Pytanie - Prawda to coś złego? Bo co? Bo mało użyteczna w tej chwili? Czego nie wypada wiedzieć? Co należy zapomnieć?
Na właśnie - prawda...
Przez kilka miesięcy koronnym argumentem podawanym na tym forum przez zwolenników wyboru nowej dyrektorki był fakt, iż wszystko odbyło się zgodnie z prawem. Nawet w kwietniu - po wyroku WSA - wicestarościna stwierdziła, że "wyroki I instancji są krzywdzące dla policzan". Jednakże z 25 listopada Naczelny Sąd Administracyjny wydał wyrok, który stwierdził, że Konkurs nie był uczciwy. I to jest prawda. Ale nikt z ówczesnych moich oponentów teraz nie potrafi uderzyć się w pierś i napisać- myliliśmy się. Lepiej jest mącić, jak to teraz robi Wykidajło i Gremlin.
A czy z tego mącenia wychodzi prawda?
"Wiem też, kto mnie opuścił i zdradził." - napisała Beata Chmielewska (dawniej Golisowicz) na wiadomym "społecznym" fanpejdżu.
Chętnie dowiedziałbym się, co w tym przypadku znaczy "zdradził". Nadal uczył dzieci? Nie sabotował posunięć nowej dyrekcji? Czy wystarczy, że nie nosił czarnej koszulki z białym napisem?
Dla mnie to zdanie brzmi jak groźba.
Wykidajło przedstawił urywek tekstu... urywek, który jest jemu wygodny, natomiast cytując choćby cały akapit:
Poznałam Prawdziwych Przyjaciół. Wiem też, kto mnie opuścił i zdradził. To bolesna, ale bardzo ważna lekcja życia. Przyjmuję ją z pokorą.
Możemy się przekonać, że sens słów Pani Chmielewskiej (Golisowicz) jest inny. Ktoś, kto przeczytał cały ten list, z pewnością ma inne odczucia, niż li Wykidajło, że Pani Beata komuś grozi.
To, co napisał Wykidajło to czysta manipulacja, więcej- kłamstwo.
Chce On dalej oczerniać Panią Beatę oraz osoby, które Ją popierały?
Ja na to się nie zgadzam.
Pisze w powyżej cytowanym tekście, coś o sabotowaniu...
Niech zatem odważy się napisać, jak to było naprawdę z tą akcją na 2 dni przed wyborami, gdzie Kurier Szczeciński naskrobał paszkwilca oczerniającego Panią Golisowicz, a dyrektorka w białej kserowała ten artykuł i roznosiła po szkole, jak ulotki wyborcze? Mądry człowiek doskonale wie, czemu to miało służyć i kto za tym stoi. I oczywiście w tym przypadku o jakimkolwiek sabotażu nie może być mowy.
Chcą chwalić obecną dyrektorkę- ich sprawa.
Ale dość takiego oczerniania Pani Beaty, jak to zrobił Wykidajło w swoim ostatnim poście.