Możecie podać, jaka lokalna prasa ukazuje się w Policach i jest najchętniej czytana? Pisałem już osobiście w sprawie nawierzchni ścieżek rowerowych, o ile pamiętam, do bumistrza Polic, ale sprawa pozostała bez odzewu. Właśnie wróciłem z wyprawy (m.in. byłem w Wiedniu) i tym bardziej drażni mnie zaściankowość ludzi, którzy sprawują tu władzę. Po Wiedniu jeździ tysiące rowerzystów, mają naprawdę godziwe warunki robione z myślą o nich, nie o statystykach. I jak wracam i słyszę, że my mamy problem, żeby ktoś z łaski położy asfalt, to mnie nosi.. Kiedyś jeden pracownik szczecińskiego ZDiTMu osobiście powiedział mi, że ścieżka Głębokie-Pilchowo miała być pierwotnie z asfaltu i miało być taniej (!). Ponadto można zajrzeć do kosztorysów, co ile kosztuje, jeśli ktoś sądzi, że asfalt jest droższy, niż kostka. Ja nie wiem.. Gdy ponowne prośby nie pomogą, to może skierowanie sprawy na drogę sądową rozwiązałoby problem? Przecież to działanie na szkodę interesu publicznego. Większość osób woli równą i gładką nawierzchnię, nawet, gdyby komuś udało się wykazać, że jakaś odmiana asfaltu jest droższa, niż kostka.. A tak to dochodzi jeszcze marnotrawstwo środków publicznych..
http://rowerowy.szczecin.pl