Police i okolice > Trudne tematy

wezwania do płacenia za śmieci

(1/4) > >>

krzyś:
Czy ktoś wie jakie sankcje grożą jeśli mój ojciec zapomniał zgłosić w spółdzielni, że od 3 miesięcy mieszka z nim syn, synowa i wnusia.
W kablówce oglądałem, że spółdzielnia Odra na wniosek Gminy wzywa ludzi do wykazania prawdziwej liczby osób do opłaty śmieciowej a mój tata jest schorowany i po prostu pewnie zapomniał zgłosić ich w spółdzielni a wezwania jeszcze nie dostał. Zresztą na temat kontroli wypowiadał się też zastępca burmistrza. Mam nadzieję, że nie trzeba płacić kary.

dapol:
Dożywocie i ścięcie głowy. Dobre sobie - zapomniał. A syn, synowa to sroce spod ogona wypadli? Śmiechu warte. Popieram tą akcję w 100 %. Łapać i piętnować oszustów śmieciowych. Od samego początku nowych rozwiązań śmieciowych jestem za jasnością i przejrzystością. W każdej klatce schodowej wywieśić informację - nr lokalu i ilośc zgłoszonych osób.

Konkret:
W gminie jest sporo takich, co to "zapomnieli" pomimo bardzo hucznych informacji o systemie, zmianie systemu, wezwaniach do składania deklaracji i społecznych konsultacji. Ptaszki mi wyśpiewały, że podobno są takie lokale, w których jest ogromne zużycie wody, ogromne zużycie prądu, a zarejestrowanych osób jest... zero.

Dobrze, że nareszcie się za to zabrali, bo inaczej "uczciwi" musieliby płacić za "zapominalskich".

bosman:

--- Cytat: Konkret w Lutego 11, 2017, 02:31:50 ---Ptaszki mi wyśpiewały, że podobno są takie lokale, w których jest ogromne zużycie wody, ogromne zużycie prądu, a zarejestrowanych osób jest... zero.

--- Koniec cytatu ---
Tak, też o tym słyszałem, to są mieszkania osób które zazwyczaj wynajmują swoje lokale. Czyli nie dość, że zarabiają na swoich mieszkaniach to jeszcze okradają uczciwych mieszkańców którzy płacą za ich śmieci. A skoro już o śmieciach, to ludzie proszę zgniatajcie plastikowe butelki przed wrzuceniem do pojemnika na plastik.

Beny2002:
Zapomniał zgłosić? Dobry zart. Mam nadzieję, że takim ludziom dowala duża karę bo przez takich uczciwym ludziom podnoszą stawki. Ja prócz tych butelek też bym prosił o zgniatanie kartonów. Pojemniki nie są ogromne a często wystarczy ze ktoś wrzuci dwa kartony i pół pojemnika jest już zajęte.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej