Witam
Posiadam internet na kartę w orange i modem huawei e 1752.
Do tej pory wszystko śmigało jak należy na laptopie gdzie jest VISTA.
Od jakiegoś czasu mam problem ponieważ połączenie zostaje zerwane po jakiś 2-5 minutach.
Sprawdziłem modem na innym kompie gdzie jest XP i tam wszystko działa jak należy.
Z tego wynika że jakieś ustawienia w Viście się poprzestawiały.
Ma ktoś może pomysł jak temu zaradzić ??
Dodam jeszcze że mam ustawione automatyczne wznawianie połączenia i po zerwaniu bez problemu ponownie się łączy po tych 2-5 minutach.
z góry dziękuję za pomoc
Spróbuj usunąć połączenie modemowe w Połączeniach sieciowych (nie wiem jak to jest w Viście, ale poszukaj), odłącz modem od komputera, a po tym usuń wszystko na komputerze, co dotyczy modemu (programy, sterowniki).
Zainstaluj i wyczyść komputer CCleaner'em (użyj zakładek "Cleaner" i "Rejestr"), uruchom ponownie komputer, włóż płytę dołączoną do modemu i przeprowadź instalację, korzystając z kreatora. Uruchom ponownie komputer i sprawdź czy problem nadal istnieje. Jeżeli tak, przypomnij sobie jakie ostatnio instalowałeś programy oraz postaraj się je usunąć - może w jakiś sposób nie pozwalają na prawidłową pracę modemowi.
Witam, mam problem. Sciagnelem film do folderu downloads i teraz jak wchodze tylko w ten folder to wyskakuje mi ze windows explerer nie odpowiada i restartuje sie, nie moge ani usunac tego folderu ani w niego wejsc.
Usuń wszystkie kodeki jakie posiadasz na komputerze - wejdź: Panel sterowania -> Programy (ew. Dodaj lub usuń programy - XP) i usuń wszystko z napisem "codec", "codecs".
Zainstaluj i wyczyść komputer CCleaner'em (użyj zakładek "Cleaner" i "Rejestr"). Zainstaluj
te kodeki. Uruchom ponownie komputer i sprawdź czy problem nadal istnieje. Jeżeli tak, zrób to, co pisze kubapolice.
Witam, mam mały problem, córcia nacisnęła mi coś na laptopie i nie mam polskich znaków. od razu mowie ze ustawiony jest polski programisty..pomocy!!!
Polskich znaków nie da się wprowadzić używając klawiatury czy w ogóle nie są wyświetlane (nawet na tym forum)?
Co się dzieje, gdy wciśniesz jednocześnie prawy ALT + L lub prawy ALT + S? Pojawia się jakiś znak czy nic się nie dzieje, jakby się nic nie wciskało?
Czy robi się coś po wciśnięciu lewy CTRL + lewy ALT + DELETE (czyli DEL)?