Może tak, dlaczego ta sama grupa (zasadnicza) u pracownika jedno zmianowego, jest wyższa od pracownika zmianowego ? Z czego wynika ta różnica.
Już prościej nie można zadać tego pytania.
Moje poprzednie które skierowałem do Pani Ani również pozostało bez odpowiedzi.
Chyba muszę je powtórzyć:
Pani Aniu, jak długo jeszcze będzie w zakładach funkcjonował ten niesprawiedliwy układ?
Post Merge: Sierpnia 27, 2018, 20:26:09
Zanim otrzymam odpowiedź delikatnie zmienię temat i opiszę swoje perypetie z podwyżką a raczej jej brakiem w tle.
Historia zaczęła się prawie rok temu.
Zostałem wysłany przez pracodawcę na kurs.
Jaki cel przyświecał temu szkoleniu?
Miał on przede wszystkim stanowić " dupochron " dla pracodawcy w razie powstania szkody w miejscu w którym pracuję.
W skrócie, jeśli coś się wydarzy to w pierwszej kolejności szarpiemy gościa który ma uprawnienia.
I zakład jest kryty.
Kierując mnie na szkolenie bezpośredni przełożony zapewnił że pójdą za tym dodatkowe pieniądze za podniesienie kwalifikacji zawodowych.
Szkolenie zostało zrobione, egzamin zdany, odpowiedzialność wzięta.
A pieniądze???
?
?
Po znakach zapytania chyba domyślacie się odpowiedzi.
Na pytania o podwyżkę ten sam przełożony który mnie zapewniał że pieniądze będą, teraz mówi " co ja mogę"
Dodam tylko, że moja podwyżka wraz z innymi została z automatu i bez podania przyczyny skasowana przez Pana Naklickiego.
Pani Aniu- to jest zakładowa proza życia!!!
Jak Pani widzi samo podniesienie kwalifikacji i wzięcie na siebie odpowiedzialności w tej firmie nie stanowi wystarczającej przesłanki do chociażby dotrzymania słowa przez pracodawcę.
Szkoda, że strona Demotywatory.pl jest już zajęta, bo zch Police mogłyby się starać o to miano.