jezat, mam prosbę
Zachowajmy wzajemna uprzejmość i szacunek. Mnie nie dotykają Twoje wnioski o, jak to nazywasz, korupcji politycznej. Masz pelne prawo tak uważać.
Prosze tylko, żebyś do udowadniania swoich tez nie dokonywał manipulacji moimi wypowiedziami, ja tego z Twoimi słowami, nie robię.
To nie furtka do uchylania się od obowiązku stoswania przepisów. Gmina nie jest od kombinowania, gmina ma działać i funkcjonowac zgodnie z prawem, to absolutny imperatyw.
mimo że wg grzegorza "imperatywem nadrzędnym Gryfa jest przestrzeganie prawa. Kiedy jednak sprawa staje się głośna radni Gryfa ustami Grzegorza Ufniarza odcinają się od brzydkiego zapaszku.
Ja mowię o radzie miejskiej jako organie gminy, Ty o GRYFIE.
Za chwilę ustawiasz mnie w roli rzecznika całego GRYFA, podczas gdy od wielu lat na tym forum wygłaszam swoje osobiste poglądy i opinie i nigdy nie wypowiadałem się w imieniu radnych czy całego GRYFa.
Martwi mnie, że aby umacniać swoją tezę stosujesz klasyczny chwyt Twojego "ulubionego" J. Kaczyńskiego - "wiem ale nie powiem", "pomówię ale nie uzasadnię"
Czy jest łapówkarzem?Moim zdaniem jest.Pozostaje tylko pytanie jaki organ powinien to ścigać,kogo powiadomić?Pytanie oczywiście bez odpowiedzi,bo nie warto się narażać
Jeżeli masz przekonanie, że odbywa się łamanie prawa, zadziałaj, miej odwagę, pokaż obywatelska postawę.
Ja nie mam przekonania, że nad sprawą unosi się, jak to powiedziałeś, "brzydki zapaszek". Powiem więcej, nie moge mieć takiego przekonania tylko i wyłącznie na podstawie analizy opublikowanych w BiPie papierów i decyzji. To troszeczkę za mało aby wyciagać jakies twarde wnioski. Różnica miedzy nami jest taka, że ja póki nie zerknę w papiery, nie mówię nic, Ty wyrokujesz. - Masz do tego prawo ale sam powiedz, czy trochę nie za szybko? Nie nazbyt pochopnie?
Na koniec proste pytanie do znawców tematu - iloma stanowiskami w Urzędzie zostali obdarowani byli koalicjanci z PO.
Moim zdaniem, a byłem uczestnikiem tej koalicji, nie było wtedy ani jednego przypadku "obdarowania" stanowiskami koalicjantów z PO.
Pozdrawiam