Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 14765692 razy)

Offline Anonin

• Bywalec
  • **
  • Aparatowy 1
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #21900 dnia: Września 21, 2026, 17:01:34 »
Jak to co z waszymi podwyżkami 200brutto w tym roku a w 2027 od Marca 250zł brutto .

Offline Arkona

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #21901 dnia: Września 22, 2026, 08:07:22 »
Jak to co z waszymi podwyżkami 200brutto w tym roku a w 2027 od Marca 250zł brutto .

A gdzie to słyszałeś? Na mszy świętej w intencji NSZZ Solidarność?
Strzeż się ludzi, którzy powiększają swój majątek dzięki słowom. Szczególnie strzeż się prawodawców i duchownych, którzy przeczą Prawu Natury.

Offline Anonin

• Bywalec
  • **
  • Aparatowy 1
« Odpowiedź #21902 dnia: Września 22, 2026, 13:28:18 »
Taka padła propozycja ze strony pracodawcy w Puławach 😁 więc tu będzie podobnie .

Offline polo

• Gaduła
« Odpowiedź #21903 dnia: Września 22, 2026, 14:59:00 »
Taka padła propozycja ze strony pracodawcy w Puławach 😁 więc tu będzie podobnie .

podobnie czyli nie musi byc tak samo, zawsze  były takie kwoty nic odkrywczego nie napisaleś

Offline Mlodyapatatowy

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #21904 dnia: Września 22, 2026, 16:16:34 »

podobnie czyli nie musi byc tak samo, zawsze  były takie kwoty nic odkrywczego nie napisaleś
+Możliwe odwieszenie wartościowania.

Offline kanapowiec

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #21905 dnia: Dzisiaj o 11:11:28 »
Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym spotkaniem 29.09? Na stronie solidarności w komunikacie z dnia 16.09 było coś takiego:

A teraz Solidarność ma napisane nie są autorami tego spotkania:

To w końcu kto jest organizatorem tego spotkania?  Czy oni widzą co publikują?

Offline Rasowy_Aparatowy

• Weteran
« Odpowiedź #21906 dnia: Dzisiaj o 11:31:55 »
Tłumaczę i objaśniam, bo wy jak zwykle nie ogarniacie, takze prosze sie skupic.

Procedura sporu zbiorowego ktorej ostatnim elementem jest STRAJK jest jasno opisana w ustawie (czy tam rozporzadzeniu) o sporach zbiorowych.

To nie jest tak, ze sie skrzyknie pieciu chlopa albo dwa zwiazki i mowia "chcemy kasy, robimy strajk".

Zwiazki musza isc okreslona sciezka (w innych społkach wlasnie przechodza do kolejnego kroku) - rokowania (toczą sie teraz) -> protokol rozbieznosci -> mediacje (o ile dobrze pamietam to prowadzone przez zewnetrznego mediatora) -> potem jest chyba protest i dopiero na koncu strajk.

Zwiazki wam tego nie powiedza, a wrecz beda zaprzeczaly (co zrobily tym pismem) ale organizuja protest, zeby pokazac zarzadowi ze ludzie sa po ich stronie. Nie moga tego legalnie oglosic, bo nie sa jeszcze na tym etapie procedury sporu zbiorowego i gdyby to zrobily oficjalnie to naraziliby sie na kary (chyba nawet wiezienia, ale nie pamietam szczegolow) wiec organizuja niby oddolna inicjatywe spotkania pracownikow "tak o".

Zauwazcie, ze plan spotkania chodzi, ale nikt nie podpisal sie pod nim nazwiskiem, nawet zaden nie-zwiazkowiec, zwykly pracownik - wlasnie dlatego.

Nie wiem czy moje zdanie ma dla was jakies znaczenie, bo pewnie bedzie znowu pierdolenie ze pozjadalem wszystkie rozumy, a po czasie sie jak zwykle okaze, ze mialem racje xD ale gdybym byl wami to zjawilbym sie na tym spotkaniu/protescie tlumnie - to jest w waszym najlepszym interesie.

Mysle, ze wszyscy tu zgromadzeni znaja moje podejscie do zwiazkow ale tutaj wyjatkowo musze pochwalic ich "spryt" i to w jaki sposob postepuja i - znowu - nie wiem czy moje zdanie ma dla kogokolwiek jakies znaczenie, ale tym razem uwazam, ze zwiazki robia to co nalezy w obecnej sytuacji.

Swoja droga gdybym mial mozliwosc to tez bym byl na tym "spotkaniu", tak po prostu zeby wesprzec kolegow ktorzy tam jeszcze pracuja.

Rafał, czy są jakieś medale związkowe dla nie-członków który mogę dostać za to ile wam pomagam? xDDD

Offline Temerczyk

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #21907 dnia: Dzisiaj o 11:39:42 »
Witam. Kolega ładnie to opisał poniżej a ja dodam jeszcze jedną uwagę. CHODZI OCZYWIŚCIE O POLSKIE PRAWO. Co nasi wspaniali związkowcy przypomnieli sobie o dwóch rzeczach - Ustawy :Prawo o zgromadzeniach oraz Prawo o imprezach masowych. Mamy mówić że to oddolne oraz samoistnie zorganizowane spotkanie, bo boją się ewentualnych konsekwencji, że nie zabezpieczyli łby tego spotkania od strony pożarowej, ochronnej czy medycznej itd.

Do tego przecież są w fazie rokowań, więc jak napisali nie może być strajku oraz działań strajkowych.

Krótko - na pytanie co robię o 10.00 pod biurowcem odpowiadać stoję bo mi się nudzi w domu.

Offline enzo87

• Stały bywalec
« Odpowiedź #21908 dnia: Dzisiaj o 11:52:34 »
Brawo 👏 w końcu to ktoś merytorycznie wyjaśnił.
I wszyscy powinni zrozumieć co się dzieje w tej chwili i w czyim interesie spotkamy się pod biurowcem… spotkamy się tylko w naszym, każdy pracownik ma możliwość pokazania, że się nie zgadza z tym co się teraz dzieje !!

Offline kanapowiec

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #21909 dnia: Dzisiaj o 11:55:35 »
No i bardzo dziękuję za objaśnienie. Nie wiedziałem tego i już jestem uzbrojony w nową wiedzę.

Offline Rafał ZZ

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #21910 dnia: Dzisiaj o 12:38:01 »
Witam, bardzo fajnie i rzeczowo sobie tutaj rozmawiacie. Dziękuję. Rasowy Aparatowy, wiem że tego nie lubisz, ale zapraszam do biura jakiś medal się znajdzie 😉 Do wtorku 💪👍