Aktualności - Wirtualne Police - police.info.pl
 |
Wirtualne Police i okolice
forum dyskusyjne
|
|
[Police] Gdzie moge udac sie po pomoc dla dzieci |
| Autor |
Wiadomość |
kasia
Stały bywalec
|
Wysłany: 2009-12-06, 15:30
|
|
|
iwona8313, ciuszki na rozm 90 mają być dla chłopca czy dziewczynki , moge poszukać z czego mój synek wyrósł jeśli jesteś zainteresowana coś jeszcze na pewno znajde jak możesz podaj mi do siebie namiary na pw skontaktuje się z tobą.
w sieci jest mase miejsc gdzie ludzie sobie na wzajem pomagają, nierzadko nie pytając się o sytuacje danej osoby , proste ja mam coś zbędnego po co ma leżeć jeśli moge tym pomóc innym , szkoda , że u nas w Policach ludzie czasem wolą wyrzucić niż zorganizować takie akcje
Dr.Kafar, miałam nie komentować, bo ostatnio wole czyta, niż zajmować głos, ale nie moge się powstrzymać szkoda, że ludzie całkiem inni są w sieci niż w normalnym życiu Pozdrawiam |
| Ostatnio zmieniony przez Kuba 2009-12-06, 15:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
iwona8313
Stały bywalec
|
Wysłany: 2009-12-09, 08:21
|
|
|
| kasia napisał/a: | iwona8313, ciuszki na rozm 90 mają być dla chłopca czy dziewczynki , moge poszukać z czego mój synek wyrósł jeśli jesteś zainteresowana coś jeszcze na pewno znajde jak możesz podaj mi do siebie namiary na pw skontaktuje się z tobą.
w sieci jest mase miejsc gdzie ludzie sobie na wzajem pomagają, nierzadko nie pytając się o sytuacje danej osoby , proste ja mam coś zbędnego po co ma leżeć jeśli moge tym pomóc innym , szkoda , że u nas w Policach ludzie czasem wolą wyrzucić niż zorganizować takie akcje
Dr.Kafar, miałam nie komentować, bo ostatnio wole czyta, niż zajmować głos, ale nie moge się powstrzymać szkoda, że ludzie całkiem inni są w sieci niż w normalnym życiu Pozdrawiam | ubranka dla dziewczynki ale chlopięce mogą być aby było co ubrac dziekuje |
|
|
|
 |
Mickd
Gaduła

|
Wysłany: 2009-12-15, 18:18
|
|
|
Święta się zbliżają,a sprawa pomocy naszej iwona8313 coś ucichła.Ja gotów jestem pomóc Tobie wiec proszę kontakt na maila,albo na GG.
Pomóżmy Jej i Jej dzieciom.
Pozdrawiam pełen optymizmu i waszej dobrej duszy. |
|
|
|
 |
Storczyk
Wielka Gaduła

|
Wysłany: 2009-12-15, 18:36
|
|
|
Do Iwony skontaktuj się ze mną postaram się pomóc . | Mickd napisał/a: | | Święta się zbliżają,a sprawa pomocy naszej iwona8313 coś ucichła. | Masz racje nigdy nie jest tak aby nie można było się podzielić. |
|
|
|
 |
palana
Rozpisuje się

|
Wysłany: 2009-12-15, 18:49
|
|
|
| Dr.Kafar napisał/a: | | Ja w ramach pomocy mogę Ci kopsnąć słownik ortograficzny... |
Daruj sobie takie uszczypliwości! To było bardzo nieprzyjemne! Ktoś ma poważny problem a Ty wyskakujesz z takimi głupimi docinkami. |
_________________ Doświadczenie to dobra szkoła, ale czesne jest bardzo wysokie - Heirich Heine |
|
|
|
 |
krecik
Gadatliwy

|
Wysłany: 2009-12-15, 21:18
|
|
|
| palana napisał/a: | Dr.Kafar napisał/a:
Ja w ramach pomocy mogę Ci kopsnąć słownik ortograficzny... |
Kafar po prostu traktuje ludzi, tak ja chce żeby traktować Jego, to proste=O) |
_________________ "Bo ja na złe, reaguję źle
i kurczę się w sobie, zamykam"
happysad=O)
 |
|
|
|
 |
Kuba
Administrator

|
Wysłany: 2009-12-15, 21:33
|
|
|
A teraz wracamy grzecznie do tematu |
|
 |
Mickd
Gaduła

|
Wysłany: 2009-12-16, 08:42
|
|
|
Kuba
Dlaczego dajesz ostrzeżenia (czerwona kreska)dla komuś kto popełnia błędy ortograficzne.Kogoś kto ma problemy,A nie dajesz ostrzeżeń komuś kto ubliża(dla mnie to ubliżanie) i wyśmiewa innego forumowicza.na dodatek będącego w potrzebie,Dla mnie to niezrozumiałe.Przecież możesz nauczyć tak ja mie nauczyłeś pisania bez błędów.
Czyżby to było ..............
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Róża
Bywalec
|
Wysłany: 2009-12-16, 11:38
|
|
|
| Witam. Iwona8313 skontaktuj sie ze mną na pw lub mailem.Znajdziesz mnie w użytkownikach jako Róża/szukaj pod lit.r/.Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
ona86
Bywalec

|
Wysłany: 2009-12-17, 18:14
|
|
|
| iwona8313 jeżeli potrzebujesz ubrań dla dzieci w OPS-ie znajduje się magazyn z odzieżą i tam za darmo otrzymasz odzież. Co do pomocy to faktycznie nawet rodzinnego Ci się nie należy gdyż dochody Twojego męża sie liczą ale myślę że jak udasz się do OPS do swojego pracownika socjalnego i pokażesz mu pozew o rozód (może rozmowa z główną kierwoniczką - Gabrielą Doba) pomoc zostanie Ci udzielona. Więc staraj się na święta i życzę powodzenia![/b] |
_________________ na linie nad przepaścią tańcz aż w jedną krótką chwilę pojmiesz po co żyjesz |
|
|
|
 |
Mickd
Gaduła

|
Wysłany: 2009-12-17, 20:43
|
|
|
No i wystraszyli adminy naszą iwona8313, albo tyle pomocy dostała ze niema czasu nas odwiedzić .
A posty czekają |
|
|
|
 |
iwona8313
Stały bywalec
|
Wysłany: 2010-03-05, 09:03
|
|
|
| wstyd ci za mnie ciekawe piszesz żebym napisała co potrzebuje i na tym kończy sie twoja pomoc |
|
|
|
 |
tatankas
Gaduła

|
Wysłany: 2010-03-05, 13:06
|
|
|
| Dr.Kafar napisał/a: | | . Także, jeśli ops i inne ośrodki nie udzielają Ci pomocy, znaczy iż masz wystarczająco środków na utrzymanie rodziny i pomoc jest Ci zbędna. No i zamiast szukać i prosić o pomoc - lepiej zakasać rękawy i wziąć się za pracę. |
chyba sobie żarty robisz,dziewczyna ma dwoje dzieci,pewnie jest na wychowawczym,o ile wcześniej była zatrudniona to jakieś 600zł z rodzinnym wyciągnie,jeżeli nie to może ze 200zł.jak ma iść do pracy,jeżeli jedno dziecko mniej więcej 2,5 letnie(wnioskuję z rozmiarów ubranek)do przedszkola czy żłobka odda i płatne do 15 za dany miesiąc około 300zł a do tego drugie dziecko chodzące do szkoły na różne godziny(8-10 lat).to co ma zostawić dzieci samopas w domu.
ja mam wspaniałego męża i trójkę dzieci,nie wyobrażam sobie takiej sytuacji ale pewnie nawet nie zarobiłabym dla dzieci na podręczniki i opłatę za przedszkole,nie mówiąc o ubraniach i jedzeniu.rodzinę mam jaką mam,więc od 17 roku życia utrzymuję się sama,pomocy od nich żadnej bym nie miała,a wiadomo,że rozwodząc się z mężem nie prosiłabym o pomoc jego rodziny.
tak więc zanim kogoś skrytykujesz postaw się w jego sytuacji,ja się stawiam i współczuje,napisz,czego potrzebujesziwona8313,
może coś poradzę też. |
_________________ Chcesz być kimś???
Najpierw bądź człowiekiem!!! |
|
|
|
 |
Dr.Kafar
Moderator

|
Wysłany: 2010-03-05, 13:12
|
|
|
| tatankas napisał/a: | | Dr.Kafar napisał/a: | | . Także, jeśli ops i inne ośrodki nie udzielają Ci pomocy, znaczy iż masz wystarczająco środków na utrzymanie rodziny i pomoc jest Ci zbędna. No i zamiast szukać i prosić o pomoc - lepiej zakasać rękawy i wziąć się za pracę. |
chyba sobie żarty robisz,dziewczyna ma dwoje dzieci,pewnie jest na wychowawczym,o ile wcześniej była zatrudniona to jakieś 600zł z rodzinnym wyciągnie,jeżeli nie to może ze 200zł.jak ma iść do pracy,jeżeli jedno dziecko mniej więcej 2,5 letnie(wnioskuję z rozmiarów ubranek)do przedszkola czy żłobka odda i płatne do 15 za dany miesiąc około 300zł a do tego drugie dziecko chodzące do szkoły na różne godziny(8-10 lat).to co ma zostawić dzieci samopas w domu.
ja mam wspaniałego męża i trójkę dzieci,nie wyobrażam sobie takiej sytuacji ale pewnie nawet nie zarobiłabym dla dzieci na podręczniki i opłatę za przedszkole,nie mówiąc o ubraniach i jedzeniu.rodzinę mam jaką mam,więc od 17 roku życia utrzymuję się sama,pomocy od nich żadnej bym nie miała,a wiadomo,że rozwodząc się z mężem nie prosiłabym o pomoc jego rodziny.
tak więc zanim kogoś skrytykujesz postaw się w jego sytuacji,ja się stawiam i współczuje,napisz,czego potrzebujesziwona8313,
może coś poradzę też. |
No to zapłon masz niezły
Co do tematu, co miałem napisać, to napisałem. Jeśli ktoś nie potrafi sobie poradzić w życiu, trudno - bez względu na powód. Jak ktoś chce pomagać, to niech pomaga. Ja też bym mógł pomóc, ba możliwe nawet, że załatwić jakąś porządną pracę - ale uznałem, czytając pierwszego posta, że pomoc się nie należy. Dlaczego? To już tylko moja sprawa |
_________________ http://korwin-mikke.pl/ || http://talencik.info/
  |
|
|
|
 |
iwona8313
Stały bywalec
|
Wysłany: 2010-03-06, 07:51
|
|
|
Tak masz racje zakasać rękawy i do roboty myślisz że bym nie chciała mam dopiero 28 lat i jestem silną zdrowa kobietą .moje dzieci sa niepełnosprawne i tu sie zaczynają schody mąż mnie zostawił gdy drugie dziecko urodziło się także chore. To go przerosło i sie ulotnił nie mam jeszcze rozwodu wiec w opiece figuruje jako mężatką i dużymi dochodami .Więc nic mi sie nie należy nawet rodzinne i nie obchodzi nikogo że mąż daje mi 300zł miesięcznie na dzieci.Możesz mnie oceniac jak chcesz ale nikomu nie życze takiej sytuacji .pozdrawiam
[ Dodano: 2010-03-06, 07:57 ]
| Dr.Kafar napisał/a: | | tatankas napisał/a: | | Dr.Kafar napisał/a: | | . Także, jeśli ops i inne ośrodki nie udzielają Ci pomocy, znaczy iż masz wystarczająco środków na utrzymanie rodziny i pomoc jest Ci zbędna. No i zamiast szukać i prosić o pomoc - lepiej zakasać rękawy i wziąć się za pracę. |
może coś poradzę też. | potrzebuje ubranek środków czystości kremów na odparzenia pampersów
No to zapłon masz niezły
Co do tematu, co miałem napisać, to napisałem. Jeśli ktoś nie potrafi sobie poradzić w życiu, trudno - bez względu na powód. Jak ktoś chce pomagać, to niech pomaga. Ja też bym mógł pomóc, ba możliwe nawet, że załatwić jakąś porządną pracę - ale uznałem, czytając pierwszego posta, że pomoc się nie należy. Dlaczego? To już tylko moja sprawa |
|
| Ostatnio zmieniony przez Kuba 2010-03-06, 09:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Zafrina
Gaduła

|
Wysłany: 2010-03-06, 08:01
|
|
|
| Iwonko współczuję. Pracowałam w opiece i wiem, że kobietom w Twojej sytuacji niewiele można pomóc. Trzeba liczyc na życzliwośc ludzi. I tu zaczynają się schody... Czy na prawdę apel o pomoc trzeba zamienic w pole do przepychanek?? Wstyd mi za niektórych forumowiczów. |
_________________ Świat jest mały, ale należy do wielkich!
http://ania1984444.posadzdrzewo.pl |
|
|
|
 |
iwona8313
Stały bywalec
|
Wysłany: 2010-03-06, 08:06
|
|
|
| Mickd napisał/a: | No i wystraszyli adminy naszą iwona8313, albo tyle pomocy dostała ze niema czasu nas odwiedzić .
A posty czekają | nie mam ciągłego dostępu do komputera z tego ta zwłoka sorka jak dotąd pomocy nie otrzymałam i już nawet nie licze na to że w Policach są ludzie dobrej woli .Korzystam z pomocy caritas tam dają mąkę makaron i mleko z głodu nie umrzemy.
[ Dodano: 2010-03-06, 08:13 ]
| ona86 napisał/a: | | iwona8313 jeżeli potrzebujesz ubrań dla dzieci w OPS-ie znajduje się magazyn z odzieżą i tam za darmo otrzymasz odzież. Co do pomocy to faktycznie nawet rodzinnego Ci się nie należy gdyż dochody Twojego męża sie liczą ale myślę że jak udasz się do OPS do swojego pracownika socjalnego i pokażesz mu pozew o rozód (może rozmowa z główną kierwoniczką - Gabrielą Doba) pomoc zostanie Ci udzielona. Więc staraj się na święta i życzę powodzenia![/b] | Byłam w magazynie ops nic tam nie dostałam jest wiele ubrań ale dla starszych . A co do pracownika socjalnego to byłam u tej kobiety z pozwem rozwodowym i usłyszałam pozew można złożyc i wycofać musi być rozwód
[ Dodano: 2010-03-06, 08:15 ]
| Zafrina napisał/a: | | Iwonko współczuję. Pracowałam w opiece i wiem, że kobietom w Twojej sytuacji niewiele można pomóc. Trzeba liczyc na życzliwośc ludzi. I tu zaczynają się schody... Czy na prawdę apel o pomoc trzeba zamienic w pole do przepychanek?? Wstyd mi za niektórych forumowiczów. | Jestem bezradna nie wiem co robić.
[ Dodano: 2010-03-06, 08:17 ]
| Róża napisał/a: | | Witam. Iwona8313 skontaktuj sie ze mną na pw lub mailem.Znajdziesz mnie w użytkownikach jako Róża/szukaj pod lit.r/.Pozdrawiam. | Napisałam do ciebie ale nie wiem czy wiadomość dotarła
[ Dodano: 2010-03-06, 08:19 ]
| kasia napisał/a: | iwona8313, ciuszki na rozm 90 mają być dla chłopca czy dziewczynki , moge poszukać z czego mój synek wyrósł jeśli jesteś zainteresowana coś jeszcze na pewno znajde jak możesz podaj mi do siebie namiary na pw skontaktuje się z tobą.Ubranka jakie kolwiek
Dr.Kafar, miałam nie komentować, bo ostatnio wole czyta, niż zajmować głos, ale nie moge się powstrzymać szkoda, że ludzie całkiem inni są w sieci niż w normalnym życiu Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
kasia
Stały bywalec
|
Wysłany: 2010-03-09, 01:13
|
|
|
iwona8313, pisałam na pw już jakiś czas temu czy dałabyś rade podjechać do Szczecina ( 25 minut autobusem z Polic) ostatnio jestem bardzo rzadko w Policach więc ciężko mi umówić się , mogę wynieść ci nawet rzeczy na przystanek tak, że będziesz mogła zaraz wrócić na pw podam Ci nr telefonu jak chcesz.
Moge tak jak napisałam wcześniej podzielić się tym co mam choć nie jest tego dużo: jakieś ubranka dla młodszego dzieciaczka, kosmetyki dla Ciebie jak coś kontaktuj się na PW |
|
|
|
 |
iwona8313
Stały bywalec
|
Wysłany: 2010-03-10, 11:05
|
|
|
| Wykidajło napisał/a: | | iwona8313 napisał/a: | | opieka społeczna odmawia pomocy poniewaź nie mam jeszcze rozwodu jest w trakcie więc jako mój dochód liczą zarobki męża pomimo że nie daje ani złotówki na dzieci takie mamy prawo |
A zasiłek specjalny (czy jak on się tam nazywa)? Można go dać nawet przekraczającym kryterium dochodowe. | chodzi ci o zasiłek celowy tak dostałam go raz 70 zł na buty
[ Dodano: 2010-03-10, 11:08 ]
Iwono- faktycznie z pomocą w OPS może być w tej sytacji problem. Ale...
NIe musisz mieć rozwodu, by złożyć wniosek o alimenty od małżonka. Mąż ma obowiązek zaspokajania podstawowych potrzeb rodziny, zresztą chyba już kiedyś o tym pisałem na forum.
Więc nie czekając na rozwód powinnaś jak najszybciej złożyć wniosek do sądu o świadczenia ze strony męża.
Jeśli się zdecydujesz- daj znać na priv, a ja Ci pomogę w tej sprawie. wniosek o zabespieczenie alimętów w trakcie sprawy rozwodowej złożyłam w maju i nic pisałam o przyśpieszenie i tesz nic jestem bezradna |
|
|
|
 |
Dr.Kafar
Moderator

|
Wysłany: 2010-03-10, 11:16
|
|
|
| iwona8313 napisał/a: | | Wykidajło napisał/a: | | iwona8313 napisał/a: | | opieka społeczna odmawia pomocy poniewaź nie mam jeszcze rozwodu jest w trakcie więc jako mój dochód liczą zarobki męża pomimo że nie daje ani złotówki na dzieci takie mamy prawo |
A zasiłek specjalny (czy jak on się tam nazywa)? Można go dać nawet przekraczającym kryterium dochodowe. | chodzi ci o zasiłek celowy tak dostałam go raz 70 zł na buty
[ Dodano: 2010-03-10, 11:08 ]
NIe musisz mieć rozwodu, by złożyć wniosek o alimenty od małżonka. Mąż ma obowiązek zaspokajania podstawowych potrzeb rodziny, zresztą chyba już kiedyś o tym pisałem na forum.
Więc nie czekając na rozwód powinnaś jak najszybciej złożyć wniosek do sądu o świadczenia ze strony męża.
Jeśli się zdecydujesz- daj znać na priv, a ja Ci pomogę w tej sprawie. wniosek o zabespieczenie alimętów w trakcie sprawy rozwodowej złożyłam w maju i nic pisałam o przyśpieszenie i tesz nic jestem bezradna |
Fajnie, że sama do siebie piszesz
Napewno poprawi to Twoją wiarygodność
Edit:
Z resztą poprzedni post, też nie jest pisany, przez pierwotną autorkę tematu
Edit2: Ok Ty poprostu nie umiesz cytować, mój błąd |
_________________ http://korwin-mikke.pl/ || http://talencik.info/
  |
| Ostatnio zmieniony przez Dr.Kafar 2010-03-10, 11:18, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
iwona8313
Stały bywalec
|
Wysłany: 2010-03-10, 11:16
|
|
|
| Mickd napisał/a: | iwona8313
Skontaktuj się ze man na maila .coś wymyślimy.napisz co potrzebujesz ,jakoś wspomogę Twoje dzieci.
Może więcej się znajdzie dobrych dusz.
Pozdrawiam | pisałam do ciebie ale nie wiem czy wiadomośc dotarła |
|
|
|
 |
Wykidajło
Wielka Gaduła
|
Wysłany: 2010-03-10, 14:03
|
|
|
| iwona8313 napisał/a: | | MrW napisał/a: |
Jeśli się zdecydujesz- daj znać na priv, a ja Ci pomogę w tej sprawie. | wniosek o zabezpieczenie alimntów w trakcie sprawy rozwodowej złożyłam w maju i nic pisałam o przyspieszenie i też nic jestem bezradna |
Jeśli dobrze rozumiem MrW, chodzi o złożenie osobnego wniosku o alimenty. Kojarzę coś, że to jest trochę inny tryb, a przy okazji dostaniesz papier dokumentujący rzeczywiste dochody. W OPS Ci nic na ten temat nie mówili? Nie mają żadnego prawnika, który mógłby coś doradzić? |
|
|
|
 |
BABA
Nowicjusz
|
Wysłany: 2010-03-10, 14:25
|
|
|
| Jeżeli chodzi o porady prawne, spróbuj tutaj http://www.impuls.police.pl/. Są tam naprawdę życzliwi ludzie. Bardzo mi pomogli. Jest jeszcze jedna organizacja w Policach, która udziela pomocy prawnej. Nie pamiętam jak się nazywa. Kiedyś siedziba mieściła się w >hotelu<. Kilka miesięcy temu przenieśli się na Stare Police, koło kościoła. |
|
|
|
 |
Róża
Bywalec
|
Wysłany: 2010-03-10, 15:35
|
|
|
| Bezpłatna pomoc prawna dla osob bezrobotnych,niezamożnych mieszkańców Gminy Police, rodziców /matki, ojców/ samotnie wychowujących dzieci w każdą środę w MOK od 17.30 do 19.00. |
|
|
|
 |
Mickd
Gaduła

|
Wysłany: 2010-03-11, 07:53
|
|
|
iwona8313
| Cytat: | | pisałam do ciebie ale nie wiem czy wiadomośc dotarła |
Niedotarła żadna wiadomosc.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
tatankas
Gaduła

|
Wysłany: 2010-03-16, 14:04
|
|
|
| iwona8313, na pw podałam ci adres do siebie i numer tel,jak byś chciała ciuszki,to było w tamtym tygodniu.chyba jednak nie jesteś tak potrzebująca jak piszesz! |
|
|
|
 |
Welma
Gadatliwy

|
Wysłany: 2010-03-16, 17:31
|
|
|
| iwona8313 kiedyś pisała, że nie ma stałego dostępu do internetu, więc może jeszcze nie odczytała wiadomości. |
|
|
|
 |
iwona8313
Stały bywalec
|
Wysłany: 2010-04-19, 21:07
|
|
|
| Pomoc otrzymałam od An_na dziękuje kochana |
|
|
|
 |
tatankas
Gaduła

|
Wysłany: 2010-04-20, 12:44
|
|
|
| No fajne,ale trzeba było się chociaż odezwać,ja koleżance nie oddałam ciuszków,bo czekałam na wiadomość od ciebie,nie ładnie tak.Ciuszki oddaję,od miesiąca zajmują mi miejsce w domu,a mogły już służyć innemu dziecku.pozdrawiam. |
|
|
|
 |
iwona8313
Stały bywalec
|
Wysłany: 2010-04-20, 12:47
|
|
|
| tatankas napisał/a: | | No fajne,ale trzeba było się chociaż odezwać,ja koleżance nie oddałam ciuszków,bo czekałam na wiadomość od ciebie,nie ładnie tak.Ciuszki oddaję,od miesiąca zajmują mi miejsce w domu,a mogły już służyć innemu dziecku.pozdrawiam. | przepraszam nie mam stałego dostępu do kompa a na telefon mnie nie stać przepraszam pozdrawiam |
| Ostatnio zmieniony przez Kuba 2010-04-20, 12:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Aktualności - Wirtualne Police - police.info.pl |