Police i okolice > Trudne tematy

Dyskusje około kościelne

<< < (2/25) > >>

Kuba:
No to dziwne, że tego typu znane mi osoby mogę spokojnie policzyć na palcach jednej dłoni i pewnie średnio rozgarnięty drwal na moim miejscu też by dał radę ;) . A trochę katolików, jakby nie patrzeć, znam :P .

PS.
A teraz wracamy do tematu ;).

dapol:
może i drwali i może i leśniczy. ale ja tam na filmiku takowych nie widzę :P . wróćmy do tematu, bo widzę e dyskusja o prawdzie jest bardzo nie wygodna :-X :-X :-X

Kuba:

--- Cytat: dapol w Marca 07, 2015, 22:42:45 ---wróćmy do tematu, bo widzę e dyskusja o prawdzie jest bardzo nie wygodna
--- Koniec cytatu ---

Ok, odpowiem Ci ostatni raz na ten temat, po czym idę spać ;). Nie unikam, jak to próbujesz usilnie insynuować, dyskusji o prawdzie, ale unikam bezcelowej offtopowej dyskusji opartej na perfidnej manipulacji medialnej - i to mimo tego, że do rozgłośni z Torunia bardzo mi daleko. Zdecydowanie nie należę do jej targetu, ale nie mam nic przeciwko jej istnieniu. EOT.

dapol:

--- Cytat: bodzio w Marca 08, 2015, 10:14:14 ---Jak ktoś uznaje, że potrzebuje Kościoła, to go utrzymuje, a jak nie, to nie płaci i nie korzysta. Wszystko na ten temat.
--- Koniec cytatu ---
jakże ciekawe i nie prawdziwe jest to o czym mówisz, zwłaszcza w kontekście wydania 16 mln zł na budowę świątyni opatrzności bożej z budżetu niby świeckiego państwa. jestem daleki od zabraniania komukolwiek czegokolwiek i dlatego jeżeli macie potrzebę wierzenia w cokolwiek to byłbym wdzięczny abyście robili to za swoje pieniądze - np. w formie opodatkowania kościoła. szybciutko by się okazało jak to z tym chrześcijaństwem u nas w kraju jest.

Kuba:

--- Cytat: dapol w Marca 08, 2015, 12:31:33 ---zwłaszcza w kontekście wydania 16 mln zł na budowę świątyni opatrzności bożej z budżetu niby świeckiego państwa.
--- Koniec cytatu ---

Te pieniądze zostały przekazane na stworzenie muzeum, a nie na budowę świątyni. Analogiczna sytuacja jest przy tworzeniu muzeum żydowskiego w Warszawie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej