Odświeżam temat.
Szukam małej, taniej i dobrej drukarki laserowej, monochromatycznej do przeznaczenia domowego.
Do tej pory obywałam się bez drukarki, ale coraz częściej bywa potrzebna. Zatem częstotliwość wydruków nieduża.
Znam z autopsji tylko drukarki firmy Samsung. Sprawdzają się i ku jakiejś się skłaniam, ale chętnie poczytam opinię o innych firmach.
Istotny jest mały rozmiar drukarki i kaseta z papierem w środku drukarki.
U nas stoi Xerox Phaser 3130, nie pamiętam, kiedy kupowaliśmy, ale na pewno ponad 5 lat temu. Idzie druga kaseta z tonerem (pierwsza była fabryczna). Drukujemy raz w miesiącu papiery ksiegowe, czasem coś z pracy albo dziecku do szkoły.
Wczoraj w Selgrosie widziałem jakiegoś następcę w cenie ok. 200 zł. Samsungi też były w podobnej cenie. Moim zdaniem jeśli chodzi o jakość można brać. Trzeba tylko wcześniej popatrzeć na ceny tonerów i możliwość kupienia zamienników. Samsungi z tego co widziałem mają drogie kasety, nie wiem, jak jest z zamiennikami - a musisz się liczyć z tym, ze nabój dostarczony z drukarką na długo nie wystarczy
Jeżeli masz laptopa, zainteresuj się modelami z WiFi. Jeśli stanowisko stacjonarne, można się bez tego obejść, jeden kabel więcej nie robi różnicy.