Dawno tu nie zaglądałem, ale widzę, że towarzystwo nadal klawo i bez skrupułów obnaża swoje braki. Pamiętajcie, mowa jest srebrem, a milczenie złotem ;-)
RPzpl:
- 14 emerytura podpisana- kwota wolna od podatku do 30 tys, tylko że załapią się ci, co zarabiają średnio 1200 miesięcznie.- podniesienie progu podatkowego- nieopodatkowana emerytura do kwoty 2500[/color]
Przyznaj się, że nie masz bladego pojęcia czym jest kwota wolna. W sumie nie nie musisz się przyznawać, wszyscy już wiedzą że nie masz pojęcia o czym piszesz...
Na temat cen energii szkoda czasu na tłumaczenie. W skrócie: na EJ składać będą się jeszcze twoje wnuki. Musisz to zaakceptować, albo wyjechać z kraju przed złożeniem jak ;-)
Dapol:
Powiedz mi, wzrost cen materiałów i surowców budowlanych na całym świecie, to wina i inflacji w Polsce? Czy po prostu beztrosko powielasz krzykliwe nagłówki, bez jakiejkolwiek refleksji?
Energia i odpady. Mam wrażenie, że niespecjalnie kleisz fakty. Tak jak wspomniałem wyżej: nadrobienie braków z zakresu specjalistycznej wiedzy, nie nadrobisz w jedno popołudnie. Uważam za rozsądne, wypowiadać się w tematach o których masz chociaż minimalną wiedzę.
Twoje fikołki w sprawie Nowaka... Marnujesz się tutaj, powinieneś jechać na olimpiadę ;-) ciekawe, że ukry (współpracownicy Nowaka) już zaczęli się przyznawać, ale Ty nadal nie wierzysz. Mam nieodparte wrażenie, że jesteś jednym z tych, który uważa że "nocna zmiana" to fikcja.
Proponuję jeszcze, poznać podstawy ekonomii. Zrozumiecie wtedy, czym jest inflacja, w jaki sposób można na nią wpłynąć i w czym jest lepsza od deflacji.
Naprawdę, braki podstawowej wiedzy mnie przerażają. Pal licho wasze prawa wyborcze, wy nie wstydzicie się głosić swoich opinii- to mnie najbardziej przeraża