Witam.
Mam takie pytanko. Chodzi mi dokładnie o Linie Samorządową kursująca z Trzebieży do Polic. Bardzo często zdarza się, że autobus na przystanki Niekłończyca, Dębostrów przyjeżdża przed czasem, czasami nawet o 7 minut, a później stoi na przystanku Jasienicy pętla i czeka na wyrównanie czasu. Czy nie ma możliwości sprawdzania tego jakoś, czy po prostu za każdym razem, gdy jest taka sytuacja to trzeba dzwonić do przewoźnika? Jak tak to gdzie to dokładnie trzeba zgłaszać? Ja rozumiem, że na przystanek nie powinno się przychodzić w sam raz na autobus, ale czasami zdarzają się różne sytuacje. Rozumiem różnicę 1, 2 minut ale 5,-7 to już lekka przesada. Jest to uciążliwe tym bardziej, że idzie okres zimowy i wychodzenie dużo wcześniej na autobus i stanie i marznięcie na przystanku, to nie najlepszy pomysł. Nie mówiąc już o fakcie, że jest to w sumie jedyny przewoźnik na tej trasie, a autobusy tutaj jeżdżą co ponad godzinę. I jak już się ktoś spóźni, bo autobus przyjedzie przed czasem to albo musi czekać na następny ponad godzinę, albo iść na piechotę aż do Jasienicy. Jak to może być, że rozkład jazdy sobie a autobus sobie?