SPPK ma obowiązek utrzymywać wiaty przystankowe w nienagannym stanie. Źółta farba z niekompletnych ławek (zagraźających bezpieczeństwu) schodzi . Uczniowie 7 klas pierwsze dni są w tej szkole i nie ponoszą odpowiedzialności za nieremontowane przystanki.
Autobusy do niczego nie są przystosowane, bo są małe, krótkie, a od wprowadzenia bezpłatnych biletów dla wszystkich uczniów gminy Police - część pasaźerów jadących do szkoły na god 8 autobusami 103 i 109 nie mieści się w pojeździe SPPK i czeka na kolejny autobus.
Dziś o godz 14:20 w krótkim autobusie 103 jadącym z Tanowskiej do Polic był horror - połowa uczniów nie dostała sie do pojazdu, a reszta ściśnięta była jak sardynki wędzone w puszcze. "Sto trójka" na kaźdym przystanku stała kilka minut bo kierowca nie mógł domknąć drzwi, gdy stłoczeni uczniowie stali na źółtym polu przy drzwiach.
Przed nami wybory do rady gminy - wystosuję pytanie do kaźdego z komitetów wyborczych - w sprawie problemu połamanych brudnych ławek na przystankach i "krótkich" autobusów 103 i 109 jeźdzących przed godz 8 na ul Tanowską i po godz 13 i 14 z Tanowskiej do Polic.
Oddam świadomie głos na tych, którzy uporają się z tym problemem.
Ja chcę wygodnie i bezpiecznie, oraz w czystości siąść na ławce - w oczekiwaniu na autobus. I mam do tego prawo płacąc bilet za 3 zł, i mają prawo dzieci - mające bezpłatne bilety
. To nie Białoruś tylko kraj Unii Europejskiej.