Dzięki Darku za informację. Apeluję do pozostałych, aby się opamiętali i nie atakowali Darka za to, że zaprasza na marsz. Jak sądzę nie jest autorem ulotki, tylko ją tu przytoczył, jako informację. Zabraliście się za ocenianie jego wiary... dajcie spokój. Moderator mógłby przypilnować, żeby nie schodzić z tematu wątku na inny. Na ulotce jest więcej postulatów organizatorów marszu, a nie tylko ten dotyczący Kościoła. Ponadto, jeśli ktoś ocenia sytuację, że Kościół jest niszczony, to jego prawo do tej oceny. Jest informacja o marszu – proste: idziesz / nie idziesz. Ja pójdę. Moja rzecz. Pójdę, bo uwarzam się za Polaka, patriotę, co nie oznacza, że Was, którzy nie weźmiecie udziału w marszu nie uznaję Polakami czy patriotami. Mam takie odczucie, że wiele spraw w kraju mi nie leży i poprzez uczestnictwo w marszu mam okazję dać temu wyraz. Proszę tylko o zachowanie przyzwoitości i nie używanie wobec mnie czy innych uczestników podobnych inicjatyw określeń:
- moher
- naiwny
- kaczysta
- faszysta
- i co tam byście jeszcze nie wymyślili
Wymieniajmy poglądy i tyle. To co przważa na tym forum, przynajmniej w dziale polityka, to ocenianie innych, pouczanie czy nawet ubliżanie. Albo wyjaśnianie co autor miał na myśli pisząc coś, choć jak byk stoi wyżej napisane co napisał... Bądźmy prawi wszyscy - ci co są po lewej czy prawej stronie jak i ci centrowi.