@kilofnikownia - nie wiem o co walczysz, kiedy "studarc" ma rację. Teoretycznie wiadomo z czego się składa komputer i ja kiedyś sam składałem, ale wieki temu. Dużego fiata i poloneza też kiedyś sam naprawiałem. Ale też "przed wiekami". Dziś starcza mi wiedza, co ewentualnie w samochodzie nawala, jak zaradzić - wie to mój mechanik.
Jeśli chodzi o komputery - dziś jest taka mnogość wariantów i możliwości, że lepiej kiedy złożeniem kompa zajmie się zawodowiec. Ja poprzestanę na wgraniu oprogramowania, bo tego nikt inny mi dobrze nie zrobi. Dobrze, czyli takie ustawienia jak lubię. A to, że od firmy (bo nie mówimy o "Józku spod piątki") chcę gwarancji na wykonaną usługę to chyba normalne. Ale może Ty jesteś właśnie zawodowcem, właścicielem sklepu ze sprzętem komputerowym i dlatego nie rozumiesz mniej kumatych od Ciebie.
@studarc - nie będę nikogo polecał w Policach, bo wywołam kwasy i dąsy, choć mam swoje zdanie. Najbliżej Polic jest fajny sklep z serwisem w budynku "Tesco" (na I piętrze), przy Szosie Polskiej (a raczej przy Nehringa). Personel - sądząc po rozmowie - rozsądny, choć kompa u nich jeszcze nie składałem. Ale takie usługi świadczą również.