Panowie, a może uprosić moderatorów, aby odblokowali jakikolwiek dział "polityki". Lub założyli nowy. Np.: Kłys a sprawa polska. Bo tu są żałosne próby rozładowania temperamentu.
Billkronos (czekaj, napiszę po 21 XI) utrzymuje, że użytkownikowi, który podpisuje się "Zdanowicz" nieobce są sprawy homoseksualizmu. Z kolei "lupka" pojął - tak zrozumiał, że kwestia pedofilii to dla "Zdanowicza" pięta achillesowa.
Ja tam nie wiem, wiem, że ten gość "Zdanowicz" jest już skończony - obraził Kościół Katolicki i jego wyznawców twierdząc, że połowa księży to zboczeńcy. Napisał to wczoraj:
"Tylko idac Twoim tokiem myslenia, od jurta
powinnismy zaczac palic wszystkie koscioly a ksiezy powywieszac na krzyzach. Bo
polowa to zboczency i pedofile. A ty zapewne chodzisz sluchac ich kazan, dajesz na
tace i spowiadasz sie do ucha o swoich malzenskich zdradach."
Wszystko pięknie sobie zapisałem. Z takiego oskarżenia już się w Polsce nie wychodzi. Ojciec Dyrektor na pewno pomoże! A uruchomię, czemu nie, chyba, że się gość pokaja. Ty jeszcze "Zdanowicz" nie wiesz z kim zacząłeś. Myślisz o bezpieczeństwie w Stanach? Dziecko, pomyśl o magnacie z Paragwaju. Ich jest dwóch: Rydzyk i Król. Wg twojej oceny jeden jest zboczeńcem i pedofilem. Chłopie, ja bym już uciekał, choćby na Antarktydę.
Inaczej i po prostu: nie posłuchasz - ciebie już nie ma. Naprawdę nie ma! Wiarołomco! Zdradzający żonę! Nihilisto prawdziwy, skoro się tym chwalisz. Jak możesz nas pouczać, Polaków autentycznych? Z zasadami? Nie rozumiem. jestem zgorszony. Wstrząśnięty. Stres upośledził moje możliwości zawodowe. Z tego powodu rozważam wytoczenie ci procesu w Stanach Zjednoczonych. Tam, takie względy biorą pod uwagę. Niemożliwe? Daruj. Świat jest mały, liczą się ludzie z przełożeniami. Ja je mam. Również w Stanach. Takie, że "mucha nie siada".
Jak widać - blokada polityki, taka na "amen" źle naszym dyskusjom wychodzi. Może więc coś odblokować, ze specjalnym regulaminem (np. bez nazwisk lub tym podobne).
Serdecznie was Bracia pozdrawiam.
PS: Denver - nie smędź, przyjrzyj się konwencji wypowiedzi, zrozum - i pełny szacunek. A o wyjaśnienia (gdybyś miał trudności) poproś speedbaxa, Trzebież-City lub... Kubę.
PS 2: Prawda, że znów jest ciekawie?