Inne tematy > Komputery, internet, telefonia i inne technologie
Orange Polska
naftor:
Wróbla już okablowali, własnie zamieniłem na setkę. TV po kablu śmiga fajnie i jakość obrazu jest lepsza niż z satelity, a co najważniejsze to nie muszę się martwić pogodą i brakiem sygnału. Necik zobaczymy, na razie od tygodnia jak posiadam nie było problemów, plusem jest niski ping, na kablu od 3 do 7, po wi-fi 9-12, przy graniu w sieci nie ma problemów z przycinkami. A dalej to zobaczymy.
policzek:
--- Cytat: lukasz_s w Września 21, 2017, 10:42:27 ---Wifi rwie się i ma kiepski zasieg (ruter Sagem, rzekomo mogą tylko metr światłowodu w mieszkaniu poprowadzić, więc wzzystko stoi przy drzwiach), częste zaniki sygnału (rwie się tv), dekoder udzkodzony na starcie (wymiana w ciągu 2 dni). Drogo.
Warunki szczecińskie.
--- Koniec cytatu ---
To we wrześniu dawali rutery sagem? teraz jest funbox 3.0 , czekam własnie na podłączenie
A czy drogo, zależy od punktu siedzenia, dotychczas za neo 20mb/s placilem 49zł, tak stali klienci mają pod górkę, teraz przez rok swiatlowodu będę placil 39zl, później 69zl za 100mb/s wiec różnica jest...
lukasz_s:
Te funboxy 3.0 robi właśnie Sagem. Francuskie guano. Dalej podtrzymuję to, co napisałem. Z tą różnicą, że tv więcej nie ma, niż jest (pomaga reset funboxa, pełne podłączenie trwa ok. 3 min, w tym czasie nie ma wifi). Podstawowy pakiet tv, to nieco ulepszony multiplex.
naftor:
Jakoś od trzech tygodni jak posiadam, nie miałem ani razu zawiechy, a plus jest taki, że można nagrać trzy programy naraz, a czwarty oglądać.
m8z:
jak wygladaja pingi?
Mozna ich router ustawic w trybie bridge jak w vectrze?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej