Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2458) : eval()'d code on line 205
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 5814651 razy)

Offline An_na

• Weteran
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #13470 dnia: Czerwiec 02, 2022, 07:55:05 »
Ja uważam, że i Transtech i Police Serwis powinny zostać zlikwidowane. Pracownicy którzy pracują na rzecz GA Police wchłonięci. Temat tworzenia spółek od początku był nieracjonalny i jest na ten temat tony opracowań szukających w swych uzasadnieniach zadań dla spółek, wyjście z usługami na zewnątrz etc. Ponad dwadzieścia lat temu nakazano redukcje zatrudnienia i zredukowano „jednego dnia” zatrudnienie w Zakładach o 1500 ludzi. Utworzono trzy kluczowe spółki Remech, Automatika i Centrum które kolejno były likwidowane i wchłaniane z uwagi na ich złą sytuacje finansową.  Pamiętam jak mój mąż z automatyka zakładowego przeszedł do Automatiki. Popracował parę lat i się zwolnił, po tym jak w Stoczni realizowali okablowanie z automatyką, pracowali tam po 7-8 godzin a dojazd zajmował im godzin blisko 3-4. Ktoś tu napisał o nagrodzie z zysku, aby był taki sam regulamin wypłaty nagrody jak w Zakładach. Każdy kto tak pisze takie rzeczy nie czytał Regulaminu i nie przełożył go na sytuacje finansową spółki. GAPS aby zrealizować wypłatę musiałby mieć wynik 17 milionów rocznie jednostkowego, a Transtech 3 mln. Proszę prześledzić wyniki. To co napisałam nie jest łatwe do realizacji, bo to rewolucja. Rewolucja, która przy jej realizacji musiałaby ponieść poważne zmiany. Zmiany organizacyjne, proceduralne i te bolesne dla niektórych pracowników by nie dublować stanowisk.
Pewnie swoim wpisem rozpętam burzę jednak ileż można czytać wypowiedzi szczątkowe lub mamienie ludzi pytaniami czy chcecie przyłączenia do zakładów. Wiadomo, że każdy powie, że chce. Ale nie dla każdego te miejsce będzie.
Może to jest ten moment gdy na poważnie trzeba stanąć przed decyzjami co dalej ze spółkami. Koedyś był pomysł PKCh polskie konsorcjum chemiczne. Tu byłam przeciwnikiem gdyż był to jakiś absurdalny twór który niczego nie wnosił poza przejęciem certyfikatów wtedy Remechu.
Może niech inni na głos się wypowiedzą z imienia i nazwiska, bo tego mi brakuje. A Wy tutaj też cwaniaczycie sobie anonimowo a ja chcę poznać konkretne wypowiedzi oraz prowadzić merytoryczną dyskusję, która ma pomóc pracownikom a nie skłócać załogę bo to boli tak pracowników spółek jak i mnie.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2022, 07:57:12 wysłana przez An_na »

Offline Qba99

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #13471 dnia: Czerwiec 02, 2022, 09:39:05 »
Co takiego Pani Aniu chciała by Pani wiedzieć? Odpowiem w ten sam sposób w jaki Pani odpowiada kiedy temat schodzi na ZZ - "proszę się wybrać do Spółek i samemu popytać ludzi"

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #13472 dnia: Czerwiec 02, 2022, 09:48:21 »
Nie zrozumiał Pan mojej wypowiedzi. Kompletnie.

Offline L_Anon

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #13473 dnia: Czerwiec 03, 2022, 17:26:16 »
Nie zrozumiał Pan mojej wypowiedzi. Kompletnie.

On jej nie chciał zrozumieć Pani Aniu. Ewentualnie jej nie przeczytał, dużo tekstu, do plebsu trzeba krótkimi hasłami jak na wyborach.

Dla przykładu:
Cytuj (zaznaczone)
* Serwis: Zlikwidować
* Transtech: Zlikwidować
* Zjednoczyć ludzi pod zakładami dać im pakiety socjalne jak reszcie załogi nawet jeżeli część z nich trzeba będzie zutylizować

Offline zaksiu

• Rozpisuje się
« Odpowiedź #13474 dnia: Czerwiec 03, 2022, 18:31:25 »
do plebsu
????? Witamy nowego trolla ?
Pani Aniu
Aż tak blisko? ;0 Miłych Dni Chemika

Offline L_Anon

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #13475 dnia: Czerwiec 03, 2022, 19:49:04 »
do plebsu
????? Witamy nowego trolla ?

Za moich czasów tak się mówiło na ludzi którzy mają problemy z czytaniem długich tekstów i nie rozumiejących skomplikowanych wywodów ludzi wyższych majątkowo, społecznie i edukacyjnie.

Online Temerczyk

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #13476 dnia: Czerwiec 04, 2022, 00:16:53 »
W czasach Imperium Rzymskiego? Kolego L_Anon?
A ja mam ciekawe pytanie. Mianowicie tyle tu postow o podwyżkach indywidualnych. Największe w zeszłym roku od ladnych paru lat. Zatem pytanie do Przedstawiciela załogi w zarzadzie.
Czemu Wszystkie podwyżki indywidualne w roku 2022 sa anulowane i cofnięte oraz czemu ciągle brak puli dla kierowników wydziałowych? Zysk 1 kwartal 2022 15,44 mln na czysto. Wiec co?

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #13477 dnia: Czerwiec 04, 2022, 00:52:37 »
Nie ma czegoś takiego jak „wszystkie podwyżki indywidualne w 2022 są anulowane”. To nieprawda. Ktoś Panu powiedział nieprawdę lub półprawdę. Poproszę o info na priv jeśli chce Pan wyjaśnić wprowadzanie Pana w błąd przez kogoś.

Online Temerczyk

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #13478 dnia: Czerwiec 04, 2022, 03:50:53 »
Wierze w pełną przejrzystość, takich dyskusji wiec odpisze tutaj a nie pw.
Sa cofniete, niektórzy czekają pol roku. Wszystkie ( na moim wydziale) kilkanaście wrócilo i sa bez odzewu bo brak ustalonej puli/sumy na podwyżki Wiec żadne wprowadzenie w blad skoro sam kierownik mi to powiedział.
Sa cofnięte bo osoby na ,,końcu tego łańcucha'' je zwracają lub odkładają na półke.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2022, 04:03:26 wysłana przez Temerczyk »

Offline An_na

• Weteran
« Odpowiedź #13479 dnia: Czerwiec 04, 2022, 08:43:39 »
Dyrektorzy w maju otrzymali budżet/pulę  na podwyżki indywidualne. 

Online Rasowy_Aparatowy

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #13480 dnia: Czerwiec 04, 2022, 09:24:09 »
Dyrektorzy w maju otrzymali budżet/pulę  na podwyżki indywidualne. 
Wszystko spoko ale brakuje jasnych i przejrzystych wymagań/zasad przyznawania podwyżek. Ludzie robią uprawnienia, poznają nowe stanowiska, a wniosek o podwyżkę pozostaje bez żadnej odpowiedzi, choćby negatywnej. Myślę, że tu przydałyby się rozwiązania "systemowe"

Offline L_Anon

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #13481 dnia: Czerwiec 04, 2022, 10:19:24 »
W czasach Imperium Rzymskiego? Kolego L_Anon?
A ja mam ciekawe pytanie. Mianowicie tyle tu postow o podwyżkach indywidualnych. Największe w zeszłym roku od ladnych paru lat. Zatem pytanie do Przedstawiciela załogi w zarzadzie.
Czemu Wszystkie podwyżki indywidualne w roku 2022 sa anulowane i cofnięte oraz czemu ciągle brak puli dla kierowników wydziałowych? Zysk 1 kwartal 2022 15,44 mln na czysto. Wiec co?

Jeszcze kiedy u władzy byli prawdziwy Polacy zamiast Rosyjskich marionetek z PiSu

A co do podwyżek to przynajmniej u mnie na wydziale są, przynajmniej ci którzy zdawali egzaminy u kierownika i wyrabiali uprawnienia. Jeśli dobrze pamiętam to od Lipca leci pierwsza tura. Może kwestia organizacji wydziału? Albo chęci pracowników? Kto wie.

Offline Arkona

• Gaduła
« Odpowiedź #13482 dnia: Czerwiec 04, 2022, 12:17:04 »
Frajerzyny i dupowlazy dostaną podwyżki, standard.
U mnie na wydziale nawet nic nie powiedzieli, w są jakieś podwyżki indywidualne
Frajerzy szybko lecieć, może dostaniecie.
Tutaj za pracę się dostaje.

Offline meteor

• Nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13483 dnia: Czerwiec 04, 2022, 19:02:06 »
A to się zgadza, tylko dla dupowłazów...

Offline adik144

• Bywalec
  • **
« Odpowiedź #13484 dnia: Czerwiec 04, 2022, 21:06:49 »
Dlatego między innymi ja robię na od pierdol byle odbyć 8h jak nas zwykłych roboli mają w dupie to czemu my. Mamy być w porządku. Człowiek zna całą. Instalacje porobione kursy i nawet jednej indywidualki, więc środkowy palec w kierownictwo :)