Inne tematy > Fotografia
Pomoc w wyborze aparatu do około 2000zł.
Ważniak:
--- Cytat: "Opaler" ---Lumix DMC-FZ150
--- Koniec cytatu ---
Ma ciemniejszy obiektyw, ale za to większy zoom. Musisz wybrać, czy wolisz krótszy czas migawki i mniejsze ISO (ostrzejsze zdjęcia, mniej szumów) czy większy zoom.
parian:
lx5 to stary model, a fz150 to całkiem inna bajka. Jak sie żonie lx7 nie spodoba to z chęcią go przyjmę. W dobre ręce ;)
Opaler:
Ona uwaza, ze duzy znaczy lepszy. Canon megazoom jej sie podoba. Jak tu kobiecie to wytlumaczyc? Ten LX7 to jest to czego trzeba. Jej kolezanki maja lustrzanki ze standardowymi obiektywami i robia piekne zdjecia na auto - tak uwaza ma luba. Zero wiedzy. Brak slow.
Ważniak:
--- Cytat: "Opaler" ---duzy znaczy lepsz
--- Koniec cytatu ---
Duży znaczy cięższy, powiedz jej, że będzie musiała go nosić za tobą w górach jeśli kupisz większy xD
Opaler:
Po długiej debacie doszedłem z żoną do "porozumienia". Do wyboru z kompaktow Canon SX50 HS lub Panasonic LUMIX DMC-FZ200 albo lustrzanka - np. Canon 600D + obiektyw na początek, a za jakiś czas jakiś lepszy z zoomem. Obawiam się, że ten Lumix LX7 nie przejdzie, a szkoda :/ Na szczęście max. cena wzrosła do 2500zł :D Wiem, że Lumix LX7 to aż nadto co potrzebujemy, ale co ja poradzę? Było wnioskować o rozdzielność majątkową :D Jak będzie trzeba to się nauczę obsługiwać lustrzankę.
Po kilku minutach doszedłem do wniosku, że te obiektywy to za droga zabawa, więc lustrzanka to chyba zły pomysł.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej