Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 14651283 razy)

Offline kanapowiec

• Rozpisuje się
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #21855 dnia: Dzisiaj o 11:58:11 »
Żadnych opłakanych skutków po upadku by nie było. Stawiacie te zakłady jak jakiegoś boga, słonia co podtrzymuje Police na swoim garbie.

Offline Rasowy_Aparatowy

• Weteran
« Odpowiedź #21856 dnia: Dzisiaj o 12:54:54 »
A ja bym chcial zadac jedno pytanie, i serio prosze go nie odbierac jako atak bron boze, tylko chcialbym poznac spektrum "dlaczego":

Dlaczego tam jeszcze pracujecie?
A teraz ja zadam Ci pytanie. Wiesz jakie skutki będą gdyby GA padła ?
Nie odpowiada się pytaniem na pytanie. Ale rozumiem, ze to jest twoj argument? Nie zwalniasz sie, bo chcesz utrzymac zaklad dla naszego dobra?

Dziękuję za waszą służbę w takim razie i tak, wiem jakie beda skutki. Ale wiem tez jakie skutki ten zaklad mial dla mnie, a ja az takim idealista nie jestem, zeby tam zycie marnowac w imie jakiejs racji stanu.

Post Merge: Dzisiaj o 12:57:32
Żadnych opłakanych skutków po upadku by nie było. Stawiacie te zakłady jak jakiegoś boga, słonia co podtrzymuje Police na swoim garbie.
Bo troche tak jest. Fakt jest taki, ze kilka tysiecy ludzi zyje z tych zakladow i pompuja pieniadze w lokalny rynek, bo wydaja tu wyplaty itd. do tego sporo podwykonawcow zyje w duzej mierze z nich.

Z drugiej strony to juz nie jest tak jak kiedys, ze sa tylko zaklady i cale miasto z tego zyje, sa tez inne spore firmy. Mysle, ze teraz juz przy upadku zakladow Police jako miasto by nie upadly, ale na pewno by bylo gorzej. Pare pizzerii by padlo, kebabow, żabek, troche mniej chodnikow z podatkow itd.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 12:57:32 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline Temerczyk

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #21857 dnia: Dzisiaj o 13:09:56 »
Podatek gruntowy i reszta podatkowych obciążeń to okolo 140 mln. Polimery według wyliczeń mają płacić 71 mln rocznie https://ipolice.pl/polimery-na-krawedzi-gmina-pod-sciana/ (dlatego nie zauważasz korelacji że Kowalewski nie zawiesił tylko domagał się spłat zaległości za pół roku 2025? A ,,starym, zakładom nic nie chciał odroczyć/zawiesić jak Diakun w latach 2008-2010. Tak pomogali włodarze naszym zakładom, ale na wizyty i fotki sobie chodzili). Drugie tyle płacą,,stare zakłady,,  pewnie( nie chcę mi szukać Biurze informacji publicznej). Dochody gminy rok 2026 - 406 mln złotych. Zabieramy 140 mln z wpływów za podatki gruntowe wyłącznie.

Faktycznie 1/3 wpływów to budżetu gminy to nic...

Offline Mlodyapatatowy

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #21858 dnia: Dzisiaj o 13:27:51 »
A ja bym chcial zadac jedno pytanie, i serio prosze go nie odbierac jako atak bron boze, tylko chcialbym poznac spektrum "dlaczego":

Nie odpowiada się pytaniem na pytanie. Ale rozumiem, ze to jest twoj argument? Nie zwalniasz sie, bo chcesz utrzymac zaklad dla naszego dobra?

Dziękuję za waszą służbę w takim razie i tak, wiem jakie beda skutki. Ale wiem tez jakie skutki ten zaklad mial dla mnie, a ja az takim idealista nie jestem, zeby tam zycie marnowac w imie jakiejs racji stanu.

Post Merge: [time]Września 11, 2026, 12:57:32 [/time]
Bo troche tak jest. Fakt jest taki, ze kilka tysiecy ludzi zyje z tych zakladow i pompuja pieniadze w lokalny rynek, bo wydaja tu wyplaty itd. do tego sporo podwykonawcow zyje w duzej mierze z nich.

Z drugiej strony to juz nie jest tak jak kiedys, ze sa tylko zaklady i cale miasto z tego zyje, sa tez inne spore firmy. Mysle, ze teraz juz przy upadku zakladow Police jako miasto by nie upadly, ale na pewno by bylo gorzej. Pare pizzerii by padlo, kebabow, żabek, troche mniej chodnikow z podatkow itd.
A dlaczego mam nie pracowac ?(Odpowiadam sam za siebie) Stawkę mam dobrą , system pracy dobry.
Pracę jaką wykonuje odpowiada mi.
Wydział i ludzi mam normlanych.
Zapytałem o upadek całej GA , a nie ZCh.

Offline Rasowy_Aparatowy

• Weteran
« Odpowiedź #21859 dnia: Dzisiaj o 13:31:14 »

Post Merge: [time]Września 11, 2026, 12:57:32 [/time]

A dlaczego mam nie pracowac ?(Odpowiadam sam za siebie) Stawkę mam dobrą , system pracy dobry.
Pracę jaką wykonuje odpowiada mi.
Wydział i ludzi mam normlanych.
Zapytałem o upadek całej GA , a nie ZCh.
No to jak masz taka sytuacje to spoko, tez bym zostal. Bardziej pytam o ludzi ktorzy od 3 lat non-stop pisza jak im zle, a nic nie robia xD

Offline Mlodyapatatowy

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #21860 dnia: Dzisiaj o 13:49:25 »
Są problemy w ZCh irytuje wiele rzeczy itp.
Ale jaki ja mam wpływ jaki szeregowy pracownik ? Na relacje ZZ itp
Wypisałem się od nich i tyle mogłem.
Inni narzekają na związki , a są zapisani w kilku bo więcej na Święta i więcej chwilowej.