Poniżej zamieszczam przepis na biszkopty bez cukru, które nie przypalają się podczas pieczenia i smakują wybornie - znacznie lepiej niż sklepowe (mają też mniej E ;-). Z podanej ilości składników wychodzi cała blacha. Z chęcią poznam przepisy na inne zdrowe, pyszne dania i przekąski.
3 łyżki mąki pszennej,
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
2 jajka
Jajka zmiksować na sztywną masę - ok 5 min. Mąki wymieszać ze sobą i przesiewać małymi dawkami do jajek jednocześnie wolno mieszając, tak aby masa nie "klapła". Po wymieszaniu nakładać łyżką na papier do pieczenia (nie kłaść na sreberko, bo przywiera). Blachę z ciastkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170-175*C . Piec ok 7 min.
Z chęcią poznam przepisy na inne zdrowe, pyszne dania i przekąski