Jasiu nareszcie skomentowałeś. Bałem się że leżysz chory i nie ma Ci kto kufla piwa podać do spragnionych ust.
Już chciałem Tobie bączka Łomży (mały ale wariat) dostarczyć (ale nie wiedziałem gdzie) i pewnie tak jak w reklamie na 5 góra 7 grzdylków w swoim tempie byś wypił.
A na poważnie to nie chce takiej propagandowej telewizji która ma byc bezstronna. Na to płace raz do roku w styczniu abonament RTV - prawie 300 zł.
Ale skoro pan prezydent Duda w Nowym Jorku w rozmowie z dziennikarzem TVN z rozbrajającym uśmiechem powiedział że takie zachowanie państwowej telewizji jest normalne to znaczy że mamy bardzo słabe państwo, w którym nie można wyegzekwować przepisów prawa.
Zresztą wg mnie pan prezydent Duda to najsłabszy z prezydentów Polski. (Nie licząc Gabriela Narutowicza który rządził 4 dni zanim nie został zamordowany przez Eligiusza Niewiadomskiego).
Nomen omen Jasiu z nerkami czy wiesz jaką jedyną decyzje polityczną zdążył podjąć prezydent Gabriel Narutowicz 100 lat temu?
Otóż prezydent Narutowicz po zaprzysiężeniu przez Macieja Rataja zdążył tylko ułaskawić ukrainskiego zamachowca który zabił polskiego posła. To była jedyna decyzja pana Prezydenta, zanim nie został zastrzelony w warszawskiej Zachęcie.
A przypominam sprawę tego Ukraińca celowo, byśmy nie zapominali o faktach i brali wszystko pod rozwagę.
Polecam wszystkim film historyczny "Śmierć Prezydenta" dramat z 1977 roku w reżyserii Jerzego Kawalerowicza opisujący kulisy wyboru I prezydenta RP i wydarzenia w Zachęcie 16 grudnia 1922 roku. Świetny film, z rolami Zdzisława Mrożewskiego jako prezydenta Gabriela Narutowicza i Marka Walczewskiego jako Eligiusza Niewiadomskiego.