Wirtualne Police i okolice - forum dyskusyjne

Inne tematy => Komputery, internet, telefonia i inne technologie => Wątek zaczęty przez: Vitao w Wrzesień 11, 2017, 19:33:35

Tytuł: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: Vitao w Wrzesień 11, 2017, 19:33:35
Witam serdecznie ! Czy ktoś z Państwa posiada Internet orange światłowód i mógłby podzielić się opinią? I czy w ogóle w Policach jest dostępna ta opcja czy dalej tylko zwykły ? Chodzi o okolice Wyszyńskiego naprzeciw kościoła.
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: naftor w Wrzesień 11, 2017, 21:04:46
Czekam
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: Denver w Wrzesień 12, 2017, 09:24:46
Według strony www orange i tego co "mówią na mieście" na razie jest dostępny w wybranych lokalizacjach w Policach - i tak na Piaskowej już jest dostępny, a na Wyszyńskiego jeszcze nie.
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: jacek.wilczek w Wrzesień 21, 2017, 10:35:24
na mojej Piaskowej nie ma, z tego co wiem to wyróżnikiem sa spółdzielnie w Odrze szybciej - w Chemiku później .....
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: lukasz_s w Wrzesień 21, 2017, 10:42:27
Wifi rwie się i ma kiepski zasieg (ruter Sagem, rzekomo mogą tylko metr światłowodu w mieszkaniu poprowadzić, więc wzzystko stoi przy drzwiach), częste zaniki sygnału (rwie się tv), dekoder udzkodzony na starcie (wymiana w ciągu 2 dni). Drogo.
Warunki szczecińskie.
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: Denver w Wrzesień 21, 2017, 13:01:29
Odwiedziłem policki salon Orange i... nic się nie dowiedziałem. Kiedy będzie na ulicy XXX? -  Nie wiemy. Czy w ogóle będzie? - Tego też nie wiemy.
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: Kilofownikownia w Wrzesień 21, 2017, 19:26:46
Bo wy po prostu w złych miejscach pytacie :) Musicie złapać tych co to ciągną po mieście. Oni są najlepiej poinformowani.
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: m4ci3j w Wrzesień 21, 2017, 20:14:37
To nie do końca jest tak. Ekip monterskich jest parę, jedni mają pojęcie o szkle a inni tylko w miedzi siedzą.
W każdym bądź razie cos jest na rzeczy, bo Orange rozpytuje po instytucjach i chce dociągać włókna.
Przypomnę tylko, że Orange światłowód działa w technologi GPON, więc im więcej podłączonych tym gorsze transfery :) z 300 może zrobić się 100 w godzinach szczytu.
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: RPzpl w Grudzień 09, 2017, 13:07:28
No orange chyba wchodzi do chemika, ciągną instalacje na klatkach
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: C80 w Grudzień 09, 2017, 13:29:19
W wielu miejscach światłowód już jest i konsultanci wydzwaniają z propozycją zmiany neo na światłowód lub założenia takowego. Parę bloków ma już od kilku miesięcy.
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: naftor w Grudzień 09, 2017, 15:10:32
Wróbla już okablowali, własnie zamieniłem na setkę. TV po kablu śmiga fajnie i jakość obrazu jest lepsza niż z satelity, a co najważniejsze to nie muszę się martwić pogodą i brakiem sygnału. Necik zobaczymy, na razie od tygodnia jak posiadam nie było problemów, plusem jest niski ping, na kablu od 3 do 7, po wi-fi 9-12, przy graniu w sieci nie ma problemów z przycinkami. A dalej to zobaczymy.
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: policzek w Grudzień 15, 2017, 18:25:46

Wifi rwie się i ma kiepski zasieg (ruter Sagem, rzekomo mogą tylko metr światłowodu w mieszkaniu poprowadzić, więc wzzystko stoi przy drzwiach), częste zaniki sygnału (rwie się tv), dekoder udzkodzony na starcie (wymiana w ciągu 2 dni). Drogo.
Warunki szczecińskie.

To we wrześniu dawali rutery sagem? teraz jest funbox 3.0 , czekam własnie na podłączenie
A czy drogo, zależy od punktu siedzenia, dotychczas za neo 20mb/s placilem 49zł, tak stali klienci mają pod górkę, teraz przez rok swiatlowodu będę placil 39zl, później 69zl za 100mb/s wiec różnica jest...
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: lukasz_s w Grudzień 15, 2017, 20:56:54
Te funboxy 3.0 robi właśnie Sagem. Francuskie guano. Dalej podtrzymuję to, co napisałem. Z tą różnicą, że tv więcej nie ma, niż jest (pomaga reset funboxa, pełne podłączenie trwa ok. 3 min, w tym czasie nie ma wifi). Podstawowy pakiet tv, to nieco ulepszony multiplex.
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: naftor w Grudzień 17, 2017, 17:10:58
Jakoś od trzech tygodni jak posiadam, nie miałem ani razu zawiechy, a plus jest taki, że można nagrać trzy programy naraz, a czwarty oglądać.
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: m8z w Kwiecień 09, 2018, 20:03:12
jak wygladaja pingi?
Mozna ich router ustawic w trybie bridge jak w vectrze?
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: naftor w Kwiecień 09, 2018, 20:51:37
Po kablu 3-5, a wifi 10 - 13, na drugie pytanie nie wiem.
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: Marek4614 w Kwiecień 17, 2018, 21:52:47
Orange już rozsyła SMSy Mieszkańcom Polic z propozycją podłączenia światłowodu, daje screen to może ktoś skorzysta w salonie.
(https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1cef5514e57.png) (https://naforum.zapodaj.net/e1cef5514e57.png.html)
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: Siwy1 w Kwiecień 17, 2018, 22:08:30
W Policach podobno nie ma 600 Mb/s
Ma ktoś?
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: rbk w Kwiecień 17, 2018, 23:50:05
do 600 Mb/s
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: jacek.wilczek w Maj 07, 2018, 10:55:02
600Mb/s jest w blokach na 100% (mam ja)

--
Jacek
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: dabrowst w Maj 20, 2018, 18:07:48
Ping jest rewelacyjny - 6-7ms. FunBox 3.0 działa tylko jako router. Nie da się przestawić w tryb bridge.
Pozdrawiam,Tomek
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: jacek.wilczek w Maj 21, 2018, 13:15:43
> Nie da się przestawić w tryb bridge.

dziwne, mi przełączyli swój sprzęt w tryb bridge na moja prośbę.

--
Jacek 
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: rbk w Maj 21, 2018, 13:35:35
Ping jest rewelacyjny - 6-7ms. FunBox 3.0 działa tylko jako router. Nie da się przestawić w tryb bridge.
Pozdrawiam,Tomek


Jak zadzwonisz do orange i poprosisz, to zmienią, sam w fanboxie tego nie zrobisz.
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: m8z w Maj 21, 2018, 14:29:38
na pewno sie da? czytam wypowiedzi ludzi z orange i mowia, ze sie nie da.
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: jacek.wilczek w Maj 21, 2018, 20:06:07
Proponuje kontakt tel ze wsparciem orange tak jak pisałem mi przełączyli ich sprzęt w tryb bridge.Ale jak drażni Ciebie sprzęt od Orange - można go zastąpić - na trzepaku jest pełny opis.
--Jacek
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: m8z w Maj 21, 2018, 21:00:04
masz fanbox 2 czy 3? z tych watkow wynika, ze nie ma takiej mozliwosci. jako, ze dopiero bede zamawial swiatlowod od orange to postawie warunek, ze musi byc FB2 bo inaczej zrezygnuje z umowy :)
https://nasz.orange.pl/t5/Pomysły/Tryb-bridge-w-Orange-Funbox/idi-p/56643
https://nasz.orange.pl/t5/forums/v3_1/forumtopicpage/board-id/Modemy_routery_i_inne/thread-id/1562/page/38
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: jacek.wilczek w Maj 26, 2018, 19:02:32
ja mam zyxela.
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: m8z w Czerwiec 05, 2018, 23:55:55
Zamówiłem 600, mam nadzieje, ze dostanę fb2.
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: m8z w Czerwiec 14, 2018, 20:19:52
Na WiFi 600
http://www.speedtest.net/result/7393421780.png
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: jacek.wilczek w Czerwiec 15, 2018, 12:08:57
daje radę ;)
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: m8z w Sierpień 24, 2018, 00:48:53
na wifi fb 3 :D
(http://www.speedtest.net/result/7576436665.png)
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: Marek4614 w Wrzesień 21, 2018, 05:29:08
Orange ma jakieś atrakcyjne oferty cenowe na światłowód i Telewizję w stosunku do VECTRY?
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: naftor w Wrzesień 21, 2018, 16:09:59
Ja za TV, tel stacjonarny i internet (100) płacę 89,90pln
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: Marek4614 w Wrzesień 21, 2018, 22:50:59
No to taka oferta jaką pokazują na swojej orange.pl ja nie chce tel domowego, więc ciekawe czy taniej coś mogą zaproponować za TV i NET.
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: rbk w Sierpień 08, 2019, 11:29:01
Jakieś komentarze na temat internetu, ich telewizji ?
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: Kuba w Sierpień 08, 2019, 15:11:55
Odradzałbym wiarę w gadanie przedstawicieli handlowych, że ich wifi bez problemu obejmie 4-pokojowe mieszkanie bez ustawienia routera możliwie najbliżej środka lokalu ;).
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: Ważniak w Sierpień 09, 2019, 09:07:50
Odradzałbym wiarę w gadanie przedstawicieli handlowych, że ich wifi bez problemu obejmie 4-pokojowe mieszkanie bez ustawienia routera możliwie najbliżej środka lokalu ;).
Jakiekolwiek wifi na routerze od dostawcy internetu by to nie było i tak będzie działało słabo.
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: rbk w Sierpień 09, 2019, 09:15:39
Jak ich TV i dekoder, ktoś ma, może podzielić się doświadczeniem? Da się pooglądać mistrzostwa, czy tnie jak za starych czasów w E**olu ?
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: m8z w Sierpień 09, 2019, 09:23:21
Odradzałbym wiarę w gadanie przedstawicieli handlowych, że ich wifi bez problemu obejmie 4-pokojowe mieszkanie bez ustawienia routera możliwie najbliżej środka lokalu ;).
Jakiekolwiek wifi na routerze od dostawcy internetu by to nie było i tak będzie działało słabo.

no wlasnie ten ich funbox3 dziala elegancko :D
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: Kuba w Sierpień 09, 2019, 14:10:17
no wlasnie ten ich funbox3 dziala elegancko :D

U mnie średnio i wku...rza mnie limit urządzeń podłączonych do wifi ;).
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: rbk w Sierpień 09, 2019, 14:38:29
limit urządzeń podłączonych do wifi

Naprawdę jest jakiś limit ? Ile max urządzeń ?
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: m8z w Sierpień 13, 2019, 16:40:14
nawet nie wiedzialem o limicie a troche sprzetu mam podlaczone do niego. na gorze jest moj speedtest po wifi przy laczu 1gbps
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: Kuba w Sierpień 13, 2019, 17:56:37
U mnie zaczyna wywalać przy 10 urządzeniach.
Tytuł: Odp: Orange Polska
Wiadomość wysłana przez: ogolny 22 w Sierpień 24, 2019, 19:16:59
U mnie w czwartek podłączali Swiatłowód , pytałem o limit urządzeń na modemie Funbox 3.0  jest to 30 urządzeń .