Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 13055816 razy)

Offline Samsonowicz

• Gaduła

Offline Jan z nerką

• VIP
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #21106 dnia: Maja 06, 2026, 09:43:19 »
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Pensje-w-spolkach-Skarbu-Panstwa-pod-lupa-Oto-najlepiej-oplacany-prezes-panstwowego-giganta-9127978.html

Nie wiecie gdzie są Wasze podwyżki i premie?
To już wiecie. Żeby żyło się lepiej. Syskim
.

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #21107 dnia: Maja 06, 2026, 10:03:50 »
Związki to mistrzowie , nie potrafią dograć jakikolwiek podwyżek , a chcą wypłacenia nagrody z okazji Dnia Chemika.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #21108 dnia: Maja 06, 2026, 10:36:38 »
Związki to mistrzowie , nie potrafią dograć jakikolwiek podwyżek , a chcą wypłacenia nagrody z okazji Dnia Chemika.
Oni nie "chcą", oni "proszą" xD

Offline AB

• Stały bywalec
« Odpowiedź #21109 dnia: Maja 06, 2026, 11:07:38 »
MłodyAparatowy co jest nie dograne , przecież na razie wszystko co ustalone idzie zgodnie z planem. Przesunięcie premii wynika z ogłoszenia wyników, ale rozumiem, siedzę nie mam co robić to tak sobie napiszę z nudów bzdurę.
RasowyAparatowy co jest złego w słowie proszę ?

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #21110 dnia: Maja 06, 2026, 11:56:34 »
MłodyAparatowy co jest nie dograne , przecież na razie wszystko co ustalone idzie zgodnie z planem. Przesunięcie premii wynika z ogłoszenia wyników, ale rozumiem, siedzę nie mam co robić to tak sobie napiszę z nudów bzdurę.
Ogólnie? Nic. W tym konkretnym przypadku? Uległość i poddanczosc.

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #21111 dnia: Maja 06, 2026, 12:14:15 »
Ja piszę o podwyżkach , a Ty o premii kolejny raz czytamy że zrozumieniem.
Akurat wiem kiedy ogłoszenie wyników i za co miała być wypłacana premia.
Widzę tam poruszenie dziś na stronie brawo chyba przekazalas jako rzecznik forum w MZPRC.

Offline AB

• Stały bywalec
« Odpowiedź #21112 dnia: Maja 06, 2026, 14:11:01 »
RasowyAparatowy ty znawca negocjacji i takie słowa, to pierwsze pismo więc "prośba", zobaczymy jaka będzie odpowiedź i co będzie dalej. Z tego co wiem argumenty żeby wypłacili są.
MłodyAparatowy, oczywiście że czytam ze zrozumieniem i dlatego ci odpisałam, że negocjacje w sprawie podwyżek ( wartościowanie i tabela płac) na razie idą zgodnie z planem, bo przecież ma wejść od 01.07.2026r., a o premii przypomniałam tylko.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #21113 dnia: Maja 06, 2026, 15:03:25 »
RasowyAparatowy ty znawca negocjacji i takie słowa, to pierwsze pismo więc "prośba", zobaczymy jaka będzie odpowiedź i co będzie dalej. Z tego co wiem argumenty żeby wypłacili są.
MłodyAparatowy, oczywiście że czytam ze zrozumieniem i dlatego ci odpisałam, że negocjacje w sprawie podwyżek ( wartościowanie i tabela płac) na razie idą zgodnie z planem, bo przecież ma wejść od 01.07.2026r., a o premii przypomniałam tylko.
xD tak, jestem "znawca" negocjacji, dlatego wiem, ze nie zaczyna sie od prosby xD powiem ci wiecej - wszystkie zasady negocjacji mowia, zeby jako pierwszy nie wychodzic z oferta ;)

No, ale co zwiazki moga o tym wiedziec, jak najwiekszy sukces jezeli chodzi o negocjacje wsrod zwiazkowcow to jak wynegocjowali 3zl rabatu na kazda flaszke na integracji.

Was to serio nie rusza, ze np. zaden zwiazkowiec nie ukonczyl chociazby durnego kursu z negocjacji? Przeciez menagerowie z Grupy ich rozwalcowuja jak dzieci za kazdym razem xD

Post Merge: Maja 06, 2026, 15:05:07
Mocno hiperbolizujac - chcialabys zeby cie operowal lekarz po liceum? Dlaczego zaden zwiazkowiec nie ma zadnego wyksztalcenia zwiazanego z prowadzeniem negocjacji? Dlaczego zaden nie ma zadnego wyksztalcenia zwiazanego z zarzadzaniem lub czegos pokrewnego?

Albo nie wiem - ekonomicznego, produkcyjnego itd.?
« Ostatnia zmiana: Maja 06, 2026, 15:05:07 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline AB

• Stały bywalec
« Odpowiedź #21114 dnia: Maja 06, 2026, 18:52:26 »
Czyli uważasz, że związki powinny czekać aż zarząd złoży propozycję nagrody na dni chemika i wtedy powinny negocjować  :(  chyba by się nie doczekały 8)
Tak dobrze znasz wykształcenie związkowców  :D

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #21115 dnia: Maja 06, 2026, 19:23:04 »
Czyli uważasz, że związki powinny czekać aż zarząd złoży propozycję nagrody na dni chemika i wtedy powinny negocjować  :(  chyba by się nie doczekały 8)
Tak dobrze znasz wykształcenie związkowców  :D
Nie, uwazam ze powinni zlozyc propozycje nagrody, ale bez kwoty.

Serio, to sa podstawy podstaw negocjacji.

Przeciez wiesz, ze znam :)

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #21116 dnia: Maja 06, 2026, 20:13:31 »
Jak tak poczytac to , rasowy jak bylby naszym przedstawicielem w zwiazkach zawodowych , to juz bysmy po 10 tys. Srednio zarabiali. Ach , ta nasza zosia samosia. Ech...

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #21117 dnia: Maja 06, 2026, 20:24:06 »
Jak tak poczytac to , rasowy jak bylby naszym przedstawicielem w zwiazkach zawodowych , to juz bysmy po 10 tys. Srednio zarabiali. Ach , ta nasza zosia samosia. Ech...
To nie calkiem tak dziala.

No i nigdy nie znizylbym sie do pracy w zwiazkach xD

No ale ty jak zwykle wolisz nachlany myslec, ze jestes we wszystkim najmadrzejszy i nikt oprocz ciebie nie ma racji i nie moze wiedziec czegos lepiej niz ty, dlatego bedziesz sobie tam zyl za 5000 brutto do konca zycia i narzekal :)

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #21118 dnia: Maja 06, 2026, 20:39:28 »
Rasowiec , krytykowac kazdy potrafi hipokryto.

Post Merge: Maja 06, 2026, 20:42:52
I nie pisze ze zwiazki sa ok. Ale do krytyki to wszyscy . A przede wszystkim rasowiec , ktory juz od dawna u nas nie pracuje, ale ma najwiecej do napisania.
« Ostatnia zmiana: Maja 06, 2026, 20:42:52 wysłana przez Samsonowicz »

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #21119 dnia: Maja 06, 2026, 20:48:31 »
Rasowiec , krytykowac kazdy potrafi hipokryto.

Post Merge: [time]Maja 06, 2026, 20:42:52 [/time]
I nie pisze ze zwiazki sa ok. Ale do krytyki to wszyscy . A przede wszystkim rasowiec , ktory juz od dawna u nas nie pracuje, ale ma najwiecej do napisania.
Mam dwa pytania, licze ze odpowiesz:
Gdzie tu hipokryzja?
Czemu konstruktywna krytyka jest wg. ciebie zla?

Post Merge: Maja 06, 2026, 20:49:08
A na temat "od dawna nie pracuje" juz sie wypowiadalem nie raz.

Nie pracuje, ale moze kiedys bede, do tego mam wielu znajomych nadal tam pracujacych i zalezy mi na tym zeby bylo im dobrze.