Dla informacji niektórych odrealnionych - pks do Gryfina jedzie niekiedy szybciej do Szczecina niż 107.
Choć faktycznie wczoraj byłem uświadomiony, że są ważniejsze rzeczy: chociażby kursy instruktażowe dlakierowców - dot. pierwszej pomocy. Ewentualnie zmiana kadry.
Wczoraj 107 z rodła ~17:08 solaris nr 774. Przystanek ogrody przyjaźń. Kobieta zemdlała,było mało ludzi, nikt nie wiedział jak zareagować (w sumie to mnie to nie dziwi) ale kierowca powinien, chyba jest szkolony prawda? - kierowca nie ruszył nawet dupy z szoferki by udzielić pomocy pasażerce za którą czysto teoretycznie odpowiada (pytałem nawet dyżurnego, czy kierowca ma obowiązek udzielenia pomocy i odpowiedź była twierdząca). Gdyby nie dobrzy ludzie, którzy poświęcając swój czas wynieśli kobietę z autobusu i z nią zostali wzywając pogotowie, to kobieta leżała by pewnie tam aż do końcowego. Wstyd. Człowiek ten powinien zostać co najmniej zawieszony w czynnościach, a jeszcze lepiej wydalony dyscyplinarnie z pracy. Niby sppk to firma szczycąca się najwyższą jakością - do dziś pamiętam te dumne banery za szoferką. Jak widać jednak standardy szkolenia i odpowiedzialności kierowców są gorsze niż na wschodzie.
Czy Pan Grzegorz może mi powiedzieć czy kierowca został ukarany za swoje zachowanie?
Jeśli Pani, która zemdlała szuka świadków, to niech się do mnie odezwie. Ja i osoba mi towarzysząca chętnie poświadczymy zachowanie kierowcy.