Wirtualne Police i okolice - forum dyskusyjne

Inne tematy => Kulinaria => Wątek zaczęty przez: aente w Czerwiec 26, 2009, 10:51:05

Tytuł: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: aente w Czerwiec 26, 2009, 10:51:05
Polecam pieczywko czosnkowe z Pizzeri Palermo tej na ul. Wyszyńskiego . Jest pycha zrobione z bagietki i to takiej z prawdziwego zdarzenia, idealnie przyprawione, tak dobrze smakują tylko zrobione samemu ale średnio się opłaca bo w pizzeri są dosyć tanie. Może ktoś jadł w innej pizzeri dobre pieczywko?
Tytuł: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: xP w Czerwiec 26, 2009, 11:01:08
czuje tu reklame... ale masz racje jest dobre
Tytuł: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: aente w Czerwiec 26, 2009, 12:31:50
Nie, to nie reklama po prostu to pieczywko jest super w porównaniu do innych które jadłam. Pizza rzadko zdarza się nie dobra a pieczywko tylko raz trafiłam właśnie takie dobre.
Tytuł: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: demoskinos w Czerwiec 26, 2009, 13:23:45
Yhy :) dziwne :) zeby to zaraz na forum wrzucac :D
Tytuł: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: aente w Czerwiec 26, 2009, 13:39:30
Jak jest coś warte polecenia to czemu nie:) po to chyba są fora tworzone żeby wymieniac doświadczenia, dzielic się uwagami itd. itp.  :) ale zauważyłam że tu sporo ludzi jest o reklamę oskarżanych, ale nie ważne nie będę się już tłumaczyć. Jakby ktoś gdzieś jadł Police/Szczecin godne polecenia to poproszę o namiary.
Tytuł: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: lupka w Lipiec 04, 2009, 20:42:55
Pieczywo czosnkowe najlepiej zrobić samemu. Wystarczy masło,wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, sól i oczywiście pieczywo. Resztę chyba każdy sam ogarnie. Dla ułatwienia to ja troszkę roztapiam masło żeby wszystko lepiej wymieszać. Lub wyjąć z lodówki i niech postoi w ciepły dzień na stole.
Tytuł: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: alanhalas w Lipiec 06, 2009, 10:59:00
Też uważam, że najlepsze pieczywko robi się samemu:)
Tytuł: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: zaski w Lipiec 06, 2009, 12:01:05
wszystkie posiłki najlepsze są samemu upichcone
Tytuł: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: caroline w Lipiec 06, 2009, 21:00:45
Również robię pieczywo czosnkowe sama w domu. Jest to takaprosta przekąska, a jaka smaczna. Robię tak jak napisał/a Lupka, tylko bez soli i dodaję trochę na wierch startego sera. Polecam.
Tytuł: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: Mortus w Grudzień 01, 2010, 17:35:44
W palerrmo ta wasza ukochana bagietka jest trzymana w zamrażarce i wyciągana kiedy trzeba...
Tytuł: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: MSC w Grudzień 01, 2010, 18:07:16
Cytat: "Mortus"
W palerrmo ta wasza ukochana bagietka jest trzymana w zamrażarce i wyciągana kiedy trzeba...


A już widzę jak w innym lokalu mają codzień świeżutkie... :jupi:
Tytuł: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: stokrotka84 w Grudzień 01, 2010, 19:41:35
Muszę was rozczarować.... W Palermo na Wyszyńskiego pieczywko jest swieżutkie , krojone rano :) Przynajmniej tak było jak tam pracowałam.....
Tytuł: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: Vitao w Grudzień 01, 2010, 19:45:30
Oczywiście, że jest robione ze świeżej bagietki , ponieważ właściciel kupuje je codziennie w piekarni u mojej siostry. Zresztą bagietka kosztuje groszę, więc nie warto jej mrozić... Kto na to wpadl ? :/
Tytuł: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: stokrotka84 w Grudzień 01, 2010, 19:53:54
wpadł/a na to Mortus :D Bagietek nie można mrozić bo się później robi z nich zupa. raz spróbowałam i szybko pożałowałam :)
Tytuł: Odp: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: kamula w Listopad 05, 2017, 17:58:21
Ostatnio takie pieczywo czosnkowe próbowałam robić własne i przyznam, że lepiej wyszło mi niż kupne.
Tytuł: Odp: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: superArkadiusz w Luty 15, 2018, 13:00:09
Można samemu upiec fajny chleb czosnkowy tylko trzeba najlepiej zetrzeć na tarce czosnek zmieszać go z solą i innymi przyprawami i dodać do ciasta. Żadna filozofia, a w smaku jest na prawdę pyszny.
Tytuł: Odp: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: 100krotka w Marzec 22, 2018, 13:13:02
Zgadzam się, pieczywo czosnkowe najlepiej zrobić samemu, a jeszcze lepiej dodać takie pokrojone w kosteczke grzanki do zupy krem np. z brokuł lub dyni :) Palce lizać
Tytuł: Odp: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: meyoo w Kwiecień 03, 2018, 16:22:09
Na szybko to i nawet kupne np. z biedry jest całkiem sympatyczne. Jednak jeśli mam tylko trochę czasu to dobra oliwa lub masło, czosnek, aromatyczny świeżo mielony pieprz i np. rozmaryn bądź bazylia. Poezja!
A gdzie kupujecie dobrej jakości czosnek? Te wszystkie pochodzenia chińskiego są okropne, często nawet... kwaśne. :c
Tytuł: Odp: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: Saara w Czerwiec 27, 2018, 15:12:22
    Zgadzam się i dlatego ja mam na rynku sprawdzone miejsce.
 A swoje wypieki to całkiem inny temat,  nie mówiąc nawet o smaku, to świeżość też dłużej trzyma.
Tytuł: Odp: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: Irekk w Czerwiec 30, 2018, 01:14:24
ehh Palermo, pamiętam... dawno już tam nie byłem. W ogóle jeszcze istnieje?
Tytuł: Odp: Pieczywko czosnkowe
Wiadomość wysłana przez: Lila45 w Styczeń 30, 2020, 23:01:21
wiadomo, ze wlasnorecznie robione pieczywo czosnkowe jest duzo lepsze :D