Wirtualne Police i okolice - forum dyskusyjne
Inne tematy => Kulinaria => Wątek zaczęty przez: aente w Czerwca 26, 2009, 10:51:05
-
Polecam pieczywko czosnkowe z Pizzeri Palermo tej na ul. Wyszyńskiego . Jest pycha zrobione z bagietki i to takiej z prawdziwego zdarzenia, idealnie przyprawione, tak dobrze smakują tylko zrobione samemu ale średnio się opłaca bo w pizzeri są dosyć tanie. Może ktoś jadł w innej pizzeri dobre pieczywko?
-
czuje tu reklame... ale masz racje jest dobre
-
Nie, to nie reklama po prostu to pieczywko jest super w porównaniu do innych które jadłam. Pizza rzadko zdarza się nie dobra a pieczywko tylko raz trafiłam właśnie takie dobre.
-
Yhy :) dziwne :) zeby to zaraz na forum wrzucac :D
-
Jak jest coś warte polecenia to czemu nie:) po to chyba są fora tworzone żeby wymieniac doświadczenia, dzielic się uwagami itd. itp. :) ale zauważyłam że tu sporo ludzi jest o reklamę oskarżanych, ale nie ważne nie będę się już tłumaczyć. Jakby ktoś gdzieś jadł Police/Szczecin godne polecenia to poproszę o namiary.
-
Pieczywo czosnkowe najlepiej zrobić samemu. Wystarczy masło,wyciśnięty czosnek, zioła prowansalskie, sól i oczywiście pieczywo. Resztę chyba każdy sam ogarnie. Dla ułatwienia to ja troszkę roztapiam masło żeby wszystko lepiej wymieszać. Lub wyjąć z lodówki i niech postoi w ciepły dzień na stole.
-
Też uważam, że najlepsze pieczywko robi się samemu:)
-
wszystkie posiłki najlepsze są samemu upichcone
-
Również robię pieczywo czosnkowe sama w domu. Jest to takaprosta przekąska, a jaka smaczna. Robię tak jak napisał/a Lupka, tylko bez soli i dodaję trochę na wierch startego sera. Polecam.
-
W palerrmo ta wasza ukochana bagietka jest trzymana w zamrażarce i wyciągana kiedy trzeba...
-
W palerrmo ta wasza ukochana bagietka jest trzymana w zamrażarce i wyciągana kiedy trzeba...
A już widzę jak w innym lokalu mają codzień świeżutkie... :jupi:
-
Muszę was rozczarować.... W Palermo na Wyszyńskiego pieczywko jest swieżutkie , krojone rano :) Przynajmniej tak było jak tam pracowałam.....
-
Oczywiście, że jest robione ze świeżej bagietki , ponieważ właściciel kupuje je codziennie w piekarni u mojej siostry. Zresztą bagietka kosztuje groszę, więc nie warto jej mrozić... Kto na to wpadl ? :/
-
wpadł/a na to Mortus :D Bagietek nie można mrozić bo się później robi z nich zupa. raz spróbowałam i szybko pożałowałam :)
-
Ostatnio takie pieczywo czosnkowe próbowałam robić własne i przyznam, że lepiej wyszło mi niż kupne.
-
Można samemu upiec fajny chleb czosnkowy tylko trzeba najlepiej zetrzeć na tarce czosnek zmieszać go z solą i innymi przyprawami i dodać do ciasta. Żadna filozofia, a w smaku jest na prawdę pyszny.
-
Zgadzam się, pieczywo czosnkowe najlepiej zrobić samemu, a jeszcze lepiej dodać takie pokrojone w kosteczke grzanki do zupy krem np. z brokuł lub dyni :) Palce lizać
-
Na szybko to i nawet kupne np. z biedry jest całkiem sympatyczne. Jednak jeśli mam tylko trochę czasu to dobra oliwa lub masło, czosnek, aromatyczny świeżo mielony pieprz i np. rozmaryn bądź bazylia. Poezja!
A gdzie kupujecie dobrej jakości czosnek? Te wszystkie pochodzenia chińskiego są okropne, często nawet... kwaśne. :c
-
Zgadzam się i dlatego ja mam na rynku sprawdzone miejsce.
A swoje wypieki to całkiem inny temat, nie mówiąc nawet o smaku, to świeżość też dłużej trzyma.
-
ehh Palermo, pamiętam... dawno już tam nie byłem. W ogóle jeszcze istnieje?
-
wiadomo, ze wlasnorecznie robione pieczywo czosnkowe jest duzo lepsze :D