Notice: Undefined index: tapatalk_body_hook in /home/klient.dhosting.pl/wipmedia2/forum/Sources/Load.php(2501) : eval()'d code on line 199
  • Strona główna
  • Szukaj
    •  
  • Zaloguj się
    • Nazwa użytkownika: Hasło:
      Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Autor Wątek: [Police] ZCH Police  (Przeczytany 14346572 razy)

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
Odp: [Police] ZCH Police
« Odpowiedź #21705 dnia: Lipca 31, 2026, 20:47:04 »
Takiej olewki to ja już dawno nie pamiętam....
Ale to nie trwa od dwóch czy trzech prezesów.
Jak były rekordowe zyski to podwyżki 200/300 brutto lub jakiś mały % od stawki.

Offline Jan z nerką

• VIP
« Odpowiedź #21706 dnia: Dzisiaj o 07:18:14 »
Ważne, że PiS nie żondzi.

Offline Arkona

• Wielka Gaduła
« Odpowiedź #21707 dnia: Dzisiaj o 08:16:35 »

Owszem, ale to już może była ewidentna wina ZZ, bo np. przy rekordowych zyskach można było wynegocjować już dawno stażowe, skoro przy kryzysie się dało. I teraz stażowe nie było by 10zł tylko może 50.
Ale przy negocjacjach nie pamiętam sytuacji, żeby prezes sobie wyszedł z nich olewając ZZ i pracowników i zostawiając typa, który jak się okazało nie miał zielonego pojęcia po co tam się znalazł.
Strzeż się ludzi, którzy powiększają swój majątek dzięki słowom. Szczególnie strzeż się prawodawców i duchownych, którzy przeczą Prawu Natury.

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #21708 dnia: Dzisiaj o 11:13:01 »

Owszem, ale to już może była ewidentna wina ZZ, bo np. przy rekordowych zyskach można było wynegocjować już dawno stażowe, skoro przy kryzysie się dało. I teraz stażowe nie było by 10zł tylko może 50.
Ale przy negocjacjach nie pamiętam sytuacji, żeby prezes sobie wyszedł z nich olewając ZZ i pracowników i zostawiając typa, który jak się okazało nie miał zielonego pojęcia po co tam się znalazł.
W Policach to się nie wydarzyło tylko w Puławach.
A wcześniejsze "podwyżki" to ewidentnie wina ZZ poza tym Wardacki bardzo chciał rozwiązać układ zbiorowy.

Offline AB

• Gadatliwy
« Odpowiedź #21709 dnia: Dzisiaj o 12:18:22 »
Każdy pracodawca chciałby rozwiązać układ zbiorowy, na szczęście to nie takie proste. Pani P coś kombinuje z wartościowaniem, jak 7-ego nie będzie na kwiatkach to chyba warto się 10-tego wybrać większą liczbą do punktu pracowniczego w biurowcu i zapytać o co chodzi. Także nie planować sobie nic na 10-tego 😉

Online Rasowy_Aparatowy

• Weteran
« Odpowiedź #21710 dnia: Dzisiaj o 12:49:48 »
Nie chcę tu bronić związków, ale jak były te podwyżki po 200-300 brutto to na tamte czasy wcale nie było tak mało. Pamiętam, że zaczynałem ze stawką 1770 brutto, więc te 200-300 to było ponad 10% podwyżki.

Oczywiście potem np. 50zł podwyżki w jednym roku to już kpina xD ale były czasy, że nie było tak źle. Do tego nagrody roczne, premie itd.

Offline Mlodyapatatowy

• Gaduła
« Odpowiedź #21711 dnia: Dzisiaj o 14:34:36 »
Każdy pracodawca chciałby rozwiązać układ zbiorowy, na szczęście to nie takie proste. Pani P coś kombinuje z wartościowaniem, jak 7-ego nie będzie na kwiatkach to chyba warto się 10-tego wybrać większą liczbą do punktu pracowniczego w biurowcu i zapytać o co chodzi. Także nie planować sobie nic na 10-tego 😉
A co takiego kombinuje ? Skoro Wy jako związki podpisanie tego porozumienia OGŁOSILIŚCIE SUKCESEM.