Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2458) : eval()'d code on line 205
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)  (Przeczytany 240146 razy)

Offline lesman

  • Bywalec
  • **
  • Wiadomości: 45
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #435 dnia: Maj 08, 2013, 12:47:29 »
Wszystko chodzi lampki swiecą czytałem że winę ponosi jakiś sterownik można tosprawdzić po kolei go usuwając ale właśnie problem z uruchomieniem

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3865
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #436 dnia: Maj 08, 2013, 14:48:50 »
W sumie za wiele nie ma co sprawdzać, grafikę odinstalować.
Podaj model płyty głównej i jaką masz kartę graficzną ?
Zintegrowana, czy dodatkowa?

System można uruchomić z jakiegoś livecd linuxa, ew. wyjmij dysk, podłącz do innego komputera i wywal na 'chama' z program files sterowniki do karty graficznej (ani, nvidia), chyba, że masz zintegrowaną, to podziałamy inaczej.

Napisz mi dokładnie, ew załącz filmik (jak możesz), jak się dokładnie uruchamia ten system, co widzisz, czego już nie widzisz, czy do  biosu możesz wejść, do trybu awaryjnego?

Offline KrP

  • Stara Gwardia
  • **********
  • Wiadomości: 3519
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #437 dnia: Maj 16, 2013, 08:58:27 »
Ej, na internecie Play Online nie mogę NIC wysłać, zawsze pojawia się komunikat:

brak odebranych danych, nie można wczytać strony ponieważ serwer nie wysłał danych.

Nie mogę się zalogować, wysłać postów, kupić czegokolwiek. Nie wiem, tak jakby upload nie działał?
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3865
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #438 dnia: Maj 16, 2013, 09:22:21 »
Czy dzieje się to na jednej konkretnej przeglądarce, czy na wielu?
Co konkretnie chcesz wysłać?

Czy masz zaktualizowane flashe, javę ?
Czy masz McAfee Security Scan? Jeżeli tak, to go odinstaluj.

Czy używasz facebooka? Przeskanuj jakimś anty cały system np. comodo antyvirus i malwarebytes (tak dla pewności) ;)
Uzyj AdwCleaner, opcja Delete, pobierz TFC.exe i uruchom go.

Czy używasz Combofixa? Jeżeli tak, to czy się na nim znasz, czy puszczasz skan i cieszysz się, że 'coś' zrobił ? :P

Offline KrP

  • Stara Gwardia
  • **********
  • Wiadomości: 3519
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #439 dnia: Maj 16, 2013, 09:55:47 »
Próba.

Ok, chyba już działa, to byl blad po stronie play online.

Nie dzialalo na zadnym kompie.
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

Offline KrP

  • Stara Gwardia
  • **********
  • Wiadomości: 3519
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #440 dnia: Czerwiec 05, 2013, 11:33:20 »
Da się jakoś w Windowsie ustawić różne łączenia z wifi?

W sensie np. w domu mam sztywne ip ustawione i muszę w ustawieniach karty sieciowej za każdym razem ręcznie te dane wpisywać bo jak się chcę połączyć gdzieś na mieście to już mi nie łączy.

Chodzi mi o ustawienia dla każdego z połączeń osobno. Już nawet Android ma taką funkcję to chyba Windows też? ;p
"Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3865
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #441 dnia: Czerwiec 05, 2013, 13:03:15 »
Chyba się da ;)


Offline witex84

  • Gadatliwy
  • ****
  • Wiadomości: 97
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #442 dnia: Czerwiec 05, 2013, 15:33:01 »
Ostatnio ktoś mi podkrada internet więc w routerze zmieniłem typ szyfrowania i hasło. W komputerze usunąłem starą sieć i wpisałem dane do nowego połączenia. Wszystko działa do momentu restartu komputera, wtedy widzę swoją sieć, ale z czerwonym X obok i komunikatem że ustawienia sieci nie są zgodne z ustawieniami na komputerze. Wtedy we właściwościach muszę ustawiać z WAP na WAP2 i pisać hasło. Jak zapisać te ustawienia?

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3865
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #443 dnia: Czerwiec 05, 2013, 15:56:12 »
Jaki router, jaki system operacyjny?

kiedyś były takie przypały na DLinkach (stary soft) i Microsoft Vista, po service packach u części osób to pomagało, u innych niestety nie banglało, bo karta w kompie była jakaś ograniczona.

To tak w slangu wytłumaczenie :P

Offline witex84

  • Gadatliwy
  • ****
  • Wiadomości: 97
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #444 dnia: Czerwiec 05, 2013, 16:01:48 »
rbk, No właśnie DLink DIR-300 Firmware Version : 1.03
i win7 SP1

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3865
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #445 dnia: Czerwiec 05, 2013, 22:48:46 »

Offline witex84

  • Gadatliwy
  • ****
  • Wiadomości: 97
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #446 dnia: Czerwiec 06, 2013, 00:54:34 »
rbk, tak właśnie zrobiłem i
w laptopie zaskoczyło, ale w stacjonarnym gdzie mam kartę nano USB nie chce zapamiętać nowych ustawień
Może być wina kiepskiej karty?

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3865
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #447 dnia: Czerwiec 06, 2013, 08:15:36 »
Ciężko ocenić, masz od kogoś pożyczyć takie wifi usb, by sprawdzić jak na innym się zachowuje?

Offline witex84

  • Gadatliwy
  • ****
  • Wiadomości: 97
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #448 dnia: Czerwiec 06, 2013, 11:49:10 »
rbk, mam w drugim stacjonarnym i ten sam problem

Offline rbk

  • Moderator
  • Stara Gwardia
  • *****
  • Wiadomości: 3865
  • Płeć: Mężczyzna
  • wiecznie głodny króliczek
    • Zobacz profil
Pomoc komputerowa - bez płacenia :-)
« Odpowiedź #449 dnia: Czerwiec 06, 2013, 12:15:26 »
To już chyba tylko można by było przyczepić się do routera.
Dwa komputery, różne karty sieciowe, a problem ten sam.

W tych DLinkach problematycznie chodził WPA2, na WPA było OK.