Ciekawe kto/co bedzie decydowalo czy "znasz stanowisko", bo np. na bieli nic xD Na niektorych wydzialach sa egzaminy stanowiskowe, ale nie wszedzie
Sorry ale kto ma cię egzaminować na bieli i z czego jak niektórzy mistrzowie i kierownicy nie mają pojęcia jak konkretny węzeł funkcjonuje,albo mają pojęcie teoretyczne. Nawet mistrz zmiany nie jest alfa i omega bo to nie jest tak że każdy mistrz na bieli zna przykładowo całą część czarną na którą składa się 13 stanowisk. Nie każdy mistrz robił za młodego na wszystkich stanowiskach podczas swojej kariery bycia aparatowym. Jedni znają lepiej jedną część inni drugą. Tam nie jeden aparatowy wie jak się zachować lepiej w danej sytuacji od nie jednego mistrza czy brygadzisty nawe. Tak więc co to za durne pomysły o jakiś egzaminach. Ta produkcja to ram idzie czasami dzięki temu że ci właśnie aparatowi znają tak specyfikację tych stanowisk,że wiedzą co z czym lepiej zadziałać jak wyczytasz z instrukcji, albo zrobisz tak jak technolog zalecił.
Mi tego nie musisz mowic, ja to wszystko wiem

z tego co wiem to juz nie ma zadnego mistrza ktory zna wszystkie stanowiska na czarnej, ale kiedys byli, nawet paru brygadzistow bylo ogarnietych