Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 8682765 razy)

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #19425 dnia: Kwietnia 07, 2025, 16:36:22 »
O cię panie, rasowy aparatowy. Skoro inflacja spadła o załóżmy 5 pkt procentowych to o tyle wszystko potaniało tak to rozumiesz?

Post Merge: [time]Kwietnia 07, 2025, 14:43:32 [/time]

Szykujcie się lepiej na 4 bop od nowego roku, coraz śmielej w biurowcu ludzie o zamiarach zarządu słychać. Jak nie wierzycie to róbcie screeny i wyciągnięcie go w pierwszym kwartale 2026 roku.
Oczywiście, że nie tak to rozumiem. Moje zarobki wzrosly wiecej niz inflacja - dlatego jest mi "lepiej". Za czasow pisowskiej inflacji 11-14% moje zarobki nie doganialy inflacji, wiec zylo mi sie gorzej.

Wybaczcie, znowu zapomnialem z kim rozmawiam i ze trzeba wszystko tlumaczyc xD

Inflacja jest naturalnym "trendem" w ekonomii i jej wystepowanie jest pożądane, ale powiedzmy 2-3% rocznie, a nie 11-14% co bylo skutkiem rozdawnictwa pisowskiego (oczywiscie nie tylko, ale w duzej mierze).

Ciekawe co kolega od kosztow zycia powie na to, ze "za Tuska" byla...deflacja xD
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2025, 16:38:00 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline Jan z nerką

• VIP
« Odpowiedź #19426 dnia: Kwietnia 07, 2025, 16:55:28 »
co bylo skutkiem rozdawnictwa pisowskiego (oczywiscie nie tylko, ale w duzej mierze).
Naprawdę w to uwierzyłeś?

Offline SexyAparatowy

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19427 dnia: Kwietnia 07, 2025, 18:07:49 »
To nie są żadne podwyzki tylko wyrównanie pensji zasadniczej do najniższej krajowej.  Nowi pracownicy juz dostają zasadnicza równa z minimalna krajową a na zakladach znam osoby które mają po 4200 zasadniczej. Masakra

Ja Cie chopie nie obrażam. Wypraszam sobie

Masakra to mało powiedziane. Ludzie śpicie tam w tych kadrach?? To się obudźcie !!!! Płacicie ludziom takie ochłapy jak wy chcecie ratować ten zakład i kim?? Świeżo zatrudnionymi czy dziadkami co zaraz odejdą na emeryturę?
Jedni nie mają wiedzy a drugich zaraz nie bedzie.

Głosuj na Czaskowskiego, będzie jeszcze lepiej
To nie są żadne podwyzki tylko wyrównanie pensji zasadniczej do najniższej krajowej.  Nowi pracownicy juz dostają zasadnicza równa z minimalna krajową a na zakladach znam osoby które mają po 4200 zasadniczej. Masakra

Masakra to mało powiedziane. Ludzie śpicie tam w tych kadrach?? To się obudźcie !!!! Płacicie ludziom takie ochłapy jak wy chcecie ratować ten zakład i kim?? Świeżo zatrudnionymi czy dziadkami co zaraz odejdą na emeryturę?
Jedni nie mają wiedzy a drugich zaraz nie bedzie.

Głosuj na Czaskowskiego, będzie jeszcze lepiej

Ja cie chopie nie obrażam więc wypraszam sobie pomówienia o głosowaniu na bon żura. 😅

Offline Beny2002

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #19428 dnia: Kwietnia 07, 2025, 20:22:19 »
Śmiechu warte te Wasze kłótnie o nic 😏był PiS przy władzy narzekaliście że jest do dupy jest PO też jest do dupy. A Ci co siedzą na stołkach wyżej czytają to i pewnie ze śmiechu nie wytrzymują. Tak naprawdę ludzie ze stażem 8 lat w górę, nie pisze tu o przyszłych emerytach siedzą tylko ze względu na to, ze system pracy jest w miarę przyzwoity i mają dodatkowa pracę albo ludzie z dwiema lewymi rękoma. Ten statek tonie i to coraz szybciej. Jak wprowadza 4bop to już kaplica będzie, odejdzie reszta doświadczonej kadry, która jak wcześniej pisałem siedzi tylko dla systemu pracy i mają swój jakiś mały biznes albo drugą pracę, a wtedy kto już zostanie? Kto zatrzyma badz uruchomi instalacje po postoju? 😏

Offline SexyAparatowy

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19429 dnia: Kwietnia 07, 2025, 21:17:14 »
Śmiechu warte te Wasze kłótnie o nic 😏był PiS przy władzy narzekaliście że jest do dupy jest PO też jest do dupy. A Ci co siedzą na stołkach wyżej czytają to i pewnie ze śmiechu nie wytrzymują. Tak naprawdę ludzie ze stażem 8 lat w górę, nie pisze tu o przyszłych emerytach siedzą tylko ze względu na to, ze system pracy jest w miarę przyzwoity i mają dodatkowa pracę albo ludzie z dwiema lewymi rękoma. Ten statek tonie i to coraz szybciej. Jak wprowadza 4bop to już kaplica będzie, odejdzie reszta doświadczonej kadry, która jak wcześniej pisałem siedzi tylko dla systemu pracy i mają swój jakiś mały biznes albo drugą pracę, a wtedy kto już zostanie? Kto zatrzyma badz uruchomi instalacje po postoju? 😏

Zgadzam sie w 100%. Ja to wiem, Ty to wiesz i chyba każdy aparatowy to wie, ze 4bop zaora ten zakład. A Ci na gorze nie wiedzą? Plan na pewno jakiś jest i na pewno nie taki, ktory nam sie spodoba.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2025, 21:20:26 wysłana przez SexyAparatowy »