Police i okolice > Sprawy bieżące

[Ogólne] Walki na Ukrainie

<< < (2/4) > >>

liścik:

--- Cytat: "Kuba" ---inkorporacją terenów zachodniej Ukrainy do Polski. Obecnie wszystko jest możliwe i to jak teraz Polska rozegra swoje działania może mieć bardzo poważne i długofalowe skutki.

No to się rozpisałem ;).
--- Koniec cytatu ---

....to żeś chłopie "zaprognozował" hahahahhahahahahahahahahahahah….. domyślam się, że egzamin oblałeś……
…zalecam mniej czytania Dmowskiego do poduszki….ahahahahah

Kuba:

--- Cytat: "liścik" ---...to żeś chłopie "zaprognozował" hahahahhahahahahahahahahahahah….. domyślam się, że egzamin oblałeś……
--- Koniec cytatu ---

Akurat egzamin zakończył się oceną bdb, bo prognoza bardzo spodobała się wykładowcy przez to, że była kompleksowa i spójna ;).

DEtonator:
Kuba, moim skromnym zdaniem Ukraina dostała finansowo korzystniejszą ofertę od EU, te 15 miliardów dolarów, co zaoferowała Rosja, są dla całej EU kieszonkowym. Pokój został kupiony, w sumie dobrze, ale to pokazuje, że władze Ukrainy są na maksa nastawione na zarobek. Dziś nie ma wojny militarnej (globalnie), tylko finansowa. Ruskie są bardzo zaskoczeni nagłym obrotem spraw, myślę, że nie wiedzą z kim tańczą.

liścik:
...ludzie obudźcie się, Rosja nigdy nie pozwoli na żadne zmiany, które będą w ten czy inny sposób godzić w jej pozycję w regionie...problem w tym, że Rosja nadal traktuje Ukrainę (nie tylko zresztą) jak kawałek swojego terytorium, dla nich ten obszar nigdy nie był suwerenny i nigdy nie będzie...myślę że wydarzenia w Gruzji jasno to pokazują...a UE?...jest słaba i zwyczajnie nie będzie "umierać" za Ukrainę... tylko działania USA mogą cokolwiek w tym temacie zmienić koniec kropka.

…to co się dzieje teraz na Ukrainie, Rosji, Białorusi i pozostałych krajach postsowieckich jest rachunkiem jaki wystawia historia Zachodowi za to, że najpierw nakręcał tą całą „pierestrojkę” a na końcu zostawił ich wszystkich w czarnej dziurze…no to znaleźli się tacy (Rosja) którzy wypełnili tą przestrzeń…
…historia kołem się toczy… wypisz wymaluj Niemcy po I WŚ…

parian:
Martwiąc się tak bardzo o Ukrainę, musimy pamiętać o kilku sprawach:
- wspierany przez polskich polityków Juszczenko oficjalnie zrobił z UPA bohaterów;
- wspierana przez polskich polityków Tymoszenko siedzi w ukraińskim więzieniu; jej przyjaciel, wicepremier Łazarenko został skazany przez Amerykanów (też sfingowano proces?)
- Janukowycz został wybrany przez samych Ukraińców (Juszczenko otrzymał w tych wyborach 5,5 % głosów);
- otworzenie rynków UE dla ukraińskich towarów może mieć dla naszej gospodarki i rolnictwa negatywne skutki - nie wiem czy siła nabywcza Ukrainy jest na tyle wysoka żeby to zrekompensować.
Zgadzam się z Detonatorem, największy nacisk należy położyć na to, żeby rozruszać naszą i unijną gospodarkę. Sąsiadom należy oczywiście pomagać ale z wpływaniem na ich politykę wewnętrzną należy być ostrożnym.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej