No niestety zarząd nie ma racji, ale pewnie ty wiesz lepiej. Niby w którym momencie związki negocjowały w złej wierze ?
Nie o to chodzi jaka jest prawda, bo akurat nie zarzucalbym zwiazkom zlych intencji - bardziej niekompetencje itd. ale to juz wiemy.
Chodzi o to, ze zostali tak rozegrani, ze to WYGLADA na dzialanie w zlej wierze i obawiam sie, ze kazdy sad to potwierdzi.
Negocjowali bardzo dlugo, w koncu sie dogadali, zgodzili sie na warunki wartosciowania, zgodzili sie na jednorazowa nagrode, i pare dni przed podpisaniem aneksow na ktore sie zgodzili - wyskakuja ze sporem zbiorowym.
Dlaczego nie wczesniej? Dlaczego podpisali porozumienie z zarzadem, skoro kilka dni/tygodni pozniej rozpoczynaja spor zbiorowy?
Do tego akcja z 4 bop - prezes Krolak "chciala" wam dac podwyzki (oczywiscie, wiemy ze nie chciala, ale znowu wracamy do poczatku - nie jest wazne jaka jest prawda, tylko jak to wyglada), a wy ich nie chcieliscie, bo jawnie namawialiscie do glosowania "przeciw", a kilka tygodni pozniej nagle wysuwacie zadania podwyzek.
Zauwazcie, ze odpisali wam, ze czesc argumentow jest zasadna - tych o ktorych nie bylo mowy wczesniej czyli np. sprawy BHP. Przed sadem powiedza "wysoki sadzie, ale my negocjowalismy, dogadalismy sie, a druga strona po podpisaniu porozumienia wysunela wyzsze zadania. A do negocjacji o rzeczach o ktorych nie bylo wczesniej mowy jestesmy chetni".
To jest moi drodzy definicja negocjacji w zlej wierze

I blagam, nie zarzucajcie mi zaraz, ze jestem po stronie zarzadu albo nie lubie zakladow albo pracownikow zakladow tylko dlatego, ze oceniam sytuacje tak jak wyglada, zamiast was glaskac po glowie.
I nie, nie mam do was pretensji i nie zarzucam wam, ze negocjowaliscie w zlej wierze, bo uwazam ze tak wcale nie bylo, jestescie po prostu tylko i az niekompetentni i was Królak rozgrywa jak dzieci, co zreszta mowilem dwa miesiace temu.
Ale jak zwykle tu sie sprujecie, ze rasowy_aparatowy to debil, ze go boli ze go "wyrzucili" z zakladow (nie wyrzucili

), a w kuluarach o mnie rozmawiacie i coraz wieksza czesc z was zauwaza, ze mam racje

I nie, nie mowie o AB ani o Rafale_ZZ tym razem. Pozdrawiam moich fanow, bedzie dobrze!