To teraz ja
1. Sala - balowa u Dobosza. Przyznaję że na początku byłam przeciwna, dziś nie zamieniłabym na żadną inną. Wystrój typowo balowy, ciepłe kolory, dużo miejsca i spory parkiet, klimatyzacja. Toalety czyściutkie, sporo kabin, więc żadnych kolejek. Brak ogródka, ale to można przeżyć, wystarczyły gościom stoliki przed hotelem. Ceny od osoby w zależności od tego jak bogate życzysz sobie menu.
Wystrój sali, firma Edith współpracująca z Doboszem. Pani Edyta, równa babeczka, można dogadać z nią wszystko, moje oczekiwania spełniła w pełni.
Chciałam by dominującym kolorem był pomarańcz i tak też się stało ->
SALA
STÓŁ PRZED PARĄ MŁODĄ
2. Noclegi - spokojnie wystarczyło dla wszystkich, jedynym minusem, w tamtych gorąąących dniach był brak klimatyzacji w pokojach.
3. Orkiestra - Hazard-Band ze Złotowa. 7 osób w kapeli, akordeon, saksofon, wszystko czego potrzebuje prawdziwa kapela weselna. Było trochę disco-polo, przyśpiewek ale też swingu – dla każdego coś miłego, polecam szczególnie :
http://www.hazard-band.pl/4. Kościół. Jedyny moim zdaniem słuszny wybór - kościół w Jasienicy. W nowym przemiał jak w supermarkecie, jedni wchodzą drudzy wychodzą, a w starym problematyczny ksiądz. Za to w Jasienicy - niesamowity klimat, przyjazny ksiądz, msza dla nas, o nas. Zapamiętamy to do końca życia.
KOŚCIÓŁ W ŚRODKU
KOŚCIÓŁ Z ZEWNĄTRZ
Do tego polecam oprawę muzyczną BBK ze Szczecina. Kochają to co robią. Jak zabrzmiało Ave Maria to ludziom serca stanęły
Namiary na PRV.
5. Wiązanka. Omega w Doboszu. Niedrogo, a fachowo i przyjemnie. Bardzo przystępna obsługa. 130 zł za bukiet+bukiecik do butonierki+2 bukieciki do włosów.
6. Fryzjer - Evolution w Doboszu, za próbną zapłaciłam 30 zł, za właściwa ok. 100.Trzymała się wzorowo.
7. Kamerzysta. WYLI w budynku TVP Szczecin. Najlepsi pod słońcem! Nie chcieliśmy by nasz film był przesadzonym romantycznym kiczem,. Chcieliśmy na wesoło i dynamicznie. Wyszło ekstra! Pełen pakiet, z reportażem, teledyskiem, ok. 2000. Zł
http://www.wyli.szczecin.pl/8. Samochód. Limuzyna, długa ale w starym stylu, z Dąbia. 1400 zł/5h Namiary na PRV.
9. Obrączki. Jubiler na Krzywoustego, ze swojego złota 350 zł.
10. Fotograf. Sesja w Este - cudowna przygoda, wariactwo i niezapomniane nietuzinkowe fotki. Aż się gęba śmieje na samą myśl. Studio i plener, 40 zdjęć ok. 1400 zł. Są świetni. Niestety na kościół i wesele już ten termin mieli zajęty więc musieliśmy wybrać kogoś innego a czasu było niewiele.. Żałuję tego jak niczego innego.. Wybrany fotograf odwalił totalną lipę, zdjęcia bez pomysłu, słabe, po prostu beznadziejne, otrzymane w foliowym worku. 200 odbitek 10x15, co jedna to gorsza. Goście na weselu zrobili lepsze swoimi aparatami. STUDIO BUKOWE – omijajcie szerokim łukiem.
11. Zaproszenia - Decorisius.pl znalezione przez Allegro. Szczególnie polecam Księgę Gości, świetna sprawa
12. Manicure - p. Daria z Diamond Nails koło starego kościoła. Mega trwałe cudeńka za 90 zł
13. Wymarzony partner. Yyy, ups, tu nie pomogę
Mam nadzieję że ten wykład się przyda
Życzę by Twoje wesele było równie udane jak nasze. My zgodnie twierdzimy, że teraz rozwód i ślub jeszcze raz! Było super!