Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 13069632 razy)

Offline Rafał ZZ

• Nowicjusz
  • *
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #21150 dnia: Dzisiaj o 21:15:26 »
Przypomnę tylko, że zawieszone części premii , jubileuszówek zostaną wypłacone pracującym pracownikom po odwieszeniu i osiągnięciu dodatniego wyniku.

Offline FasolaJas

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21151 dnia: Dzisiaj o 21:22:19 »
Dobry wieczór, co tutaj dzisiaj tak ostro, ja myślałem że to forum do dyskusji na tematy zakładów, a tu jeden wielki jad.

Co do wczorajszego pytania. Główna rola Związków Zawodowych to reprezentowanie interesów pracowników w sprawach pracy, płac i warunków zatrudnienia.
Może dlatego że ludzie mają dosyć i są emocjonalnie wyczerpani - nie czują się docenieni. Owszem nikt nikogo na siłę tu nie trzyma można złożyć wypowiedzenie i szukać lepszych perspektyw ( tylko co z firmą gdyby większość się na taki krok zdecydowała?)co polecam oraz rozumiem w pełni że nie każdy ma siłę na takie kroki przez różne zobowiązania itp. Taki pracownik a że pracuje tutaj bardzo dużo ludzi będzie wyrażał swoje niezadowolenie w różny sposób i to jest zrozumiałe - człowiek jest istotą mającą uczucia, emocje, potrzebę poczucia sprawiedliwości gdy widzi zachwianie tego będzie zirytowany - to naturalne. Syty głodnego nie zrozumie.
Morale załogi to zbiorowy stan emocjonalny, zapał i gotowość zespołu do działania, nawet w trudnych warunkach. Wysokie morale oznacza satysfakcję i zaangażowanie, natomiast niskie prowadzi do spadku wydajności, a w skrajnych przypadkach – buntu. Kluczowe dla budowania morale są: komunikacja, docenianie, elastyczność i wsparcie. Zamiast może 5 min dla bezpieczeństwa o tym że należy mieć lampkę w rowerze należało by przeprowadzić szkolenia dotyczące trochę poważniejszych zjawisk dotyczących tak dużego przedsiębiorstwa i jego siły napędowej czyli załogi 🙂

No i zawsze przecież można zrobić podobny krok jak przed wyborami na przedstawiciela załogi - zamknąć forum, wyłączyć.
To jedyne miejsce gdzie toczą się jakieś dyskusje, jaki piękny i spokojny świat byłby bez tego forum. Nikt by nie wyrażał swojego zdania była by cisza i spokój w eterze. Może to też jest jakieś rozwiązanie?

I podsumowując proszę moderację o usunięcie konta oraz zachowanie postów. Nic więcej nie mam do dodania a na resztę przyszłych postów jak to mawiał Zbysiu szkoda strzępić ryja 😉. Wystarczy jeden rasowy aby was bić ja nie będę dokładał bo jeszcze ktoś na zawał zejdzie a nie chcę mieć na sumieniu żadnego człowieka 🤣.
Dobranoc i słodkiego miłego życia. Pozostaje w roli obserwatora 🙂

« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 21:58:06 wysłana przez FasolaJas »

Offline Jan z nerką

• VIP
« Odpowiedź #21152 dnia: Dzisiaj o 22:20:41 »
Panie AB to że ktoś podziela czyjeś zdanie nie czyni z niego trolla. Można się z kimś zgadzać można nie zgadzać, jest takie powiedzenie w psychologii jak projekcja własnych zachowań na czyjeś więc proszę czasem zajrzeć może bardziej w głąb siebie. Żyjemy w wolnym kraju gdzie jest wolność słowa ( chyba jak widać nie każdemu to pasuje ) kiedyś w erze nie komputerowej łatwiej było pewnie prowadzić wiele spraw . Teraz odniosę się trochę do tych atutów. Tak są:
Stażowe - fajnie że wprowadzili, to teraz pytanie normalne zwykłe - ile pieniędzy stażowym rocznie dostanie pracownik a ile utracił realnego dochodu ( obcięte jubileuszowki, brak premii oraz podwyżek systemowych w ostatnim czasie, brak nagród itp. PIT prawdę Ci powie. Stażowym nie wyrówna się utraconych dochodów. To jest realne obcięcie pensji i to spotęgowane tym że pracownik zarabia mniej w złotówkach niż powiedzmy 3-4 lata temu a koszta życia, inflacja wszystko wzrosło. Więc realna siła nabywcza rocznego dochodu pracownika zakładów spadła o ile procent? Mówię o większości pracowników zwykłych linowych, tłuste koty może i tego nie odczuwają z tąd u nich frustracja gdy ktoś mówi prawdę.
Kiedyś i liniowy z tymi wszelkimi dodatkami itp nie narzekał. Teraz ? Stażowym nie zamknie się pyska bo nie rekompensuje to w żadnym stopniu obcięcia funduszu wynagrodzeń.
4 BOP - radujmy się i całujmy Pana że nie kazał nam pracować w 4BOP 😅. Czy siebie słyszysz? Piszesz to w roli jakiegoś niewolnika że olaboga jak dobrze że nie musimy 4bop pracować znajcie łaskę Pana. Zdajesz sobie sprawę że gdyby 4bop chciano wprowadzić to automatycznie było by to zabiciem zakładu z powodu braku pracowników? ( Chyba że postawili by baraki i przywieźli panów którzy budowali nam prężnie działające Polimery. Ktoś chyba jednak to przemyślał bo większości ludzi tutaj którzy jeszcze tam pracują trzyma tylko ten system ( bo mogą dorobić gdzieś indziej żeby móc przeżyć 😅) 4 brygadówka to było by zagrożenie ale nie dla pracowników a dla funkcjonowania tego zakładu.
Nie odnoszę się już nawet do reszty bo mi się nie chcę i nie muszę. Kiedyś tu pracowałem już nie i to jedna z lepszych decyzji tym bardziej widząc co się dzieje i słysząc od załogi. Nie trzeba być pracownikiem aby wiedzieć co tam w trawie piszczy u największego pracodawcy w okolicy wyobraź sobie 😅. Kończę te wywodziki mam lepsze zajęcia więc jednego trolla macie mniej na garbie ale i tak chętnie będę czytał jak Rasowy was punktuje bo robi to merytorycznie i dobrze a tym bardziej jeśli komuś puszczają już hamulce emocjonalne - to oznaka niedojrzałości.
Miłego wieczorku i sowitych podwyżek od Lipca, jestem przekonany że większość załogi będzie w lipcu bardzo zadowolona z przeprowadzonego wartościowania ich pracy 😁😅.
A jakie koszty życia Ci wzrosły w ciągu 3 ostatnich lat? XD

Offline FasolaJas

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #21153 dnia: Dzisiaj o 22:35:19 »
Czynsz, prąd, paliwo, zakupy w sklepie no i najważniejsze - butelka Harnolda. Miałem już nie pisać ale lubię też czytać tego Jana z wątrobą po przeszczepie także to wyjątek dla uporu maniaka. Czuj się wyróżniony a teraz żegnam to grono bawcie się dobrze 🤣

Offline kanapowiec

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #21154 dnia: Dzisiaj o 23:09:16 »
Jak PiS rządził to nie było takich problemów. Hej Brygada uśmiechacie się.