Spróbujmy uporządkować doniesienia. Ja nie jestem Alfą i Omegą, zatem mogę się mylić. Znam cztery cmentarze w Jasienicy (dawniej Jasenitz). Historyczny, po wschodniej stronie klasztoru, potem ogród. Kolejne - ul. Wittenberga, dziś Jana Kazimierza, cudowny ogród różany, zlikwidowany w okresie naczelnikostwa Remigiusza Kubickiego. To był czas wyjątkowych szkodników, jeśli chodzi o kulturę.
Tablice nagrobne z tego cmentarza tworzą dziś umocnienie jasienickiego kanału. Ponoć - inicjatywa Kółka Rolniczego. Nie będę komentować. Ani inicjatywy, ani kultury.
Cmentarz współczesny (Piastów) - dawny ewangelicki. Niemieckie groby - zlikwidowano. Pozostał jeden. Położnej i jej rodziców, Niemki, która po wojnie pozostała w Polsce i była akuszerka wielu "starych policzan".
Cmentarz w Duchow (to nie jest podjasienicka, ale podpolicka miejscowość) - tak, jak napisał "kresowiak".
Nowość (dla mnie, nie wiedziałem) - cmentarz w Wieńkowie. Jednak chyba jest, przynajmniej na mapie. Ulica Sikorskiego jest w Tatyni. Skrzyżowania z Podgórną - chwilowo nie rozpoznaję. Przybliżcie temat.