Telefon mi padał, nie mogłem się rozpisać.
Kadencja im się nie skończyła , a nowi czekają na Walne ?
Jak się nie mylę to Pan Skornia tutaj pisał przed wyborami
Pani Iwona nie może tu pisać , bo by wystąpiła przeciwko Zarządowi
Jakoś przedstawiciel z Puław potrafi napisać notatkę że spotkania i wrzucić.
Pani prezes was rozgrywa jak zawsze.
Są dwie opcje w tej chwili "na stole". Albo zagłosujecie za 4 BOP, a wtedy ona je wprowadzi mając poparcie społeczne itd. i związki będą miały związane ręce, bo przecież "ludzie wybrali". Wtedy da wam te podwyżki których związki się domagają w nowych tabelach, ale jednocześnie "krzywdząc" was na zmianie systemu który jest dla spółki dużo lepszy, bo tańszy w utrzymaniu. To mało prawdopodobna opcja.
Bardziej prawdopodobna - zagłosujecie za pozostaniem 5 BOP, wtedy pani prezes powie "no chciałam dać pieniądze, ale ludzie nie chcieli, wola mniej pracować" i związki znowu będą miały związane ręce, bo "ludzie wybrali".
Ponadto nasila podziały między ludźmi, tym razem między zmianowymi a jednozmianowymi, bo nie daje żadnych informacji o referendum i ludzie już gadają, że jednozmianowi też mogą głosować (co jest bzdura). Do tego rzuciła, że WYNIK REFERENDUM BEDZIE MIAL WPLYW NA PODWYZKI DLA JEDNOZMIANOWCOW, co już jednoznacznie będzie powodowało, że jednizmianowcy będą się wkurzać na zmianowych i przez to nie dostali podwyżek albo dostali mniejsze.
Sama forma i czas referendum - decyzja w piątek wczesnym popołudniem, po prostu zakomunikowana związkom "robimy", a przygotowana wcześniej, bo plakaty wisiały od razu. Krótki termin dziwnie zbiegający się z terminem końca negocjacji w sprawie tabel, do tego środek sezonu urlopowego.
O ile zwykli ludzie nie mają zbyt wielkiego wpływu na to (oprócz głosowania w referendum), o tyle związki są znowu rozgrywane jak dzieci i zbyt głupie i zbyt pyszne żeby chociaż zrozumiec to, że tę grę przegrywają.
No, ale wola pić wódkę w dzień ogłoszenia referendum z członkiem zarządu. Nie boli was to?
No, ale jak zawsze - to wasz problem, ja tylko wyjdę na tego "co się wymadrza" xD
Post Merge: [time]Czerwca 13, 2026, 12:27:59 [/time]
I jeszcze bonusowa kwestia - motywuje wprowadzenie 4 bop tym, że sytuacja spółki jest kiepska, a więc będą z tego oszczędności.
Ale przecież przechodząc na 4bop mają nikogo nie zwolnić i dać 1300zl podwyżek, w jaki sposób to wpłynie pozytywnie na finanse spółki?
Bo nie podejrzewam pani Prezes, że gdzieś jest jakiś haczyk
Tak tylko przypominam.
I jeszcze przypomnę (a właściwie to proszę was o przypomnienie mi): gdzie są wasi przedstawiciele załogi w Radzie Nadzorczej i Zarządzie? Dalej na wódce ze związkowcami? xD
A ich kadencja czasem nie dobiega końca ? Nowo wybrani czekają na Walne ?
Jakiś czas temu przed wyborami Pan Skornia tu się udzielił.
Pani Iwona nie może bo jakby miała wystąpić przeciwko Zarządowi , a jakby poparła Zarząd to spotyka ją tu lincz wystarczy że w Trzebieży pracownicy krzywo patrzą.
W Puławach przedstawiciel załogi potrafi napisać notatkę że spotkania i wrzucić dla wszystkich.