Witam,
w ampio sytuacja jest prosta, mac karty sieciowej jest w serwerze, w routerze klonuje lub wpisuje ten mac adres jestem wpuszczony do sieci...
Jak to wygląda w vectrze? Widziałem u kumple ze kabel antenowy wchodzi do małego czernego modemu i kebelek z modemu trzeba byłoby podpiąć do routera. I co od tego momentu? DHCP czy na sztywno trzeba wybrać? Adres mac trzeba klonować czy wpisywać? Z tego co widziałem to monter vectry nie bierze adreu mac z kompa w domu, tylko jak jest modem to i z niego automatycznie jest wyjscie..... Czy ktoś wie jak wygląda procedura w krokach konfiguracji synganłu z medemu przez router?
Jest opcja w vectrze, że można miec darmowe wifi, ale wolę mieć router obciążany tylko przeze mnie:)
Jaką macie opinie o necie w vectrze? Myślałem o paczce TV platynowy + 24Mb/s (92zł). Jestem w ampio przyzwyczajony do tego, że 10,5 Mb/s za 50 zł jest zawsze i nie ma pojęcia prędkości gwaranowanej, czy prędkości do 10,5Mb/s - jeżeli jakiś sporadyczny problem jest to idzie es do Krystiana i natychmiast problem rozwiązany- jest pełna współpraca i nie ma zaniżania prędkości.
Jak to jest w vectrze? Obecnie cyfra z ampio wychodzą mnie 10zł miesięcznie więcej i myślę, czy połakomić się na vectrę.
Proszę o dobre rady. Proszę nie proponować espola, bo pseudo usługami gardzę:)