Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2458) : eval()'d code on line 205
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] Pizzeria  (Przeczytany 168743 razy)

Offline bruner

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 21
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #90 dnia: Listopad 06, 2008, 23:51:55 »
Cytat: mariano
@mariano
Cytuj (zaznaczone)
zeby zmienic smak sosu dodaje sie soli pieprzu oregano bazylji czosnku i oliwy jak dasz za duzo cukru do ciasta to szypko nabierze koloru i nawet przy 100 stopniach ja zjarasz

a ja glupi myslałem, że soli dodaje się żeby pobić smak  :lol2:
no ale ja się nie znam, szczególnie w starciu z "oryginałem".
A co to oregano, bazylia, czosnek? Nie znam tego  :crazy:
Co to znaczy za dużo cukru? To jakaś loteria? Pełna przypadkowość? Na oko?

 
Cytuj (zaznaczone)
szkoda mi ciebie bo teorja to za malo bys mogl dyskutowac ze mna do tego potrzeba lat praktyki ti saluto a prosima wolta buona notte

pewnie, ty robisz "oryginały", reszta robi podróby.
Po twoich włoskich (?) wstawkach mam przypuszczenie, że to ty jesteś tym włoskim kuchcikiem z Ferrari?
No to się nie dziwię że ludzie narzekają. Pewnie się nie znają na "oryginałach"  :rotfl:
 

Cytuj (zaznaczone)
co do orginalow ty chyba nawet nie wiesz ze neapolitanczycy od kilku lat maja margherite zarejstrowana jako znak towarowy tak wiec jest to orginal jak mercedes


jak opatentuję schabowego, to znaczy że robię najlepszego na świecie? I każdy inny to automatycznie jest bee? wiesz wogóle po co się rejestruje produkty regionalne? A wogóle "rejestracja produktu" to dla ciebie znak jakości?  :crazy:



 
Cytuj (zaznaczone)
udowodnie ze sie mylisz przygotuje ci pizze tylko warzywna z podwujnymi skladnikami

ja też jak się uprę, to w piwnicy mercedesa zbuduję

Cytuj (zaznaczone)
ser ma sie ciagnac ma byc ciagnacy a nie zjarany na skwarke


czy gdzieś pisałem o zjaraniu na skwarkę?
Ser ma się ciągnąć i być przyrumieniony. Nie umiesz tak?
Może w mikrofali robisz? :crazy:

Cytuj (zaznaczone)
bruner nastepnym razem zanim sie wypowiesz dobrze sie przygotuj

Po co? Przecież ze znawcą nie mam szans ( ta wiedza to z wikipedii?)
Szkoda tylko, że setki ludzi (w tym dziesiątki matrosów zagranicznych) mówiło, że lepszej pizzy to w życiu nie jedli. No ale pewnie się nie znali.

Cytuj (zaznaczone)
no chyba ze jestes kolejnym broniacym wlasnego interesu jak [mariusz1609 czy soviet99]


Z pizzeriami polickimi mam tyle wspólnego, że czasami zamawiałem pizzę do domu (poszukaj mojego wcześniejszego posta). Ale generalnie nie jestem zadowolony z żadnej lokalnej, chociaż junior bardzo lubi 3serową z Palermo.

mariano

  • Gość
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #91 dnia: Listopad 07, 2008, 10:36:44 »
witam brunera widze ze wczoraj dlugo w pracy cie przytrzmali w sumie lokal zamykacie o 23 00 :lol2: czemu tak zaciekle bronisz jednego lokalu tak na chlopski moze to ty jestes pracownikiem lub kims z rodziny  tych z palermo twoich wpisow na necie nie ma bo udzielasz sie tylko na tym forum no i to ty zdemaskowales sovieta po co? masz w tym jakis cel.ja jestem zawodowym kucharzem a nie wyszczekanym amatorem.jeszcze do niedawna jadles ziemniaki z jajkiem sadzonym a teraz wyrazasz opinie jako fachowiec na temat gastronomi.skoro przepracowales tylko kilka miesiecy u znajomych w pizzeri to z kad ta ogromna znajomosc tematu czyzby "geniusz kulinarny" a moze dobrze kamuflujacy sie pracownik pizzeri?!nie wiem czemu akurat kojarzysz mnie z jakims lokalem w policach ja nie krytykuje i nie wychwalam zadnej pizzeri podalem tylko pare szczegulow na temat przygotowywania pizzy i tylko ciebie to strasznie ruszylo nie ladnie nie masz za grosz honoru  no ale coz czego mozna sie spodziewac po internetowym detektywie to juz koniec nie mam ochoty dluzej polemizowac z amatorem mokrych wypiekow pozdrawiam

Offline bruner

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 21
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #92 dnia: Listopad 07, 2008, 14:18:05 »
Cytuj (zaznaczone)
czemu tak zaciekle bronisz jednego lokalu tak na chlopski moze to ty jestes pracownikiem lub kims z rodziny  tych z palermo twoich wpisow na necie nie ma bo udzielasz sie tylko na tym forum no i to ty zdemaskowales sovieta po co?


ja bronię? Chlopie, odstaw te pigułki które bierzesz, bo zaburzają ci postrzeganie rzeczywistości. Przeczytaj jeszcze raz moje posty, przeanalizuj (znasz takie trudne słowo?).

Cytat: "głos rozsądku"
Cytat: "soviet99"
a mnie sie podoba! maly ale przytulny!

Masz 4 posty na tym forum i w każdym zachwalasz tą pizzerię. Czyżby pracownik bądź właściciel?

to "głos rozsądku" zauważył a ja z nudów wrzucilem w googla. To jakiś spisek chyba.

Cytuj (zaznaczone)
ja jestem zawodowym kucharzem a nie wyszczekanym amatorem
.

No to przedstaw się, niech plebs dowie się z kim ma zaszczyt obcowania  :rotfl:
Już od twojego pierwszego posta bije taka wyższość i agresja, znawco.

Cytuj (zaznaczone)
jeszcze do niedawna jadles ziemniaki z jajkiem sadzonym a teraz wyrazasz opinie jako fachowiec na temat gastronomi
.

no przyłapałeś mnie. Jak śmiałem zadrzeć z Takim Autorytetem?  :rotfl:


Cytuj (zaznaczone)
skoro przepracowales tylko kilka miesiecy u znajomych w pizzeri to z kad ta ogromna znajomosc tematu


skoro według ciebie umiejętność zrobienia dobrej pizzy to "ogromna znajomosc tematu", to już rozumiem skąd ta wyższość  :crazy:
Cytuj (zaznaczone)
czyzby "geniusz kulinarny" a moze dobrze kamuflujacy sie pracownik pizzeri?


znowu mnie przyłapałeś. Tak się zakamuflowałem, że nawet nie wiedziałem że pracuję w pizzeri  :rotfl:

 
Cytuj (zaznaczone)
podalem tylko pare szczegulow na temat przygotowywania pizzy i tylko ciebie to strasznie ruszylo


no strasznie mnie ruszyło.   :crazy:
Przeczytaj jeszcze raz mój post, do którego się odnosisz.

Cytuj (zaznaczone)
nie ladnie nie masz za grosz honoru  no ale coz czego mozna sie spodziewac po internetowym detektywie to juz koniec nie mam ochoty dluzej polemizowac z amatorem mokrych wypiekow pozdrawiam


polemizować?  :jupi: Przeczytaj sobie definicję tego słowa. Ty tylko objawileś swój geniusz kuchni.
Jak na razie nie widzę merytorycznych odpowiedzi na mój poprzedni post, mistrzu kuchni.
Masz rację, też kończę temat, gdyż stare przysłowia mówią:

"Nigdy nie dyskutuj z durniem.
Najpierw ściągnie cię do swojego poziomu a potem zniszczy doświadczeniem"

"Nie kłóć się z durniem. Ludzie mogą nie dostrzec różnicy".

Pozdrawiam
"Amator mokrej pizzy"

tustuska

  • Gość
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #93 dnia: Listopad 10, 2008, 21:14:55 »
Vitao wybacz ;) ja jestem wyluzowana :D Pozdrawiam

Offline Vitao

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 108
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #94 dnia: Listopad 11, 2008, 00:37:26 »
Nie znamy sie, ale ok, badzmy wyluzowani, pizza to nie temat do beznensownych klotni :) Pozdrawiam serdecznie i zycze smacznego czy to w desperado, ferrari czy palermo...lub pizza hut z galaxy :P

azbestpolice

  • Gość
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #95 dnia: Listopad 11, 2008, 11:39:26 »
Cytat: "kaszpiroski"
Pasieka na Piłsudskiego jest całkiem ok, teraz nie tylko pizze można zjeść ale także zatankować do pełna różnych trunków



to prawda zjeść :chef:  i popic mozna

alekssandra

  • Gość
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #96 dnia: Listopad 21, 2008, 20:42:32 »
"Palermo" Pizzeria---Smaczna pizza Uwielbiam ciasto:)Co jedynie mi sie nie podoba to te duze kawałki szynki i boczek bleble nie apetycznie to wygląda :devil:  :devil:  :devil:
Nie rozumiem po co mają Giganta jak go nie można go zamówić bo oni nie są przygotowani :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl:  :rotfl: :

Desperado---Masakra nie polecam:(:( :devil:  :devil:  :devil:  :devil:  :devil:  :devil:  :devil:
Ciasto -cienkie i twarde,ser smakuję jak guma;(,Zamówiłam ostrą z peperoni:( A dostałam pizze posypaną przyprawą chilli--Strasznie smakuje nie polecam,A co do obsługi młode dziewczyny,z obcisłymi bluzeczkami..gdzie sadełko wychodzi bokami..nie miły widok przy jedzeniu;(

Offline Pan P

  • Gadatliwy
  • ****
  • Wiadomości: 77
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #97 dnia: Listopad 22, 2008, 00:21:58 »
Moze jedza za duzo pizzy :-)
Moneta przedstawia Antiocha Wielkiego.

Offline Denver

  • Administrator
  • VIP
  • *****
  • Wiadomości: 1121
  • ostatni dinozaur
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #98 dnia: Listopad 22, 2008, 12:22:33 »
Nie wiedziałem, że temat pizzy wzbudza tyle emocji. Kolejne kłótnie będą karane... nie ważne kto zaczął. Jeśli chcemy się kłócić to przy dobrej pizzy w jednej z polickich pizzeri, a nie na forum  :chef:  Smacznego!

alekssandra

  • Gość
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #99 dnia: Listopad 22, 2008, 14:52:51 »
Też czytałam wymianę zdań powyżej:0Interesująca jest:):)
Kto się czubi to się lubi:):)

Offline caarola

  • Moderator
  • Gaduła
  • *****
  • Wiadomości: 245
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #100 dnia: Listopad 23, 2008, 20:26:16 »
Moim zdaniem pizza najsmaczniejsza jest w Palermo, ale zaczynam się ogromnie zniechęcać do tej pizzerii.
To ze nie raz dostałam sałatkę bez połowy składników to było minęło.. ale przez jakieś pół roku na ich stronie widniało rozbudowane menu, z czego pizza gigant, makaron penne, spaghetti, polpetone, gnocchi i przystawki - nie były dostępne. Głodny człowiek wchodzi, nakręca się, dzwoni i pupa, musi się zadowolić pizzą.
W końcu ruszyli troszkę z tym menu, i można już dostać makaron penne i spaghetti. I kolejna niespodzianka. Zamówiłam 2xpenne Mafia i 1xspaghetti Bolognese. Dostałam 3xMafia i +5zl za strefę, gdzie inni dostawcy za to nie kasują.
Dzisiaj. Zamówiłam Penne Vega. Poprosiłam o zamianę pomidora na kurczaka, bo nie cierpię pomidora na ciepło.. i co? Pomidora jest pół kilo, kurczaka zero, a sos mimo ze w menu jest pomidorowy to mi zmienili na śmietanowy! Co to ma być?!
Konkurencja nie śpi a Palermo najwyraźniej przysypia!
Pozbawione interpunkcji i pełne błędów posty to tak, jakbyś postawił piwo w brudnym kuflu z pływającą muchą i mówił, że masz problemy z myciem...

Offline Vitao

  • Rozpisuje się
  • *****
  • Wiadomości: 108
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #101 dnia: Listopad 23, 2008, 22:43:08 »
Pomyslki sie zdarzaja, szczegolnie jak jest urwanie glowy. Bylam dzisiaj w Palermo na kolacji, widzialam ze wszyscy pracownicy latali jak na szpilkach, a to sa tylko ludzie... Pracowalam kiedys w restauracji i wiem jak to jest. Mimo pomylek i tak uwiekbiam Palermo, probowalam gdzie indziej ale to nie to . Pozdrawiam.

Offline bruner

  • Nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 21
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #102 dnia: Listopad 23, 2008, 23:06:39 »
Ja osobiście robiłem lepsze pizze i z tego powodu rzadko zamawiam u nas w Policach  ;D
Zamawiam jak dzieciaki mają ochotę i akurat w Palermo, bo syn uwielbia ich trzyserową a nie wiem czy inne pizzerie mają takie coś.

Osobiście to uwielbiam pizzę z Picolo w Sz-nie, na grubym cieście i polaną sosem. Ten smak kocham już od 22 lat :thumleft: Ale już ze 2 lata nie byłem u nich i mam nadzieję, że się nic nie zmieniło.
To były czasy, jak się u nich stało w 30-osobowej kolejce do stolika.

No i uwielbiam Wiejską na grubym cieście z Pizza Hut, ale to bardziej przez składniki.

Offline caarola

  • Moderator
  • Gaduła
  • *****
  • Wiadomości: 245
    • Zobacz profil
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #103 dnia: Listopad 23, 2008, 23:06:48 »
Vitao, oczywiście ze tak, ale kiedy na 5 zamówień, w 4 są pomyłki to chyba coś tu nie gra?
Pozbawione interpunkcji i pełne błędów posty to tak, jakbyś postawił piwo w brudnym kuflu z pływającą muchą i mówił, że masz problemy z myciem...

alekssandra

  • Gość
[Police] Pizzeria
« Odpowiedź #104 dnia: Listopad 24, 2008, 08:44:40 »
Cytat: "bruner"
Osobiście to uwielbiam pizzę z Picolo w Sz-nie, na grubym cieście i polaną sosem. Ten smak kocham już od 22 lat :thumleft: Ale już ze 2 lata nie byłem u nich i mam nadzieję, że się nic nie zmieniło.
To były czasy, jak się u nich stało w 30-osobowej kolejce do stolika.


Uwielbiam to pizzę,Grube ciasto, sos pomidorowy oraz pyszne surówki+kiełki:)

Narzeczony nie lubi tej pizzy i nie mam z kim chodzić na moją ulubioną pizzę;(:(
Ale narobiłeś mi ochoty :chef:  :chef:  :chef:  :chef: dzisiaj będę w Szczecinie i chyba się wybiorę:)

Pół roku temu byłam i nic się nie zmieniło :) :jupi:  :jupi:  :jupi:  :jupi: