Przy jakiej frekwencji referendum będzie wiążące?
KażdejKto może glosować?
Pracownicy 5 bopKto nie może głosować?
JednozmianowcyKto będzie w komisji skrutacyjnej?
Cholera wie, zwiazki nie chcaGdzie będzie lista uprawnionych do głosowania?
Nie wiemCzy głosująca/głosujący otrzyma tylko karte referendalną?
Nie, otrzyma tez informacje o ile wzrosnie jego wynagrodzenieCo na temat wprowadzenia nowego systemu pracy mówi układ zbiorowy i jakie w nim obowiązują przepisy i terminy?
Z tego co wiem (ale tutaj opieram sie na mojej wiedzy i watpliwej pamieci xD) to system 4 bop jest zapisany w ZUZP, ale nie dla aparatowych.Dlaczego jest tak krótki czas od dziś do rozpoczęcia referendum?
Zgadnij xdCzy glosują tylko pracownicy pracujący w systemie 5bop?
TakCzy przed tak ważnym referendum nie powinny się odbyć konsultacje społeczne ze związkami?
Powinny, odbyly sie, zwiazki zostaly skonsultowane, ze bedzie referendum xDPracownicy mają jeszcze kilkanaście innych pytań . Do kogo mają się zwrócić?
Do zwiazkow
Co na to przedstawiciel pracowników w zarządzie ?
Podobno jako jedyny zostal na spotkaniu troche tluzej i cos tam tlumaczylKiedy do rady nadzorczej zostaną powołani pan Michał i pan Andrzej wybrano przez pracowników?
Jak sie skonczy kadencja IW ktora dostala 4200zl podwyzki (nie liczac rady) w 2 lata. Czyli na koniec czerwcaCo z brygadą "nadliczbową" jeśli na jej wydziale nie będzie vacatów.
Poooozegnania nadszedl czaaaas. A tak serio to pewnie propozycja innego wydzialu, a jak nie to kop.Dlaczego jeśli o wartościowaniu mówi się od kilku miesięcy - to o referendum mówi się tylko przez weekend i od razu głosowanie.
Zgadnij
I najważniejsze - czy odpocznie się po 6 dniach pracy w ciężkiej chemii na zmiany!?!
Niektorzy regeneruja sie w 48 godzin po maratonie, zalezy tylko ja odpoczywasz xD