Ja bardzo kibicuję Szwecji. Kraju nie zamknęli jak glupki, gospodarka sobie idzie swoim torem, a mimo większej niż u nas liczby chorych ich służba zdrowia póki co daje radę.
również im kibicuję - zobaczymy za tydzień jak to się rozwinie
A poniżej wklejam tekst, jak należy się zachować gdy milicja bezprawnie będzie chciała wlepić mandat za bezprawne obostrzenia.
Oświadczam, że jestem w trakcie realizacji spraw niezbędnych do zaspokojenia potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia.
Jednocześnie na podstawie zasady ochrony życia prywatnego (art. 47 Konstytucji RP) odmawiam dalszych wyjaśnień dotyczących szczegółów sprawy, jaką realizuję.
Jednocześnie przypominam, że Konstytucja RP gwarantuje obywatelowi wolność poruszania się (art. 52) i zezwala na jego ograniczenie wyłącznie w stanach nadzwyczajnych, zgodnie z art. 233. Taki stan na terytorium RP nie został wprowadzony.
Oświadczam, że jeżeli skierują Państwo przeciwko mnie wniosek o ukaranie złożę przeciwko uczestniczącym w interwencji doniesienie o popełnieniu przestępstwa z art. 231 Kodeksu Karnego, tj przekroczenia uprawnień na szkodę interesu prywatnego, zagrożonego karą pozbawienia wolności do lat 3.
Dodatkowo oświadczam, że jeżeli we wniosku o ukaranie (do sądu bądź inspektora sanitarnego) nie znajdzie się informacja o tym, że oświadczyłem na wstępie, że w momencie zatrzymania byłem w trakcie realizacji spraw niezbędnych do zaspokojenia bieżących potrzeb życia codziennego, to dodatkowo złożę przeciwko przeprowadzającym interwencję doniesieniu o popełnieniu przestępstwa z art. 271 Kodeksu Karnego, tj wystawienia dokumentu, który poświadcza w nim nieprawdę co do okoliczności mającej znaczenie prawne, podlegające karze pozbawienia wolności do lat 5.
BTW - jakim cudem przedstawiciele naszego rządu mają cały czas nienaganne fryzury?