Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 8557180 razy)

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #19215 dnia: Marca 01, 2025, 10:57:03 »
Obstawiam, że w przyszłym tygodniu dostaniemy nowe karty. Bo i tak doładowania były jakoś 10 dnia miesiąca.

Zakończyły się wybory na przedstawiciela załogi. Wygrał pan Wiesław Muskała. Mi osobiście, nie znany w ogóle człowiek.
Demokracja, poszła większość oddać głos i oddala, byle oddać.
A co wolałabyś żeby ktoś inny wygrał... I bardzo dobrze że Wiesław wygrał.... Zlikwidujemy to zło na zakładzie...💪
Z całym szacunkiem, ale pan Wiesław gówno może xD jak każdy inny członek zarządu z wyboru pracowników
No to na to wychodzi według twojej logiki kto kolwiek z zarządu oprócz prezesa gówno moze i nie załatwi nic🤣🤣🤣
Nie masz najmniejszego pojęcia jak działa Zarząd, prawda? To ci w skrócie, na małpi rozum, wytłumacze - jest 4 (będzie, jak powołają wygranego) członków zarządu. 1 jest prezesem, dwóch wiceprezesow i jeden zwykły członek, zgadnij ktory xD.

Do wszystkich znaczących decyzji potrzeba podpisu dwóch członków zarządu.

3 członków zarządu jest z "nadania partyjnego", a jeden z "wyboru ludu".

Teraz coś dzwoni, czy głębiej tłumaczyć?

Post Merge: Marca 01, 2025, 10:58:53
Czy myślisz, że Pan Muskała, Pani Tarocinska, Pani Iwona, czy ten czwarty pan który pchał się do zarządu pisząc o sutuŁacji zakładów sobie tam wejdą, powiedzą "ja jestem członkiem zarządu, więc zarządzam podwyżki i remonty"?
« Ostatnia zmiana: Marca 01, 2025, 10:58:53 wysłana przez Rasowy_Aparatowy »

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #19216 dnia: Marca 01, 2025, 11:25:14 »
No i dobrze to wyjaśnił @Rasowy_Aparatowy. Przedstawiciel załogi sam nic nie może wśród tych ludzi z nadania politycznego. Jednak mieć go w Zarządzie warto chociażby dlatego, by nas informował o planach itd. Obawiam się, że wybraliście człowieka, który nie będzie nas informował. Poszliście zagłosowaliscie pewnie na złość, żeby nie wygrała ani P Anna, ani P Iwona. W ten sposób nic, żeście nie osiągnęli i obym się mylił.

Dla mnie aż tak duża przewaga jest co najmniej dziwna.

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #19217 dnia: Marca 01, 2025, 12:55:55 »
No i dobrze to wyjaśnił @Rasowy_Aparatowy. Przedstawiciel załogi sam nic nie może wśród tych ludzi z nadania politycznego. Jednak mieć go w Zarządzie warto chociażby dlatego, by nas informował o planach itd. Obawiam się, że wybraliście człowieka, który nie będzie nas informował. Poszliście zagłosowaliscie pewnie na złość, żeby nie wygrała ani P Anna, ani P Iwona. W ten sposób nic, żeście nie osiągnęli i obym się mylił.

Ogolnie to wstrzymalbym sie jeszcze z ocenianiem. Muskała jest swieżym emerytem, z dosyć dużą wiedzą techniczną i z tego co rozmawialem z ludzmi (bo nie znam go osobiscie) to jest kompetentnym gosciem. A z racji tego, ze jest juz emerytem, moze nie dawac sie naciskom itd., bo ma juz "w dupie" prace w zakladach, wiec paradoksalnie moze wyjsc lepiej niz sie wydaje. No, ale to czas pokaze.

Offline Kokoszko

• Stały bywalec
« Odpowiedź #19218 dnia: Marca 01, 2025, 13:23:18 »

Powiem ci tak... Wybraliśmy jedno głoście mniejsze zło... I tyłem.. może coś się zmieni może nie nie wiem nikt tego nie wie.. a co do p Ania to nie informowała o planach w większości.. a p. Iwona chciała na siłę wprowadzić 4 bop.. więc czego się dziwić że jest wybrany inny... Koniec tematu...  Miłego dnia życzę...

Offline Topolol

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #19219 dnia: Marca 01, 2025, 13:24:39 »
Dokładnie, obie panie są pracownikami zakładu i zarząd łatwo może zaszantażować je w np podawaniem informacji niewygodnych. A emerytowi co może zarząd zrobić? Jedynie co to zawiesić. A wynik wyborów odzwierciedla zaufanie do Pań, które piastowały stanowiska z wyboru ramienia pracowników i jak to wyszło to w sumie wszyscy wiemy. Najwięcej po dupie obrywają zwykli pracownicy i na nich są poczynanie największe cięcia. A co do informacji przekazywanych co się dzieje na zarządach, to trzeba też wymagać od związków, przecież cały czas się spotykają ze sobą i to oni powinni zabiegać o nasz interes. Czy tak jest, sami sobie odpowiedzcie

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #19220 dnia: Marca 01, 2025, 15:36:41 »
Topolol- sorry, ale nikt nikogo nie szantażuje XD. Większość komentarzy tutaj wynika najzwyczajniej z niewiedzy nt. pracy członków zarządu w spółce akcyjnej. To jest spółka giełdowa, ma właściciela większościowego GA w Tarnowie, ma udział Skarbu Państwa i nie ma tu informacji "niewygodnych". Każdy materiał na zarząd czy na radę nadzorczą opatrzony jest pieczątką "tajemnica przedsiębiorstwa", lub "poufne". Sprawy spółki prowadzi zarząd. Przed komentowaniem warto zapoznać się zw Statutem, regulaminem Zarządu i Rady Nadzorczej. Spółka podlega m.in. pod Ustawę o obrocie instrumentami finansowymi. O konsekwencjach ujawnienia informacji proszę sobie przeczytać. Co do związków: pomiędzy Spółką i związkami podpisane jest Porozumienie o współpracy i wzajemnych relacjach i tam też jest określone zachowanie tajemnicy informacji. Za jej nieprzestrzeganie grożą indywidualnie każdemu jak i Spółce potężne kary finansowe i karne (z pozbawieniem wolności włącznie). Reprezentacja czy to w zarządzie, czy w radzie nadzorczej, czy w zarządach związków zawodowych to duża odpowiedzialność- ale to pracownicy, członkowie wybierają a te osoby reprezentują ich interesy. Dlatego należy wybierać odpowiedzialnie, z rozmysłem. Wybory zostały zakończone. 
Wiesiowi gratuluję wygranej, życzę  wszelkiej pomyślności, swobody podejmowania decyzji, a pracownikom tylko dobrych wiadomości.
« Ostatnia zmiana: Marca 01, 2025, 15:54:01 wysłana przez An_na »

Offline Kokoszko

• Stały bywalec
« Odpowiedź #19221 dnia: Marca 01, 2025, 17:00:15 »
Dokładnie, obie panie są pracownikami zakładu i zarząd łatwo może zaszantażować je w np podawaniem informacji niewygodnych. A emerytowi co może zarząd zrobić? Jedynie co to zawiesić. A wynik wyborów odzwierciedla zaufanie do Pań, które piastowały stanowiska z wyboru ramienia pracowników i jak to wyszło to w sumie wszyscy wiemy. Najwięcej po dupie obrywają zwykli pracownicy i na nich są poczynanie największe cięcia. A co do informacji przekazywanych co się dzieje na zarządach, to trzeba też wymagać od związków, przecież cały czas się spotykają ze sobą i to oni powinni zabiegać o nasz interes. Czy tak jest, sami sobie odpowiedzcie
[/quote
Dobrze że tak wybraliśmy.. nie.wazne.czy na emeryturze czy nie.. ważne że ze środka zakładu człowiek wybrany zaczynał tak jak my od najniższego stanowiska.. wie co się dzieje od środka... A nie tylko od zewnętrznej strony powierzchownie...   

Offline DominikDolnoślązak

• Gaduła
« Odpowiedź #19222 dnia: Marca 01, 2025, 17:44:26 »
Mnie wynik wyborów w ogóle nie dziwi - jeśli 580 osób na Zakładach ma niskie stawki (pisała o tym jedna z kandydatek) i nie ma podwyżek (tylko te wymuszone ustawą), ani premi kwartalnych to pracownicy pokazali swoje zdanie.

Pan Muskała jest bardzo dobrze obeznany z większością instalacji a rolą członka zarządu jest skuteczne działanie na rzecz wszystkich pracowników, a nie informowanie.
Od informacji jest rzecznik prasowy.

I przypuszczam że o wyniku zadecydowały głosy pracowników zmianowych, sfrustrowanych np niskimi osadami w brygadach.
Moja znajoma z biurowca głównego napisała mi:

"Wiem jak wygląda pan Muskała bo widziałam go na plakacie ale nie znam tego człowieka nic o nim nie słyszałam Nie wiem kto to w ogóle jest."

"Zmiany, zmiany, zmiany" - cytat z filmu Bareji.
« Ostatnia zmiana: Marca 01, 2025, 17:53:46 wysłana przez DominikDolnoślązak »
Dominik Dolnoślązak

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #19223 dnia: Marca 01, 2025, 21:14:49 »
Topolol- sorry, ale nikt nikogo nie szantażuje XD. Większość komentarzy tutaj wynika najzwyczajniej z niewiedzy nt. pracy członków zarządu w spółce akcyjnej. To jest spółka giełdowa, ma właściciela większościowego GA w Tarnowie, ma udział Skarbu Państwa i nie ma tu informacji "niewygodnych". Każdy materiał na zarząd czy na radę nadzorczą opatrzony jest pieczątką "tajemnica przedsiębiorstwa", lub "poufne". Sprawy spółki prowadzi zarząd. Przed komentowaniem warto zapoznać się zw Statutem, regulaminem Zarządu i Rady Nadzorczej. Spółka podlega m.in. pod Ustawę o obrocie instrumentami finansowymi. O konsekwencjach ujawnienia informacji proszę sobie przeczytać. Co do związków: pomiędzy Spółką i związkami podpisane jest Porozumienie o współpracy i wzajemnych relacjach i tam też jest określone zachowanie tajemnicy informacji. Za jej nieprzestrzeganie grożą indywidualnie każdemu jak i Spółce potężne kary finansowe i karne (z pozbawieniem wolności włącznie). Reprezentacja czy to w zarządzie, czy w radzie nadzorczej, czy w zarządach związków zawodowych to duża odpowiedzialność- ale to pracownicy, członkowie wybierają a te osoby reprezentują ich interesy. Dlatego należy wybierać odpowiedzialnie, z rozmysłem. Wybory zostały zakończone. 
Wiesiowi gratuluję wygranej, życzę  wszelkiej pomyślności, swobody podejmowania decyzji, a pracownikom tylko dobrych wiadomości.
Dożyłem czasów, gdzie Pani Ania pisze "XD" na forum, mogę umierać szczęśliwy :D

A tak troche bardziej poważnie - drodzy Państwo, Pan Muskała został wybrany, czy wam się to podoba czy nie, więc teraz pozostaje trzymać kciuki aby reprezentował was "tak jak trzeba".

No i najważniejsze, że nie Pani IW, która publicznie chwali się, że zamierza popełnić przestępstwo ujawnienia informacji niejawnych, bo jak byście mieli takiego przestawiciela to pożal się Boże xD.

Chociaż jakby z tego zostały wyciągnięte jakieś konsekwencje, to może dopiero byście zobaczyli, czemu Pani Ania nie wrzuca wszystkich informacji na prawo i lewo, a może i chociaż jeden z was by przeczytał dokumenty o których mówi Pani Ania (nie pierwszy zresztą raz)

Offline Aparatczyk

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #19224 dnia: Marca 02, 2025, 10:01:44 »
A czy w tym roku można na 13 liczyć? 😂

Offline Kokoszko

• Stały bywalec
« Odpowiedź #19225 dnia: Marca 02, 2025, 11:45:16 »
Ty chyba sobie żarty robisz albo serio pytasz 🤦🤦

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #19226 dnia: Marca 02, 2025, 12:35:30 »
Ty chyba sobie żarty robisz albo serio pytasz 🤦🤦
Jak 13 to nagroda z zysku (jak sa zyski), to jak zyskow nie ma to powinna byc odwrocona 13, czyli zrzuta pracownikow na pokrycie strat xD

Offline PracownikZCh

• Gadatliwy
« Odpowiedź #19227 dnia: Marca 02, 2025, 14:45:22 »
Dlaczego grupa z Facebooka została usunięta? To była taka zagrywka pod wybory i chęć zagarnięcia wyborców? Pani Anno? Słaba zagrywka ogólnie

Offline Rasowy_Aparatowy

• VIP
« Odpowiedź #19228 dnia: Marca 02, 2025, 15:30:47 »
Dlaczego grupa z Facebooka została usunięta? To była taka zagrywka pod wybory i chęć zagarnięcia wyborców? Pani Anno? Słaba zagrywka ogólnie
Myślę, że ta grupa była zrobiona tylko po to, żeby P. Tarocińska mogła dzielić się informacjami które są dla pracowników zakładów, a nie dla szerszej publiczności. W związku z tym, że P. Tarocińska nie została ponownie wybrana jest zwykłym pracownikiem ZCH (na stanowisku specjalistki o ile się orientuję) i po prostu nie ma i już nie będzie miała żadnych dodatkowych informacji, więc nie ma się czym dzielić. Aczkolwiek może dobrym pomysłem byłoby przekazanie tej grupy Panu Muskale?

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #19229 dnia: Marca 02, 2025, 16:03:25 »
I blog i czat uruchamiałam, gdy byłam reprezentantem pracowników. Był to mój pomysł na jeszcze lepszą komunikację, chociaż z wieloma osobami miałam kontakt osobisty i bardzo dużo osób pisało do mnie czy spotykało się indywidualnie. Wybory zostały zakończone. Nie mogę już go prowadzić, był na moim facebooku. Ale fakt, fajna ta grupa była. Pozdrawiam serdecznie.
« Ostatnia zmiana: Marca 02, 2025, 16:05:19 wysłana przez An_na »