Hej, od kilku miesięcy przeglądam gsm/komórko-maniaki bo już czas wymienić mojego ZTE V987 (choć nie ukrywam, że śmiga on nadal całkiem nieźle, znów przesiadłem się z Bruno na MIUI) Teraz poluje na tel z ekranem 5,2"-5,5" w FHD. Mógłbym odrazu zakupić stary ale świetnie hulający LG G2, ale wole zainwestować już w coś 64bitowego. Nie interesują mnie modele ze Snapdragonami 410 i 615. Zastanawiam się nad MT6752 (ostatnio oglądałem porównanie HTC Desire 820, jeden pracujący na Snapie 615 drugi na MT6752. Przy uzyciu apki CPU-Z można zaobserwować, że w trybie czuwania w MT6752 pracują tylko dwa rdzenie po max 500mhz co daje 1Ghz. Natomiast w modelu ze Snapem 615 w trybie czuwania pracuje wszystkie 8 rdzeni!!! w zakresie ok 400-500mhz co daje nam 3,2-4Ghz!!! - i gdzie tu mówić o oszczędności energii! Zastanawiam się nad wspomnianym wcześniej Jiayu S3, Albo nadchodzącym Asus Zenfone 2 z intelem, który wykręcił ostatnio w antut ponad 50k, aczkolwiek ma on dosyć grube ramki i sporo zmarnowanego miejsca pod klawiszami. Podoba mi się też wygląd Elephone P8000 ale z tego co czytałem to soft tego producenta nie zachwyca jeśli chodzi o opytmalizację systemu. Póki co czekam, może wypuszczą w końcu tel z MT6795.