Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Zima już u nas!  (Przeczytany 96723 razy)

Offline piotr0822

• Gaduła
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #180 dnia: Stycznia 22, 2013, 18:41:03 »
To jest chore, jak ten cały kraj, ale takie durne są u nas przepisy, i niestety trzeba je stosować.

Offline TrzebieżCITY

• VIP
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #181 dnia: Stycznia 22, 2013, 19:53:52 »
Szanowny Mickd to jest Polska :crazy:  Nic nie weźmiesz na logikę. Przecież to oczywiste, że TYLKO wymagają, nic od siebie nie dając. Byłoby nienormalnie gdyby było normalnie :crazy: Ja wezwałbym straż wiejską z łopatami. Darmozjady pierwsze do karania za stawianie na nie swoim, to i niech sprzątają.
Oddaj cząstkę siebie innym...To nie boli,a może uratować komuś życie...DKMS przeciwko białaczce... Paweł, żeby było prościej...

Offline Mickd

• Gaduła
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #182 dnia: Stycznia 22, 2013, 20:18:09 »
Więc Panowie Szanownii ,Trzeba zamienić spasione marionetki , na prawdziwych włodarzy.!!
A powiem że u nas nie jest źle z odśnieżaniem.Dziś byłem w Szczecinie i o mało sobie bym giry nie złamał na przejściu dla pieszych na końcowym 107 w kierunku PZU.
Nie wspomnę o wysiadaniu z autobusu na tym że przystanku.

Tragedia !!!!!!!! Tam postawić SM z kilofem i łopatą a nie radary.

Wydaje mi się ze chyba  na pochwałę zasługuje  tylko Pani Beata z Polickiej drogówki. Mam powody tak twierdzić.
Pozdrawiam wszystkich dążących do zmian pozytywnych w naszej GMINIE POLICE
Głupich nie sieją ,sami rosną
Nadgorliwość jest gorsza od głupoty.

Offline solar

• Gaduła
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #183 dnia: Stycznia 22, 2013, 21:28:25 »
Cytat: "Mickd"
Trzeba zamienić spasione marionetki , na prawdziwych włodarzy.!!

[OT] Ale skąd ich wziąć ? Pochowali się ??
_

Offline grzegorz.ufniarz

• Weteran
    • http://www.grzegorzufniarz.pl
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #184 dnia: Stycznia 23, 2013, 07:58:41 »
Nie moge sie oprzeć wrażeniu, że wylewacie Panstwo swój gniew i żal ale strzelacie na oślep, a nie konkretnie, do konkretnego celu.
Robercik opisuje swoją sytuację, która się kończy załatwianiem spraw w ZDiTM - znaczy, że to w Szczecinie było.
Mickd opisuje swoją sytuację jak to chodnik i przejście dla pieszych oblodzone... ale w Szczecinie.

Po czym apel o "pogonienie" darmozjadów w imię pozytywnych zmian w Gminie Police.

Trochę się to kupy nie trzyma.

Polskie prawo mówi, że obowiązek odsnieżenia i przygotowania dróg i chodników do uzytkowania spoczywa na zarządcach tych dróg. Zarządcą może byc osoba prywatna, spółdzielnia, gmina, powiat, marszałek.

Robercik - pas drogowy to najczęściej droga, pas zieleni przy drodze i chodnik. Jeżeli coś postawiłes na tym obszarze, to zająłes pas drogowy.
Jeżeli chodniik, który Ci kazano odśnieżac jest w pasie drogowym, to odpowiada za jego odśnieżenie zarządca drogi. Jeżeli jednak ktos przychodzi i chce Cie karać za brak odśnieżenia, zażądaj uzasadnienia, oparcia o przepis, okazania dokumentacji, że chodnik jest Twój. Pamiętaj jednak, że jeżeli w istocie na Tobie ciąży obowiązek odśnieżenia tego chodnika, Ty tego nie zrobisz, a ktoś sobie na nim nogę połamie - Ty odpowiadasz i odszkodowanie płacisz.
Pozdrawiam

Offline gilgis

• Bywalec
  • **
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #185 dnia: Stycznia 23, 2013, 08:32:06 »
Cytat: "Mickd"
Trzeba zamienić spasione marionetki

100/100

Offline Mickd

• Gaduła
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #186 dnia: Stycznia 23, 2013, 09:15:46 »
grzegorz.ufniarz

Ja się odniosłem do ogólności ,a nie konkretnych osób.Każdy rozumuje to tak jak sam chce.Ale to inna inszość.
Dobrze wie pan że jako nieliczny jest pan uważany za dobrego radnego i obywatela naszego miasta POLIC i miarodajnego informatora i rzecznika naszej rodzimej komunikacji. ,JA TAK  UWAŻAM i chyba większość forumowiczów.
Niech tylko pan nie myśli ze to komplement, TO tylko stwierdzenie faktu.

Cytuj (zaznaczone)
A powiem że u nas nie jest źle z odśnieżaniem.Dziś byłem w Szczecinie.......

To chyba mówi o jakim miejscu mówię.
Być może chaotycznie sformowałem swego posta,za co urażonych przepraszam.
Głupich nie sieją ,sami rosną
Nadgorliwość jest gorsza od głupoty.

Offline grzegorz.ufniarz

• Weteran
    • http://www.grzegorzufniarz.pl
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #187 dnia: Stycznia 23, 2013, 10:37:19 »
Dziekuję za to stwierdzenie(nie komplement :)).
Ja nie pisałem napastliwie. Chodzilo mi tylko o usystematyzowanie i o to, aby nie zapisywac cudzych grzechów na konta niewinnych ludzi.

Uważam, że krytyczne wypowiedzi powinny się pojawiać zawsze i wszędzie. I to dobrze, że mieszkańcy obserwują i głośno mówia o róznych niedociągnięciach.

Przed chwilą wróciłem z objazdu polickich ulic i powiem szczerze, słabo to wygląda. Główne ulice(tam gdzie chodza autobusy) czarne ale mniejsze(czyt. mniej wazne) ulice sa w bardzo złym stanie. Lód, na nim  śniegowa breja wyjeżdżona przez auta(brak sladów pługu czy piaskarki).

Własnie pisze wniosek do burmistrza o szybkie odśnieżenie.

Offline kokos126

• Gaduła
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #188 dnia: Stycznia 23, 2013, 12:12:42 »
Panie Grzegorzu właśnie o tym wcześniej pisałem parę postów wyżej . Przy Biedronce na Wyszyńskiego ledwo idzie jechać z czego jedna połowa ulicy jest oblodzona, można wymieniać tych przykładów do bólu ale nasz "ukochany" Trans -net dał ciała po całości no chyba że solanki im zabrakło ale to był by standard  :rotfl:

Offline cooker

• Wielka Gaduła
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #189 dnia: Stycznia 23, 2013, 13:02:36 »
Cytat: "kokos126"
Przy Biedronce na Wyszyńskiego

To chyba jakaś biedronka widmo...

Czepiacie się problemów na drogach o znikomym znaczeniu. Po co odśnieżać drogi ostatniej kategorii? Po to żeby ktoś mógł sobie wyjechać na drogę główną i tam utknąć w kilometrowym korku? Lepiej wyjechać wcześniej i pomału przebić się przez zaśnieżone miasto by dalej jechać odśnieżonymi drogami, niż modlić się, by nie zsunąć się do rowu gdzieś na drodze do Szczecina.

Offline Robercik32

• Gaduła
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #190 dnia: Stycznia 23, 2013, 13:12:22 »
Panie Grzegorzu.
Wciska się ludziom że teren przy ich ogrodzeniu muszą odśnieżać bo znajduje się przy ich posesji i ludzie odśnieżają bo nie chcą mieć problemów.
Fakt iż sytuacja jaką opisałem z paletami miała miejsce w Szczecinie, ale słyszałem nie raz o podobnych w Policach.

Natomiast ja mieszkam w budynku przy ul. Przęsocińskiej (dom po prawej stronie jak się wjeżdża na Miasteczko Rzemieślnicze) i tu nikt nie odśnieża drogi dojazdowej do budynku.
nie mam o to żalu ani pretensji do nikogo. W tym bloku tylko ja posiadam auta więc odśnieżam sobie sam jakieś 300-400 metrów kwadratowych. No chyba że mój kochany sąsiad zwali mi z dachu śnieg na środek drogi to dzwonie gdzie trzeba i pani administrator prosi o wysłanie sprzętu. Razem z ZGKiM i firmą Trans-Net  wykonaliśmy łagodniejszy wyjazd z podwórka bo zimą nawet szambiarka miała problem.
U pani administrator  załatwiłem skrzynie na piasek i piasek, nie było żadnych problemów aby coś takiego załatwić(podziękowania dla pani).  Dodatkowo kupuje sobie sól w Liroy i posypuje wyjazd aby auto się żonie nie ześlizgnęło i nie uderzyła w betonowy płot sąsiada.
Jak widać można i samemu bez narzekania.

Offline TrzebieżCITY

• VIP
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #191 dnia: Stycznia 23, 2013, 18:58:08 »
Żeby burmistrz działał tak aktywnie jak Grzegorz, byłoby super. Moim skromnym zdaniem idealnie pasuje do urzędu burmistrza. Czy wystarczy odwagi do wystartowania? Czy posiada takie ambicje? Jak najbardziej pozytywna osoba w naszej gminie. Czekamy na odniesienie się do tego posta  ;D  Pozdrawiam
Oddaj cząstkę siebie innym...To nie boli,a może uratować komuś życie...DKMS przeciwko białaczce... Paweł, żeby było prościej...

Offline Kuba

• Administrator
  • Weteran
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #192 dnia: Stycznia 23, 2013, 19:06:12 »
To nie jest wątek i dział polityczny  :faja:. Ot, tak tylko przypominam ;).
Jeśli jesteś nowym użytkownikiem, zapoznaj się z REGULAMINEM FORUM.

Zachęcam do obserwowania mojego bloga -
Chmielnik Jakubowy

Offline DEtonator

• Stara Gwardia
  • Senatorze, Stanisławie, Staszku...
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #193 dnia: Stycznia 23, 2013, 19:07:33 »
No to z tematu zimy zrobił się nam wiec wyborczy. "Hej żeglujże żeglarzu całą nockę po morzu..." :)

Offline TrzebieżCITY

• VIP
[Police] Zima już u nas!
« Odpowiedź #194 dnia: Stycznia 23, 2013, 19:13:12 »
Hahahahaha broń Panie Boże, ale sami wiecie, że Grzegorz jako jedyny radny( tak mi się wydaje) udziela się aktywnie na tym forum i słucha mieszkanców, co nie jest taką oczywistością. Ot, takie moje osobiste przemyślenia. Przepraszam za oftopik :)