Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 12095298 razy)

Offline AB

• Bywalec
  • **
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #20805 dnia: Lutego 18, 2026, 13:43:07 »
Są Są, jesteśmy uratowani, pokazały się, hurra , kwitki na mailu  :D  bardzo fajne, takie nowe i przejrzyste ;)

Online Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20806 dnia: Lutego 18, 2026, 14:56:46 »
Są Są, jesteśmy uratowani, pokazały się, hurra , kwitki na mailu  :D  bardzo fajne, takie nowe i przejrzyste ;)
Dodajmy jeszcze wyrównanie stawek do minimalnej krajowej ;)

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #20807 dnia: Lutego 18, 2026, 17:19:58 »
To fakt w koncu czlowiek cos z tego rozumie . Wszystko dobrze opisane

Online Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20808 dnia: Lutego 18, 2026, 18:09:06 »
Czas na poważne rozmowy , AB czemu Dyrektorowi ZL nie podoba się wypis stanowisk przez Starych Mistrzów ds Instalacji.
Za dużo starszych aparatowych i trzeba podnieść z 4800 na 5800 ;)
Mam nadzieję , że walczycie o akceptację stanowisk , no pomysł aby były egzmiany Brygadzista/Mistrz zm + Pani z kadr brzy jakoś mało śmiesznie

Offline Prezes

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #20809 dnia: Lutego 18, 2026, 18:57:27 »
Czas na poważne rozmowy , AB czemu Dyrektorowi ZL nie podoba się wypis stanowisk przez Starych Mistrzów ds Instalacji.
Za dużo starszych aparatowych i trzeba podnieść z 4800 na 5800 ;)
Mam nadzieję , że walczycie o akceptację stanowisk , no pomysł aby były egzmiany Brygadzista/Mistrz zm + Pani z kadr brzy jakoś mało śmiesznie
Srogie podwyżki się szykują 😉🤣 całe 140zl dostanę jak to tak będzie wyglądać. Z 5660 skoczę na 5800 po 25latach ...znając 7stanowisk🤦🏻 nie  istotne że są pracownicy którzy podchodzą pod 7tys znając mniej stanowisk 🤣 ten zakład to jeden wielki MEM

Offline Arkona

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #20810 dnia: Lutego 18, 2026, 19:03:02 »
Wiesz, zaraz Ci tu janusze napiszą, że jak się nie podoba to możesz złożyć wypowiedzenie...
Strzeż się ludzi, którzy powiększają swój majątek dzięki słowom. Szczególnie strzeż się prawodawców i duchownych, którzy przeczą Prawu Natury.

Online Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20811 dnia: Lutego 18, 2026, 19:10:49 »
Wiesz, zaraz Ci tu janusze napiszą, że jak się nie podoba to możesz złożyć wypowiedzenie...
Nie Januszem tylko pomyślmy , skoro nie widzisz nic pozytywnego w tej pracy to po co się męczyć ?
Prezes domyślam się , że pracujesz w JB bez sterownicYzych i maks u Was to starszy aparatowy.
Osoby +/- 7tys to brygadziści ?

Offline Prezes

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #20812 dnia: Lutego 18, 2026, 20:29:29 »
Nie Januszem tylko pomyślmy , skoro nie widzisz nic pozytywnego w tej pracy to po co się męczyć ?
Prezes domyślam się , że pracujesz w JB bez sterownicYzych i maks u Was to starszy aparatowy.
Osoby +/- 7tys to brygadziści ?
Dobrze się domyślasz. I tak właśnie z tego co się orientuję to maks ma być właśnie starszy aparatowy. Nie to nie brygadziści. Zwykli aparatowi.Bo wiecie to tez nie jest tak do końca że tu wszyscy zarabiają poniżej 5.5tys
Znajdą się i tacy co mają powyżej 6.5 ale rzecz jasna mają przepracowanych 30lat. Generalnie to uważam że te podwyżki będą gówno warte. Wystarczy sobie policzyć ile straciliśmy przez ostatnie 15lat,bodajże 8lat łącznie było bez podwyżek w okresie od 2010 do 2026.

Offline AB

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #20813 dnia: Dzisiaj o 07:36:36 »
Witam, z tego co się dowiedziałam to wartościowanie nie jest jeszcze zakończone. Na produkcji mają być po 4 stanowiska. Większość z was pracuje długo w naszym zakładzie , a ci co nie pracują też zazwyczaj są bardzo dobrze zorientowani i dalej dajecie się nabierać na jakieś dziwne tabelki latające po necie, przecież to po to żeby robić zamieszanie. Większość z was należy do organizacji związkowych, nie bójcie się podejdźcie , a na pewno wam wszystko wytłumaczą.
Natomiast co do egzaminów, to nie widzę nic złego w tym, że egzaminować ma Mistrz, brygadzista i ktoś z kadr. Jeżeli ma to się wiązać z awansem to chyba w normalnym zakładzie tak to powinno wyglądać, a jak się umie to nie będzie problemów ze zdaniem. Swoją drogą myślę że powinien być jakiś zapis/regulamin podnoszenia kwalifikacji, ja bym tak zrobiła, bo jak ma być jasno przejrzyście to jak najbardziej by się przydał.
Pozdrawiam.

Online Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #20814 dnia: Dzisiaj o 08:17:43 »
Witam, z tego co się dowiedziałam to wartościowanie nie jest jeszcze zakończone. Na produkcji mają być po 4 stanowiska. Większość z was pracuje długo w naszym zakładzie , a ci co nie pracują też zazwyczaj są bardzo dobrze zorientowani i dalej dajecie się nabierać na jakieś dziwne tabelki latające po necie, przecież to po to żeby robić zamieszanie. Większość z was należy do organizacji związkowych, nie bójcie się podejdźcie , a na pewno wam wszystko wytłumaczą.
Natomiast co do egzaminów, to nie widzę nic złego w tym, że egzaminować ma Mistrz, brygadzista i ktoś z kadr. Jeżeli ma to się wiązać z awansem to chyba w normalnym zakładzie tak to powinno wyglądać, a jak się umie to nie będzie problemów ze zdaniem. Swoją drogą myślę że powinien być jakiś zapis/regulamin podnoszenia kwalifikacji, ja bym tak zrobiła, bo jak ma być jasno przejrzyście to jak najbardziej by się przydał.
Pozdrawiam.
Co do egzaminow to ok, aczkolwiek po co tam pani z kadr to nie wiem, skoro nie ma pojecia o instalacji produkcyjnej (a co za tym idzie o egzaminowanym pracowniku).

Pamietam jak sie przyjmowalem na zaklady to pani z kadr usilnie probowala wymyslic sytuacje zagrozenia bezpieczenstwa i sprawdzic moja reakcje:

Jak pan idzie i zobaczy pan lezacego kolege, to co pan robi?
No powiadamiam przelozonego/dyspozytora i jezeli jest bezpiecznie to przystepuje do ratowania
No dobrze, a jak ten pracownik lezy w kaluzy kwasu?
No to jezeli mam jak to odciagam go z kaluzy kwasu i jezeli mam dostep to go plucze duza iloscia wody
No dobrze, A JEZELI KOLO TEGO PRACOWNIKA LEZY KABEL ELEKTRYCZNY TO CO PAN ROBI?

Po chyba szostym pytaniu jak juz bylo, ze kabel lezy, nie mam go czym odciagnac i nie wiem gdzie sa bezpieczniki sie poddalem i powiedzialem, ze nie wiem, bo juz nawet kierownik wydzialu ktory tam byl sie krzywo patrzyl na nia xD Ale dumna byla ze mnie "zlapala" xD

Ale wracajac do powaznych tematow - na niektorych wydzialach juz tak jest, ze jak ktos awansuje na wyzsze stanowisko to ma egzamin robiony przez starszego mistrza, brygadziste i doswiadczonego pracownika ktory juz jest na tym stanowisku.

Na innych wydzialach z kolei kierownik powoluje na brygadziste kogo chce (brygadzista to funkcja, a nie stanowisko, tam nie ma awansu ani zmiany stanowiska!) i odwoluje kiedy chce i nie ma zadnych egzaminow ani sprawdzenia wiedzy (a niekiedy az by sie prosilo :D)

Offline Daniel

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20815 dnia: Dzisiaj o 08:20:19 »
Ci co od lat udają, że pracują to się boją egzaminów i bycia młodszym aparatowym po 20 latach, takie konsekwencje braku chęci i wiedzy. Dla mnie wygląda na to, że skończy się kolesiarstwo w awansach.

Offline Samsonowicz

• Gaduła
« Odpowiedź #20816 dnia: Dzisiaj o 08:20:38 »
Tak dokladnie. Egzaminy dla brygadzistow i starszych mistrzow w szczegolnosci. Sam znam pare przypadkow rok pracy i cyk brygadzista juz jest a zielonego pojecia nie ma o instalacji

Post Merge: Dzisiaj o 08:22:15
Sa takie wydzialy ze dwoch brygadzistow lezy a reszta zalogi robi na nich.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 08:22:15 wysłana przez Samsonowicz »

Offline Beny2002

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #20817 dnia: Dzisiaj o 08:28:26 »
No to się uśmiałem 😀 ok egzamin ze stanowiska, czyli rozumiem instrukcja stanowiskowa to biblia. To normalnym będzie, ze osoba egzaminowana powinna powiedzieć, że wyłącza stanowisko z ruchu powiadamiając przełożonego bo strawarza realne zagrożenie 😀 (to jeżeli mamy się opierać o instrukcje stanowiskowa). A jeżeli nie to ta Pani jest zbędna bo i tak uja zrozumie z tego co pracownik będzie musiał robić żeby utrzymać stanowisko w ruchu🤣🤣

Post Merge: Dzisiaj o 08:31:49
Tak dokladnie. Egzaminy dla brygadzistow i starszych mistrzow w szczegolnosci. Sam znam pare przypadkow rok pracy i cyk brygadzista juz jest a zielonego pojecia nie ma o instalacji

Post Merge: [time]Lutego 19, 2026, 08:22:15 [/time]
Sa takie wydzialy ze dwoch brygadzistow lezy a reszta zalogi robi na nich.

Tak tylko patrząc kto ma ich zastąpić? Ci co bardziej są kumaci wiedzą żeby się tam nie pchać. A po drugie kto miałby ich egzaminować? Tak się zastanawiam, kto zna wtedy lepiej ruch ciągły danej instalacji. Jedynie długoletni pracownicy z doświadczeniem, którzy mają wyłożone jaja i chcą spokojnie przyjść na 8h pracy
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 08:31:49 wysłana przez Beny2002 »

Online Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #20818 dnia: Dzisiaj o 09:09:07 »
Ci co od lat udają, że pracują to się boją egzaminów i bycia młodszym aparatowym po 20 latach, takie konsekwencje braku chęci i wiedzy. Dla mnie wygląda na to, że skończy się kolesiarstwo w awansach.
Prosty przykład ktoś w "podeszłym" wieku blisko emerytury może zostać młodszym bo stawki i tak mu nie zabiorą.

Offline AB

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #20819 dnia: Dzisiaj o 09:13:34 »
Jak was boli pani z kadr :)  to może przyjmijmy że pani z kadr będzie po to żeby na bieżąco wypełnić dokumenty, zebrać podpisy, żeby nie trzeba później latać po biurowcach. Ona będzie tam dla was  ;)