Police i okolice > Trudne tematy

ŚMIECI PO REMONCIE MIESZKAŃ

<< < (3/5) > >>

DEtonator:
Dziwne, mi zwrócono już uwagę, że wstawiam linki do tego portalu... Ale spoko, też uważam, że konkurencja powinna być zdrowa.

Tyler:
Praktycznie na każdym osiedlu, przy każdym śmietniku ludzie wyrzucają pod śmietniki wszystkie odpady remontowe.
Zastanawiałem się czy zgłosić np. do Straży Miejskiej sąsiadów, którzy mają remont, a śmieci zostawiają pod śmietnikiem. Jednak nasze społeczeństwo odbierze to jak donos i wymiękłem.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

parian:

--- Cytat: Tyler w Grudnia 01, 2019, 16:10:48 ---Zastanawiałem się czy zgłosić np. do Straży Miejskiej sąsiadów, którzy mają remont, a śmieci zostawiają pod śmietnikiem. Jednak nasze społeczeństwo odbierze to jak donos i wymiękłem.

--- Koniec cytatu ---
Jako donos odbiorą pewnie ci, co wyrzucali, reszta raczej przyklaśnie. Przecież wszyscy zapłacicie więcej za to, że Trans-net będzie musiał odebrać odpady budowlane.

KrP:

--- Cytat: parian w Listopada 30, 2019, 21:25:38 ---Odświeżam temat. Jak po remoncie zostanie ci styropian lub papa, to w Trans Necie tego nie oddasz. Ani za darmo, ani odpłatnie. Nie podpowiedzą ci też co możesz z tym zrobić. Gmina zielona - ale chyba w temacie gospodarki odpadami...
http://ipolice.pl/co-zrobic-ze-styropianem-klopotliwe-odpady/

--- Koniec cytatu ---

Miałem ostatnio styropian do wyrzucenia, podjechałem do szczecińskiego Ekoportu i tam niestety też nie przyjmują.

Cóż, wywalam to normalnie do komunalnych i nic mnie więcej nie interesuje. Za te pieniądze jakie biorą co miesiąc za śmieci (+ przewidywane podwyżki o min. 100%) mam na to wyjebane po całości. Skoro płacę chorą kasę to już niech odpowiednie firmy się tym martwią.

Ważniak:
Śmieszne jest to, że ta przepiękna "rewolucja" śmieciowa wymyślona przez pis miała zagwarantować, że ludzie nie będą wywozić śmieci do lasów, bo będzie od nich odbierana każda ilość śmieci. Coś nie zadziałało. A teraz jeszcze kolejny akt prawny wymuszający na gminach bilansowanie wydatków na śmieci, to w większości powoduje podwyżki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej